Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Baskı öncesi?

prodrive

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar selamlar,

24x30 ebatlarında 3 er mm taşmalı bir katalog hazırladım.

Bunu matbaaya göndermek üzere PDF yaparken taşmaları otomatik olarak veriyor mu yoksa PDF menüsünden bir şey yapmam gerekir mi?

Diğer bir sorum kapak üzerine olacak;

Ayrı bör dökümanda çalıştığım kapaktaki amerikan clit için sırt payını ne şekilde vermem gerekir?

Katalog 5 forma. Kapak 170 gr. iç: 90gr

Şimdiden teşekkürler.

Benzer konular

mrgecer

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
mrbruno.blogcu.com
İşin ebatı 24x30 ise öncelikle Sayfa ebatın net olarak aynı ölçü olmalı bu sayfaya taşırmalı ve har sayfayı ayrı ayrı çalışmalısın. Daha sonra PDF ayarlarından "bleed" değerini an az 3mm verip. ( bleed değerini 3mm verdikten sonra istersen 1 cm taşır önemli değil PDF te verdiğin değer kadar taşırma 4 taraftada olacaktır.) dökümandan pdf ürettiğinde iş, CreoPreps gibi bağlama programıyla bağlanacak bir döküman elde etmiş olacaksın.
Sırt içinde 32 sayfa 170 gr için 6mm sırt kalınlığı yeter. (ben aynı şekilde yapıyorum bir sıkıntı yaşamadım) Ama en güzeli sayfa bunu birebir sayfa adedi oluşturup cetvelle ölçmen olacaktır bence.
Birde dip not ekliyeyim, (benim canım yandı başkasınında yanmasın:wink:)
özellikle amerikan cilt işlerde kapakta kısmi embos lak varsa kapaktaki kırıma denk gelmemesinie dikkat ediniz. Aksi halde kırım kısmına gelen lak ta kabarmalar ve dökülmeler oluşuyor.