Neler yeni

Ben artık bu mesleği bırakıyorum

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
belki çok uzun zaman olmadı ama 6 yıl.dile kolay genç bir insan için 6 yıl ömürden bir parça gibi geliyor.6yılımı iyi bi tasarımcı kreatif düşünmeye ve hep gelişime adadım.hep özgün olma çabası içindeydim ama artık dayanamıyorum.son damla buakşam damladı artık.format atacam diye çift windows kurdum sonra onu düzelteyim diye windows kurdum tekrardan ve son 6 ayın 24 saatini gece gündüz çabaladığım uğraştığım bütün verilerinin silindiğini gördüm.dünyam başıma yıkıldı diyebilirim.neden cd ye aktarmadın a be mal diyebilirsiniz.dvd yazıcım bozuk ve artık yeni dvd yazıcıya ayıracak param yok.bugün yarın cd alır çekerim diye diye aylar geçti ve bütün emeğim bu akşam yerlebir oldu.get data back,r-studio gibi birçok kurtarma aracını denedim ama en fuzuli dosyaları bulurken en önemli dosyalarımı bulamadı.tam 6 yıl boyunca dandirikten bir 512 mb ram le kastım kendimi photoshop illustrator indesig freehand frontpage dreamviewer gibi kastınç programları kasa kasa ite ite bu pc de kullanmayı öğrendim.hele birde 2 ayımı verdiğim tamamı el çizimi web sitemin silindiğini görmek daha bir koydu.get data back her seferinde aradıkça aynı dosyaları buldu ve benim umudum bi okadar yok oldu.artık daha fazla devam edebileceğimi sanmıyorum.hayatımın en kötü 1 yılını yaşadığım bu zamanda üst üst,ara olmadan gelen en büyük darbelerden biride buydu.işin en kötü yanı hard diskim yandı dediğim zamanlarda bile bi kahraman teknisyenin istanbuldan bilgisayarıma direk bağlantı kurup tamir edipte dosyaları eksiksiz kurtarmasının ardından bunun gibi ufak bi problemde çözümü bulamamak ayrıca bi koydu.neyse ne bunları neden yazdığımıda bilmiyorum ya.bu olay çözülmezse artık bu mesleği,sanatı icra etmeme kararı aldım.Belki görüşürüz belki görüşemeyiz.hadin kalın sağlıcakla.eyvallah

Benzer konular

özzlemm

♾️Grafik Gurusu♾️
:crying: gerçekten üzüldüm senin adına ama bu işi bırakmak o kadar kolay olmamalı diye düşünüyorum iyi düşünmeni tavsiye ederim :sadsmile:

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
eğer mesleğinizden vaz geçiyorsunuz o zaman bu sizin meslek değil... saygı duymadığınız bir meslek... olan mesleğiniz hayatınız olmalı.. eğer mesleği bırakıyorsunuz hayatını bırakıp gidiyorsunuz... saakinleşip... tamam her şey yeniden başlıyorum demek gücünüz yok demekki... eğer ben güçlüyüm diyorsunuz o zaman bu ufak bir sıkıntı atlayabilirsiniz...

geçmiş olsun

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
ben bu işe tek kelimeyle aşığım.gece yatağa uzandığımda bile poster tipografi web arayüz şekilleri düşünen bi insanım.ama onca emekten sonra bunların yaşanmadı ağır geldi.rudyard kiplingin efsanevi şiiri var "eğer" isimli.orda:

"ya da ömrünü verdiğin şeylerin bir gün başına yıkıldığını görür
ve eğilip yıpranmış aletlerle onları yeniden yapabilirsen;

Eğer bütün kazancını bir yığın yapabilir
ve yazı-tura oyununda hepsini tehlikeye atabilirsen;
ve kaybedip yeniden başlayabilir
ve kaybın hakkında bir kerecik olsun bir şey söylemezsen; "

diyor.işin garibi ben yıllarca bu satırlarla insanlara güç vermeye çalıştım ve güç aldım ama dilimden düşmeyen aha bu satırları artık icra edemiyorum.heleki bugünden sonra..heleki çok zor zamanlar geçirdiğim şu zamanların üstüne gelince..
Allah sizden uzak etsin

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
arkadaşım başına gelenlere üzüldüm geçmiş olsun,

mesleği bırakmana gelince o yaptığın çalışmaları tekrar yapabilirsin çünki onları SEN yaptın,
belki yeniden yaparken fark yaratacaksın öncekilerle, herşeyde bir hayır vardır,

Valla yatmaya gidiyordum uykumu kaçırdın.

Allahın yarattığı evreninde hayırsız bişey olabileceğini düşünebilirmisin bence yok.
Gün doğmadan neler doğar demişler. Bu cümlede UMUT var.

Umut geleceğini iyi yönde geliştirir. Bende senin gibi zor dönemler atlatıyorum (atlatıyorum, yaşamıyorum), atlatıcaz beraberce yeni yarınlara, bu günden iyi düşüncelerle giricez.

Bu sitede bir iki arkadaş daha senin gibi karamsarlığa düşüp mesleği bıraktığını söyledi,
bence bırakamazlar çünki severek yaptıklarını hissettim vedalaşmalarından. İçlerine, hücrelerine işlemiş, sen yaratıcılık yapıyorsun tasarlıyorsun bundaki haz başka şeyde yok,
olmayan birşeyi var ediyorsun anlatabildimmi demek istediğimi,

Sana nasihatim (haddime değil ama) Düşüncelerini kontrol etmen aradabir ve haz aldığın şeylere yönelmen.
Geleceğini düşüncelerin ve duygularınla SEN yaratıyorsun. SEN değerlisin benim için ve
bu sitedeki ARKADAŞLARIMIZ için...

İYİ GECELER artık rahatça yatabilirim...

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
Allah razı olsun kardeşim güzel bir mesaj yazmışsın.Şuan hissettiklerim hayal kırıklığı ve güçsüzlükten ibaret değil.Bir daha olur lakin aynı şevk aynı hızda olurmu o konuda karamsarlık var.Sabah erken uyandım bende ama zerre uyku kalmadı.Allah rahatlık versin sana inşaallah.Bu işi sevdiğim doğru hemde çok.ama ne bileyim işte..

bilgilknur

🏆Pro Tasarımcı🏆
Veri kaybetmek cidden üzücü,veriden ziyade emek desek daha doğru,bende yıllar önce yapmış olduğum örneklerimi cd'ye kopyalamıştım en lüzümsuz zamanlarda karşıma çıkıyordu,ama şimdi onlara gerçekten ihtiyacım var 2 dk öncesine kadar arıyordum artık kaybettiğimi düşünüp bilgisayarın başına oturdum yazınızı gördüm,umutsuzluğa düşürüyor evet haklısınız ama eminim mesleği bırakacağınızı sadece şu anki psikolojinizle söylüyorsunuz,ama bu işin riskli yanı da bu keşke yedeğini alsaydım diyorsunuz,ben yedek aldığım cd'lerimi kaybettim harddiskimde de yoklar,olacağı varsa oluyor söylemek istediğim bu,canınız sağolsun yine yaparsınız,onları yapan da sizdiniz nasılsa.En kısa zamanda moraliniz yerine gelir inşallah,inşallah bende cd'lerimi bulurum ne diyelim sağlık olsun.

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
teşekkür ederim bilgilknur doğru cd ninde kaybolma durumu oluyor ama giden emek oluyor asıl üzücü yanıda o :)

cesurmeneli

🌟Usta Tasarımcı🌟
abi 2 gune tekrar geri dönecek arkadaş....
çekip gitmek en kolayı :D
delikanlıysan kalıp mucadele edeceksin;)

pesimistmami

🏅Acemi Tasarımcı🏅
abi 2 gune tekrar geri dönecek arkadaş....
çekip gitmek en kolayı :D
delikanlıysan kalıp mucadele edeceksin;)

heyt be! vatan millet sakarya uleyn! bu mesleğe cen'ken girilir karacaahmette cıkılır.. iyi dusun..

soz guzeldı ama yeri değil bu saatte :)

Büşra Giritoğlu

♾️Grafik Gurusu♾️
bu aralar nedense bu mesleği bırakma muhabbetti dolanıyor duruyor forumda.bukadar kolay ve basitmi tamam başına gelen üzücü emeğin gitmiş ama onun yaratacısıda sensin tekrar daha iyilerini yapabilirsin.ben mesleği bırakıyorum demek kolay tabi ama yapamayacağınız şeyler yazmayın.

poseidon

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
positivedesign.webs.com
Buyuk gecmis olsun.. Benimde basima benzer bir olay gelmisti.. Bence sizin su an ki durumunuz biraz moral bozuklgu ve karamsarlik, tamam sonucta onca emek silindi gitti ama sonucta obur arkadasin da dedigi gibi onlarin hepsini siz yaptiniz ve bir daha yapabilirsiniz.

Hayat tecrubleerle dolu, insan hata yapa yapa yapmamayi ogreniyor. Edison`a sormuslar ya demisler 100 defa denedin calistiramadin iste o seyi, Edison demis ki 100 defa nasil calistirilamayacigini ogrendim... Bence biraz uzaklasin kafanizi dagitin hatta bir kac hafta internete bile girmeyin baska seylerle ilgilenmeye calisin. Bence o zaman tekrar geri donun ve hissettiklerinizi tekrar yazin.

Bence bir meslek ki ozellikle onca yil emek harcanmissa boyle kolay birakilamaz... Kendinize biraz zaman verin derim ben, su anda icinde bulundugunuz psikolojik durum sizi boyle dusunmeye sevk ediyor.

neo_fb

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba..

Arkadaşlar ben bu konu için özeldende mesaj attım ama burda da yazmak istedim.. herkez bu mesleğin bırakılmaması konusunda yazmış haklısınızda.. bende şöyle bi katkıda bulunim.. "recover my files" adında bi program var bilenleriniz illaki vardır.. Bilmeyenler için bu program pc den silinmiş dosyalarınız ı geri buluyor format atılmış disk teki dosyalarınızda buna dahil... Umarım reklama girmez kurallara aykırı bi hareket yapmamımışımdır ama dayanamadım... :D Hepinize kolay gelsin

larana

🏆Pro Tasarımcı🏆
ben de size Thomas Edison'un sözlerini hatırlatmak isterim;

1914 gecesi fabrikası birkaç saat içinde yanıp kül olan Edison,” Hatalarımız yandı gitti, şimdi yeniden başlayabiliriz” diyerek değerlendirdiği yangından üç hafta sonra üstün inanç ve azim göstererek ilk gramofonu icat etmiştir. Edison başarı sırrını şu sözleriyle özetler : “ Başarının yüzde doksan dokuzu ter, yüzde biriyse zekâdır.”

Andrerendless

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben de size Thomas Edison'un sözlerini hatırlatmak isterim;

1914 gecesi fabrikası birkaç saat içinde yanıp kül olan Edison,” Hatalarımız yandı gitti, şimdi yeniden başlayabiliriz” diyerek değerlendirdiği yangından üç hafta sonra üstün inanç ve azim göstererek ilk gramofonu icat etmiştir. Edison başarı sırrını şu sözleriyle özetler : “ Başarının yüzde doksan dokuzu ter, yüzde biriyse zekâdır.”

öncelikle geçmiş olsun.
arkadaşa katılıyorum. yazdıklarının altında çok büyük anlamlar var. bence kalıp mücadele etmelisin. hayatında daha bi çok şey silinecek. herşeyden kaçarak kurtulamazsın. bence devam et

grafikçe_

♾️Grafik Gurusu♾️
grafik tasarım adına üzücü gelişmeleri her geçen gün artan biçimde görmek üzücü doğrusu..ve daha piyasaya tam olarak atılmamış biri olarak korkutuyo bu durum..ama mücadele ve sabır gerekir die düşünüyorum..umarım grafik tasarım artık gerçek yerine oturur bu yaşadığı bu zorlu dönemleri geride bırakır..

SERAP BİRCAN

🌟Usta Tasarımcı🌟
Senin adına üzüldüm arkadaşım geçmiş olsun.
Ama pes etme o kadar yılını vermişsin, mesleğimede aşığım diyosun herşeyde bi hayır vardır sabrın ve azminle daha nice çalışmalara imza atacağına inanıyorum sende inan ve güven kendine yaparsın

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
neo_fb adlı arkadaşımızın verdiği programı öğlen kurdum hala tarıyor ve sanırım tarama 1-2 gün daha sürecek gibime geliyor.Herkese tek tek destekleri için teşekkür ediyorum.Hala kendi derdinden başka insanların derdini umursayan insanlar olması sevindirici.Tek tek hepinize teşekkür ederim.Allah razı olsun.Düne göre biraz daha sakin düşünebiliyorum ama hala içinde sanki bi boşluk varmış gibime geliyor ama düzelirim diye umut ediyorum.
tekrardan teşekkür ederim mesajlarını beni duygulandırmadı desem yalan söylemiş olurum.

Görüşmek üzere.Allaha emanet olun

Nazy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.maxicep.com
Sabitdiskin kurtulabilir!!! ateşte yakılmış disklerdeki verileri bile kurtarıyorlar...

ayrıca bu mesleğini bırakmak için bir bahane değil
Evlendin Çocuğun Oldu, Allah göstermesin Eşinin Başına Birşey Gelirde Onu Kaybedersen
Çocuğunu Geleceğini Çöpemi Atacaksın?
Bu belki biraz ağır bir örnek ama Yaptığın şey ile aynı

volkanc

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sizinkisi süt kovası devrildi diye, ineği satmak gibi birşey. :):)

Bence dataları kurtarmakla hiç uğraşmayın, bırakın silinmiş olsunlar. Eğer silinmemişlerse bundan sonraki tasarımlarınızda hep eskilerden esinlenmiş olacaksınız. Bence yeni birşeyler yaratmanın tam zamanı.

Herşeye, beyaz bir sayfa ile yeniden başlamak için daha başka bir işaret mi bekliyorsunuz ?