Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bayan Eleman Aranıyor !..

onruynk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.onuruyanik.com
Bu sadece Grafik Tasarımcıların Sorunları değil, iş arayan her erkeğin sorunu.
Neden özellikle bayan eleman aranıyor diye belirtiliyor.
Kadınlardan eksiğimiz ne yoksa fazlamız mı var ?
Hem kadın eleman aranınca özellikle belirtiliyorda neden erkek eleman aranırken özellikle belirtilmiyor.

Lise bitti ve öss ye çalışmakdansa çeşitli şekillerde iş ilanlarını kurcalıyorum.
Gördüğüm çoğu iş ilanlarında bahsi gereken meslek için gereğinden çok fazla özellik isteniyor. Sanırım bu işverenin görüşmeye 1-0 başlamak için kullandığı bir taktik olsa gerek. Bu tip bi ilan gördüğümde yatkın olsam dahi bi çekingenlik hissdiyorum.

Bu işverenlerden sadece biri bide şöyleleri var;
Yetiştirilmek üzere, şukadarcık bilgi yeterli bayan eleman.
Dikkatimi çekdi bayan eleman aranan işlerde genelde pek uzun ve iş ile ilgili çok detaylı bir açıklama olmuyor.

Her ilana bakdığımda bu tip açıklamalardan çok bıkdım.
Ne yani illaki cinsiyet felanmı değişelim.

1. tip işveren konsunda da; sanki işi arayan biziz ve sana muhtacızda o kadar şey istiyorsun. İhtiyacın olmasa bi kere o ilanı vermezdin.

Piyasada böyle işveren ( yada işci, eleman, amele, enayi, hamal arayan ) insanlar oldukça çalışmak hevesim kalmıyor.
Kendimdem emin olsam ve hayata dair kagılarım olmasa ya kendi işimi kurardım yada freelance iş yapardım. İşverene de resti çekerdim, sanki iş arayan kişi tek sana muhtac...

Aslında konu neden bayan eleman sorusuyla ilgili ama içimde biriken düşünceleri haykırmak istedim.
Eminim bir çok kişinin özellikle iş arayan erkeklerin bu konuda çok söyleyecekleri vardır...

Büşra Giritoğlu

♾️Grafik Gurusu♾️
bunu sadece çay getir götür yaptıracak, telefonlara bakacak bir elemanın bayan için uygun olduğu düşünülerekten istiyolar bence.ama tabi araya fiziği düzgün kriteri girince ortaya iş dışında bir art niyet ararım ben:)bu konuda bi kız olsamda haklısın.

onruynk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.onuruyanik.com
35 görüntüleme ve bir kadından cevap geliyor.
Çok doğru söylemişsiniz, sözlerinize tamamen katılıyorum, bu konuda seçici olmanız gerekir.
Fakat azda olsa ufak olmayan işler içinde bu tip ilanlar var.

grafike

🏆Pro Tasarımcı🏆
Kardeş söylediğin her kelimeye virgülüne kadar katılıyorum ama yapacak bişeyimiz yok.
Çünkü bayanlar aynı anda birçok işi yaptığı için genelde ilk tercih bayanlar olur, çay yapar telefona bakar müşteri temsilciliği yapar temizlik yapar (tabiki bütün bayan arkadaşlarım değil yanlış anlamayın lütfen) düşük maaşa çalışır maksat masraflarını karşılayabilsin.

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Bayanlar mutlaka düşük ücretle çalıştırılır, bu da işverenin işine gelir :S

Son düzenleme:

Büşra Giritoğlu

♾️Grafik Gurusu♾️
ben buna iyi bir örneğim:) düşük maaşa hem telefonlara bakıyorum hem toplantı olduğunda içimi burkarak çay getiriyorum.bi yandanda iş ilanlarına bakıyorum.acaba ben nezaman kurtulucam diye. kısacası yeni mezunum diye kendimi kullandırmak zorunda kalıyorum

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bayanlar gelen müşterilere servis yaparken daha estetik görünürler.
Bayanlar telefonada bakarlar ve ses tonları herzaman cazip gelir.
Bayanlar (bayandan bayana) ya tutarsa mantığını depreştirir iş verende.
Bayanlar daha naif ve duyarlıdır.
Bayanlar erkeklere nazaran daha fazla kelimeyi içinde tutarlar.
Bayanlar bayanlar... Ah şu bayanlar!

Sanki bizler bayan olarak sizin açmış olduğunuz başlık altındaki gibi bundan çokmu büyük keyif alıyoruz?

onruynk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.onuruyanik.com
Kadınlar düşük ücretle çalışır diyorsunuz ama işçilerin çoğu düşük ücret alır ve büyük çoğunluğu erkekdir.
Hizmet sektöründe çalışanlarından az güç gerektiren ve bol maaş veren işlerinde yine bayanlar çoğunlukda çalışır.
Aslında bu konuya değinirken İstihdam edilen nüfusun cinsiyete göre dağılımınıda göz önünde bulundurmak gerekir...
Sadece sayı değil sektörlere göre dağılımınıda bilmek gerekli hatta ve hatta köylerdeki kayıtlı olmayan çalışan kadınlarımızıda saymak gerekir...

immortale

🌟Usta Tasarımcı🌟
Valla benim de şansıma herhalde, hangi iş ilanına baksam "Bay Eleman" diye altını çiziyorlar...Benim de genelde bu dikkatimi çekmiştir..Bu da benim bahtsızlığım olsa gerek:sadsmile:

rapid

🏅Acemi Tasarımcı🏅
aynen arkadaşlar bende bi grafik tasarımcısıyım fakat yapmadığım iş yok grafik tasarım başta olmak üzere , ön muhasebe ( cari,fatura kesme vs.) çay o bu felan, temizlik aynı şekilde az çalışanız zaten tek bayan olmanın dezavantajı işte..
daha sonra banka işleri müşterilerle ödemeye kadar her konuda ben muhattabımm ödeme arar sorarım çok amaçlı olmakta biyere kadar :D

Bu arada Bayanlara düşük maaş olayına katılmıyorum bu kesinlikle profesyonellikle ilgili bişey.
ben önce ajansta çalıştım ordan deneyim amaçlı matbaaya geçtim burda dolgun iyi bi ücret aramıyorum fakat burdan daha bi yere geçicem ay sonundan sonra inş. ücret çok iyi fakat o ücret standart değil 600 TL alan bayanlarda var tamamen profesyonellik işi bilme deneyim diye düşünüyorum yoksa bayan erkek maaş felan bi ilgisi yok.

Son düzenleme:

onruynk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.onuruyanik.com
Özellikle yeni iş hayatına girecek tecrübesiz insanlara karşı ne kadar tecrübe olursa olsun yaklaşım değişemez.
Tecrübe dediğimiz şey sadece bilmem kaç sene bir işde çalışmak olmasa gerek...

rapid

🏅Acemi Tasarımcı🏅
işyerinde çalışmaktan ziyade tecrübe bence yaptığın işlerdir...
Gittiğin yerde adam sana sorar deneyim ? tecrübe?
cevabında eğer 1 yıl yada 5 ay kadar bi firmada çalıştım fakat çalıştığım müşteriler şu şu markalar bunlarda yaptığım çalışmalar dedikten sonra adam seni zaten havada kapar...
(tabi eğer yaptığın işler gerçekten iyiyse)
Onun dışında bence Okumak dahi grafik tasarımda 2. planda kalıyo çünkü yaşadım biliyorum ben ajansda yanımda 2 beykent mezunu kıza ders verdiğimi biliyorum diploma var grafikerlik bölümünden hemde fakat kartvizit ebatlarını dahi bilmiyolardı..
Yani okumak değilde hayal gücü işi bilmek daha önemlii...

Büşra Giritoğlu

♾️Grafik Gurusu♾️
işyerinde çalışmaktan ziyade tecrübe bence yaptığın işlerdir...
Gittiğin yerde adam sana sorar deneyim ? tecrübe?
cevabında eğer 1 yıl yada 5 ay kadar bi firmada çalıştım fakat çalıştığım müşteriler şu şu markalar bunlarda yaptığım çalışmalar dedikten sonra adam seni zaten havada kapar...
(tabi eğer yaptığın işler gerçekten iyiyse)
Onun dışında bence Okumak dahi grafik tasarımda 2. planda kalıyo çünkü yaşadım biliyorum ben ajansda yanımda 2 beykent mezunu kıza ders verdiğimi biliyorum diploma var grafikerlik bölümünden hemde fakat kartvizit ebatlarını dahi bilmiyolardı..
Yani okumak değilde hayal gücü işi bilmek daha önemlii...

peki ben size şunu sorayım 1yıllık ajans deneyimim var çalıştığım yerde büyük firmalarla çalıştım puma, olympus vs. iş görüşmesine gittim adam çalışmalarımı çok beğendiiğini tasarım çizgimi aşmadımı söyledi kısacası baya bir övdü 2gün içinde size dönüş yaparm dedi tamam bu laf çok klişe yani bizim işimize yaramzsnz gibi bilaf şartlarımı kabul etti verm alırsam daha fazla maaş veririm dedi sonuç aramadı işe almayacağı bi elemanı neden övsün yani demek istediğim iyi iş yaptığımı herkes söylüyo ama ben hala başka biyerde düşük fiyata çalışıyorm kısacası iyi işler çıkarıyosnz sizi bırakmazlar lafı bence saçma önemli olan biyerde çalışmak deil oyere nası girebileceğin yani kimse denemeden kimn neyapacağını göremez.

cakirx

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.1renk.com
Tasarımcı için öz geçmişin vs çok önemli olduğunu sanmıyorum tek etken portfolyo. Ayrıca elimizdeki en büyük kozlardan biriside freelance iş yapma imkanımız. Bayan eleman arayan bir firmanın düşüncesi asıl işinin yanında sekreterlik vs. yaptırmayı düşündüğündendir bu tarz bir şirketin vericeği maaşıda aşşağı yukarı tahmin etmek çok zor değil.

darth_cygan

🌟Usta Tasarımcı🌟
bir yerden duymuştum -ne kadar doğrudur bilemiyorum-, erkek çalışanlar bir süre çalıştıktan sonra kendi işlerini kurmak için işten ayrılıyorlarmış. kadınlar işyerine daha sadık oldukları için tercih sebebiymiş. belki bir sebebi de budur, ancak bence tek etken bu değil.

onruynk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.onuruyanik.com
Geçenlerde bir arkadaşımla bir caddede yürürken bir motorsiklet galerisinin camında bir ilan gördük. Web Tasarımcısı aranıyor.

Bende arkadaşımda Web Tasarımı kursunu bitirmişdik ve neden olmasın belki kaderde var ikimizden biri orada çalışacakdı.
İlan galerinin camında olduğu için sanırım işletmenin sitesi ile ilgili diye düşündük ve içeri girdik.
Selam kelam kem küm der demez girdik lafa.
biz-Cam daki ilanı gördük, onun için geldik
çalışanlardan biri-XXX bey ilan için gelmişler
xx bey yani patron - yalnız şu şu vasıflar lazım diye sıraladı birşeyler.
Grafik Tasarımı ve Web Tasarımı seltifikalarımız vardı ve her söylediğine bir cevap verebildik, adamın söylediklerinin altında ezilip kalmadık yani.
Sonra bizi bi yere yönlendirdi.
Bi kaç sokak ötedeki esnaf arkadaşı :D
Adamın işyeri; Türkiye'nin büyük yerli Bilgisayar üreticilerinden birinin bayisi aynı zamanda teknik servis.
Girdik içeri; yine bir çalışan...
Aynı şekilde bizi patronuna yönlendirdi. Arka tarafa çalışdıkları yere gittik bir kaç bilgisar var. bilgisayarlardan birinin başında bir adam diğerlerinin başında hiç kimse yok ve bilgisayarlarda bazı tasarım programları açık vaziyette.

Hanginiz dedi,
Ben biraz arka planda durdum ve farketmez dedim.
Adam sorular soruyor. Şu programları biliyormusunuz. Biz evet diyoruz.
İşi zorlaştırıyor sonra sanki, php, asp biliyormusunuz ? kendiniz şöyle bi script yazabilir misiniz ? :D ben orda iyice arka planda kaldım ve yanımdaki arkadaşımı ön plana sürdüm.
Eğitimini görmesede kötü sayılmayacak derecede php ve asp biliyordu. Portfolyo felan sordu. Gösterebileceğiniz referanslar felan var mı diye. Arkadaşım evet var isterseniz mail atabilirim dedi.
(Arkadaşımıda tebrik ediyorum böyle ince sızı bir adamın yanında ezik kalmayıp her sorusuna bir cevap yapıştırdığı için )

Bizim Potansiyel Patron sonra kıvırmaz mı?
Aslında biz Programlamacı arıyoruz.
:D Yuhh , gülermisin ağlarmısın...
Şimdi bu adama nedersin.
Bre Adam tipimize bak hele kaç yaş gösteriyoruz. Henüz ÖSS ye yeni girmişşiz.
Bu yaşda insandan Programlamacı mı olur.

Aslında Programlamacı felan aradığı yokda, Her işi yapdırabileceği vasıflı ayak işcisi arıyor.

Bakın bide böyleleri var, bayan olmasada her işi yaptırabilecekleri amele arayan...

aLcaK

🏆Pro Tasarımcı🏆
Geçenlerde ismi lazım değil bir sitede bir ilan gördüm. Aynen bu şekilde " Grafik tasarımdan anlayan sekreter". Ben bu işe başvursam orada neler yaparım diye düşündüm. Hiç birşey yapamayacağıma karar kıldım.

İyi ki patronum nişanlım...

rapprensesi

🌱Yeni Üye🌱
katılıyorum onruynk ;
ne kadar çok iş aradığını ne kadar çok bayan eleman arandığını özellikle prezentable :D bu aralar daha çok şahit oldum piyasanın gerçek yüzüne aynı filmlerdeki gibi ...

Son düzenleme:

onruynk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.onuruyanik.com
Evet ya aynı filmlerdeki gibi, şimdi diğer okuyanlar anlamaz ne demek istediğimi.
Camdaki ilan hikayesinin devamı bu olay.

rapprensesi benim web tasarım kursundan arkad.aşım. Bu sitede üye olmayan bir ortak web tasarım kursundan arkadaşımız daha var.

O arkadaş bugün bizim gittiğimiz motor galerisine girmiş ve camdaki web tasarımcı aranıyor ilanı için geldim demiş (halen bulamadığına şaşırmadım doğrusu), seltifikamda var demiş.
Motor galerisindeki patron sormuş flash biliyormusun diye kız arkadaşımız evet demiş halbüki kursda flash namına sadece başlangıç düzeyinde eğitim verildi ve bahsi geçen arkadaş pek birşey hatırlamıyor flaash ile ilgili.
Adam atmış tutmuş aile ortamı feln filan cart curt diye gevelemiş birşeyler.
Çok mışlı mişli konuşuyorum ama bende bunları rapprensesi söyledi bunları bana...

Her neyse sonra konuşmuşlar bu şekilde ama dikkatinizi çekerim bizi gönderdiği gibi esnaf arkadaşına göndermedi arkadaşımızı...

Ben bi mantık yürüttüm bu baya eleman konusunda önyargılarım mı var bilmem ama yürüttüğüm mantık şöyle;

Çok popüler bir deyim vardır iş ilanlarında prezatabl diye ya şu kelime ne anlama geliyor diye sözlük sitelerindeki yorumlara bi bakdım, sizde bakın ne demek isteyeceğimi anlayacaksınız...

Arkadaş motor galerisine iş sorunca patron şöyle düşünmüş olmalı.
Bu kız genç hemde prezantal ben bunu esnaf komşuma yedirirmiyim.
Flash biliyon mu kızım?
-evet
Bilmesende öğretiriz ( zaten bişey bilmene gerek yokki süs gibi kullancaz seni onun dışında ne kadar getir götür işi varsa çay may vs. )

Biraz fazlamı şüpheciyim ne,
İşte film gibi olan bu...