Neler yeni

Bir sorum olacaktı...

mudvayne

🌱Yeni Üye🌱
Corelde çalıştığım işleri filme gönderiyorum, dekupe edilmiş resimlerin etrafları tertemiz iken film i alan filmci film e aldığında resimlerin silik olan yerleri yani resimlerin alan olarak gözüken yerleri de filmde çıkıyor bu benim hatam mı yoksa film alanın hatası mı corel de daha ne yapmam gerek ki resimleri dekupe edip çalısma alanına aldıktan sonra ?

Benzer konular

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
büyük ihtimal filmden kaynaklanıyordur. aynı sorunu bende yaşamıştım. sonunda matbaa hatasını anladı.

tube_erd

🏅Acemi Tasarımcı🏅
dekupe ettikten sonra tekrar convert to bitmaps yapın fakat açılan menüden transparan zemin seçeneğini seçin muhtemelen bu hatayı tekrar yaşamazsınız tabiki tek hata sizde değil filmi alan sorumluda... :)

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Corelde çalıştığım işleri filme gönderiyorum, dekupe edilmiş resimlerin etrafları tertemiz iken film i alan filmci film e aldığında resimlerin silik olan yerleri yani resimlerin alan olarak gözüken yerleri de filmde çıkıyor bu benim hatam mı yoksa film alanın hatası mı corel de daha ne yapmam gerek ki resimleri dekupe edip çalısma alanına aldıktan sonra ?

yYpdW.jpg

memoli 4646 ve tube_erd isimli üyelerimizin verdiği bilgiler doğrudur,
convert to bitmap penceresi detayı (CorelDRAW X5) yukarıda ki gibi olursa sorun yaşamazsınız... filmciden kaynaklı bencede.

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
dekupe derken nasıl bir dekupeden bahsediyorsun. eğer power clip diyorsan tamam. Ama yok bir resmi alıpta onun kendi içinde dekupe ediyorsan ve filmi o şekliyle yolladıysan hata sende. senin gönderdiğin düz olarak açıldıysa filmci orda dekupeli iş olduğunun göremez. normal film işlemi yapar. anladığım kadarıyla hata sende.

mahmutkebir

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.tirelebeni.com
dekupe derken nasıl bir dekupeden bahsediyorsun. eğer power clip diyorsan tamam. Ama yok bir resmi alıpta onun kendi içinde dekupe ediyorsan ve filmi o şekliyle yolladıysan hata sende. senin gönderdiğin düz olarak açıldıysa filmci orda dekupeli iş olduğunun göremez. normal film işlemi yapar. anladığım kadarıyla hata sende.

Bazen PowerClip de patlayabiliyor çok şahit oldum. Aslında sorun filmcinin değil. Dekupeli ya da PowerClipli nesnelerin hatta ve hatta ölçütü değişen bir resmin bile son hali ile Convet to Bitmap yapılması şart.