Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Beyaz Piramit & Türkler

FiRARDA

🌟Usta Tasarımcı🌟
Katılım
7 Eyl 2008
Mesajlar
451
Tepkime puanı
11
Web sitesi
www.ss.ss
Türkleri bütün dünyaya geri bir millet olarak tanıtan görüş, bizim de içimize girmiştir. Evvelâ, millete tarihini, asil bir millete mensup bulunduğunu, bütün medeniyetlerin anası olan ileri bir milletin çocukları olduğunu öğretmeliyiz.

1930 (Ahmet Hamdi Başar, Atatürk'le 3 ay, s. 122)
ORTA ASYADAKİ TÜRK PİRAMİTLERİ
Bugün Çin Halk Cumhuriyeti'nin sınırları içerisinde yer alan, Xian şehrine 100 km uzaklıkta Qin Ling Shan dağlarında Ön-Türk uygarlıklarından birisi tarafından inşa edilmiş, etrafında irili ufaklı 100 adet piramitle beraber, 300 metre yüksekliğinde bir piramit bulunmaktadır;
BEYAZ PİRAMİT
Beyaz Piramit'in ikinci dünya savaşı sırasında Çin'e yardım malzemesi götüren bir C-54 uçağından çekilen fotoğrafı 1957 yılında ilk kez Life dergisinde yayınlanmıştır.
Bu piramitleri araştırmak üzere1994 yılında Şensi bölgesinde bir araştırma gezisi yapan Alman bilim adamı Hartwig Hausdof kendi koleksiyonundan birkaç resmin halka açılmasına izin vermiştir. Hausdorf'a göre piramitlerin yapım tarihi en az M.Ö. 2500'ler civarındadır.
Bölge Çin Halk Cumhuriyeti tarafından yasak bölge ilan edilmiş olduğundan dolayı Piramitler içerisinde bulunan Mısır medeniyetinden çok ileri bir teknikle mumyalanmış olan cesetler ve Ön-Türkçe yazıtlar üzerinde araştırma yapılamamaktadır. Türk Bilim adamı Kazım MİRŞAN yaptığı araştırmalarda Ön-Türk uygarlıkları tarafından OT-OĞ olarak isimlendirilen Ön-Mısır'a M.Ö 3000 Yıllarında Doğu Anadolu'dan Isub-Ög yazısının gittiğini tespit etmiştir. Kazım MİRŞAN'ın bugüne kadar anlamı çözülemeyen 184 adet mısır hiyeroglifini Ön-Türkçe olarak okumuş olduğu ve mumyalama tekniklerinin yine M.Ö. 3000'li yıllarda Altaylarda geliştirildiği düşünülürse Piramit inşa teknolojisinin Eski Mısır'a Ön-Türk Uygarlıkları tarafından öğretildiği sonucuna ulaşılmaktadır.
Tüm İnsanlık tarihini değiştirerek; MEDENİYETİN ASIL YARATICISININ TÜRKLER OLDUĞU SONUCUNU DOĞURAN bu olağanüstü keşif batılı bilim adamları(!) tarafından ısrarla görmezlikten gelinmekte ve insanlığın bilgisinden daha uzun süre saklanması mümkün olmayan bu piramitleri başka bir uygarlığa mal etmeyi amaçlayan maksatlı çalışmalar yapılmaktadır.

whitepyramid1947.jpg



chinesepyr.jpg

chinesepyr2.jpg

chinesepyr3.jpg

chinesepyr4.jpg



Zangkunchong Step Pyramid
pyrchinastep.jpg


zangkun2.jpg
zangkun3.jpg
zangkun4.jpg
zangkun5.jpg

Coffins and ceiling in the inner chamber
zangkun6.jpg
zangkun7.jpg



Çin'deki Türk Mumyaları

Beyler Ceviz Kabuğu Progamın'a katılan (İzleyici telefonu) Halil Şıvgın (Eski "Sağlık Bakanı" şöyle ne demiş bakalım

"1984 yılında ben Çin'i ziyaret ettim, Çin'i ziyaretim sırasında Turfan'a götürdüler. İlk defa Turfan'a giden Türk heyetinin mensubu olmakla da gerçekten gurur duyuyorum. Orada bizi gezdirirken mumya bulduklarını söylediler ve biz mumyaları gördük. O gördüğümüz mumyaların Mısır'daki mumyalardan çok farklı olduğunu ifade ettiler, yani teknoloji olarak, yapımı olarak Mısır'daki mumyaların önünde olduğunu.

Daha sonra aradan yıllar geçti, bir televizyon kanalında bu konun tartışılmakta olduğunu gördüm. Gerçekten bilimsel olarak, gidilmiş, Mısır mumyalarıyla Turfan'daki mumyalar arasında bir kıyaslama yapılıyor. Bu kıyaslamada, Turfan mumyalarının... ...Ben orada kadın mumyaları gördüm, çocuk mumyaları gördüm, erkek mumyaları gördükm, fakrlı şeylerden. Ve o sırada, hatta bir tanesinde yeterince koruma yapılmamış, bozulmaya başlamılştı müzede gördük onları.

Bu mumyalardaki üstünlüğü bilim adamları ortaya koymaya başladılar. Bilim adamlarının ortaya koydukları bir gerçek var ki, ilk defa mumya kültürünün Türkler'den geliştiği ortaya çıkıyor. Bundan dolayı da ben şimdi iştirak ediyorum. Yani ben bilim adamı değilim, ama bizim bilim adamlarımınızın bu olayın üzerine ciddiyetle eğilmeleri gerekiyor. Eğer Mısır'daki mumya kültürü olduysa, var idiyse geçmişte, onun etrafında da bir kültürün olması lazım. Mısır'ın etrafında mumya kültürüyle ilgili herhangi bir şey yok. Afrika öbür taraf, bu tarafta da yine böyle bir kültür yok. Dolayısıyla, Orta Asya'dan o bölgeye giden Türkler'in varlığı söz konusu olabilir..."

Ben bir katkıda bulunmak istiyorum bu mumyalar konusunda Urumçi mumyalarını söz konusu etmiştir, tabii ki çok önemli. Bakın, buradaki Urumçi'de teşhir edilen mumyalardan ilk birincisi 44 yaşında ve Milattan önce 1000, yani günümüzden 3000 yıllık. Bir başkası gene 1600, en yaşlı olarak da işte bu "Lolan" denilen bayan mumyası var, Doğum'dan önce 2000 bu, yani 4000. Şimdi en büyük özellii iç organlarının çıkartılmamış olması. Başka . Şu andaki mumyaların durumu Mısır mumyalarına nazaran çok daha iyi olması... İleri teknolojide bir mumyalama sistemi öyledir, uygulanmıştır. Dahası, bir mumyanın üzerinde ameliyat izi var, at kılıyla dikilmiş. Amerika doktorların tespiti, dünyada ilk ameliyat veya operasyonlardan bir tanesi olarak kabul ediliyor. Dahası var; burada kumaş ekose ve boyalı ve Doğum'dan önce 2000'i konuşuyoruz, günüzmüden 4000 sene öncesini konuşuyoruz. Ve bunları biz bulmadık; bunlar şu anda Doğu Türkistan'da Urumçi'de teşhir ediliyor.

İlgi adresler:

Beyaz Piramit

https://www.crystalinks.com/pyramidchina.html

https://www.earthquest.co.uk/china/china.html

https://www.lauralee.com/chi_pyr.htm

https://www.trilobia.com/pyramids.htm

https://webmongrel.com/dzone/chinapyramids/


ÇİN'DE TÜRK MUMYALARI

Sağlık eski Bakanı Halil Şıvgın'dan öğreniyoruz:

"1984'te Çin'i ziyaretinde götürüldüğümüz Turfan'da buldukları mumyaları gösterdiler ve onların Mısır mumyalarından üstün olduğunu ifade ettiler. Çocuk, kadın, erkek mumyaları gördüm. Mumya kültürünün Türklerle başladığı ortaya çıkıyor. Eğer Mısır'da mumya kültürü olmuş olsaydı bu kültürün içinde geliştiği bir kültürün de olması gerekirdi..."

Turgay Tüfekçioğlu tamamlıyor : Sayın bakan Urumçi mumyalarından söz etti. Bakın buradaki mumyalardan ilki 55 yaşında ve İ.Ö. 1000 yani günümüzden önce 3000 yıllık, bir başkası gene İ.Ö. 1600, en yaşlı Lolan denilen bayan mumyası var İ.Ö. 2000.. Yani 4000 yıllık. En büyük özelliği iç organların çıkarılmamış olması... Mısır tekniğinden çok ileri... dahası var, mumyanın üzerinde ameliyat izi var.

At kılıyla dikilmiş... Amerikan doktorlarının tespiti, dünyada ilk ameliyat olarak kabul ediliyor.. Dahası da var, kumaş ekose ve boyalı İ.Ö. 2000.. (Gaelik dili konuşanların Üst Asya'da, Macalık yöresinden yola çıkıp İngiltere'ye göç ettikleri düşünülürse?)

Halil Şıvgın:

"İsviçre'de beyin cerrahımız Gazi Yaşargil'le 13/14 yıl önce bu ameliyat konusunu konuştum. Yaşargil, aynı yörelere bir heyetle gidildiğini, yapmış oldukları çalışmalarda Türklerin çok önceleri bizim şu anda yapmakta olduğumuzu beyin ameliyatlarını yaptıklarını tespit ettik. Hattâ ben o ameliyatlarda kullanılan aletlerden birini aldım, günümüze uyarladım... O alet şimdi benim adımla anılıyor"



Çin'deki Türk BEYAZ PİRAMİDİ hakkında kısacası anlatıyorum.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin sınırları içinde, Xian şehrini 100 km. Uzalıkta Qin Ling Shan dağlarında bulunmaktadır. 300 (üçyüz) metre yüksekliktedir.

İkinci Dünya Savaşında Çin'e yardım malzemesi götüren C-54 uçağının pilotu tarafından fotoğrafı çekilmiş. İlk kere 1957'de Lifre dergisi tarafından yayınlanmış. 1994 yılında Şensi bölgesinde bir araştırma gezisi yapan Alman bilgini Hartwing Hausdorf kendi koleksiyonundan birkaç resmin halka verilmesine izin vermiş. Hausdorf'a göre piramidin yaşı -2500'ler civarında.

Aynı piramidin etrafında daha küçük 100 kadar piramit var.

Turgay Tüfekçioğlu'nun haberini verdiği bu piramidin yüksekliğinin 300 metre olduğunu hayretle karşıladım. Piramit gerçekten 300 metre yüksekliğindedir. Yani, Eyfel kulesi yuksekliğine varan bir tepe halindedir.

Orta Asya kişisinin Samarkand yakınındaki Teşik-Taş mağarasının ağzının kapamak için kullandıkları Taş örme tekniği, Ön-Türklerle bu piramitte en yüksek noktasına varmıştır dersek abartmış ya da yanılmış olur muyuz ?

İleride göreceğimiz gibi, Ön-Atalarımızın OT-OĞ dedikleri Ön-Mısır'a (-3000)lerde Doğu Anadolu'dan Isub-Ög yazısının gittiğini öğreneceğimiz gibi, Mirşan'ın 184 Mısır hiyeroglifini Ön-Türkçe okumuş olduğunu göreceğiz Mumyalama tekniğinin 3000'lerde Altaylarda olduğunu da bilmekteyiz, (Jettmar)

Bu şartlarda Piramitlerin ancak Ön-Türkler tarafından yapılmış olduğunu kabullenmemiz bilimsel mantık sonucudur.​
 

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Katılım
17 Eyl 2007
Mesajlar
3,069
Tepkime puanı
84
Bilgiler için teşekkürler FİRARDA :D
Türk olmaktan çok mutluyum ve gururluyum, her Türk evladı gibi :)

Dünya ne kadar Türkleri gözardı etmek istese de,
her adım atışlarında karşılarında Türklere ait eserler görmeye mahkumlar :D

Daha dünkü kahvemizi sahiplendiler, bize avrupa kahvesi diye yenileyip satıyorlar :D

Gecmisini bilmeyen gelecegini bilemez ve goremez
Geçmişini bilmeyen toplum geleceğine güvenle bakamaz
Gecmisini bilmeyen bir ulke yok olmaya mahkumdur
Geçmişini bilmeyen geleceğini tayin edemez
Gecmisini bilmeyen bir millet gelecegini yazamaz
Gecmisini bilmeyen millet benligini saklayamaz, kaybolup gitmeye mahkumdur.
Geçmişini bilmeyen bir millet, geleceğine yön veremez
Geçmişini bilmeyen ulusların geleceği olamaz
Geçmişini bilmeyen bir toplum, belleğini yitirmiş bir kişi gibi, kimliğinin bilincinde değildir
Geçmişini bilmeyen milletler başkasının avı olurlar

Malesef bu sözleri gerçekleştirmeye ve farklı kültürlerin taklitçisi olmaya çok hevesliyiz. :S
 
Üst