Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

bilgisayarıma yüklediğim fontlar aktif değil?

cumali12

🌟Usta Tasarımcı🌟
merhaba arkadaşlar. bazı arapça fontları bilgisayarıma yükledim corelde kullanmak için fakat bazı fontlar aktif olmuyor. nedendir acaba? herkese iyi çalışmalar.saygılar.

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
merhaba. onun sebebi çok fazla font olduğunda windowsun bazılarını görememesinden kaynaklanıyor. ben de aynı sorunu yaşıyorum gerçi ben arapça font denemedim. belki sendeki arapça fontları corel desteklemiyor da olabilir ama gerçekten de böyle bir sorun oluyor. ben font lister adında bir program kullanıyorum. programı açıyorum ve yüklü fontları göster seçeneğine basınca bütün fontlar aktif oluyor. belki senin problemini de çözebilir

mesajali

👑Efsanevi Grafiker👑
corel ; türkçe karakterleri olmayan her fontu aktif olarak göstermez
Arial veTimes' in regular olan ve içerisinde arapça olan fontlardan bazılarıdır
mümkün olduğu kadar widdows 'a 400 den fazla font yüklemeyin
fontnavigatör den bakarak kullanın sonra fontnavigatörü kapatmadan yine eski yerine atın böylece fontları rahat kullanırsınız ... iyi çalışmalar

cumali12

🌟Usta Tasarımcı🌟
tdogan86 cevabın için teşekkürler. programı indirip deneyeceğim bakalım nasıl sonuçlanacak.

mesajali arkadaş sana da teşekkürler. font navigatörü hiç kullanmadım nasıl kullanılıyor acaba. kısaca yardımcı olsan sevinirim. herkese iyi çalışmalar.selamlar.

mesajali

👑Efsanevi Grafiker👑
slm arkadaşlar : font navigatör corel in bir programıdır ayrıca fontları göstermede iyi bir proğram
pc kullanan herkes bunu rahtlıkla kullanabilir çalıştırmadan önce font navigatör bilgisayarınızda nekadar font varsa arar sonra onu kullanır windowsa fazla font yüklemek doğru değildir belli miktarda aktif olur sonra görmez navigatörle arşivinizden tarayarak istediğiniz fontu seçip sağ tarafa bırakın navigatörü kapatmadan o fontu kullanıp convertleyin sonra o fontu yerine atın böylelikle gereği kadar yazı kullanmış olursunuz sağ taraf alta çıkan yazıya sağ tıklayıp istediğiniz metni yazın aradığınızı kolay bulmak için kolay gelsin iyi çalışmalar

parantez

♾️Grafik Gurusu♾️
teşekkür ederim bilgi için.:smile::smile::smile:

cumali12

🌟Usta Tasarımcı🌟
merhaba mesajali arkadaş. cevabın için sağol. sorunu daha çözemedim. word 2007 de font aktif oluyor corelde olmuyor. bunun üzerine word yazıp kopyalayıp corelde özel yapıştır deyip bu şekilde corele aktarmaya çalışıyorum.fakat yine font word daki gibi gelmiyor sorunu nasıl aşabilirim acaba?herkese iyi çalışmalar.

mesajali

👑Efsanevi Grafiker👑
Cumali arkadaşım word 2007 türkçe tabanlı corel ise ingilizce ondan oluyordur

cumali12

🌟Usta Tasarımcı🌟
ilgin için sağol mesajali arkadaş. evet dediğin gibi word 2007 türkçe. sorunu nasıl çözebilirim. yoksa bir çözümü yok mu?iyi çalışmalar.