Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Böyle bir arkaplan nasıl yapılır?

Popular Demand

🌟Usta Tasarımcı🌟
Merhaba.

Birçok kişinin bildiği büyük bir web tasarım fabrikası(!) Sarvon adında bir web tasarım ajansı var. Yaptıkları sitelerin hepsinde aşağıda verdiğim örneklerdeki gibi arka planlar hazırlayıp, kodları da üstüne oturtup sitenin %80'ini oluşturmuş oluyorlar.

Sorum ise şu: Bu ve buna benzer arkaplan resimleri hazırlarken kullandıkları o kıvrımlı şekiller, birbirinden farklı karma çizgiler hangi yöntemle ve nasıl yapılıyor. Bunu öğrenmenin, site tasarlamanın yarısı olduğunu düşünüyorum ve bu benim için gerçekten çok önemli. Zira artık web sitelerinde bu tür çalışmalar kabul görüyor ve gerçekten de çok hoş görüntüler ortaya çıkıyor.

Ben şahsen Pen tool ile 2-3 çizgi yapıyorum ama sonuç yakınından bile geçmiyor fakat bunlar çok farklı şekiller çıkarıyor ortaya. İç-içe geçmiş oval çizgiler, farklı gölgelerden oluşmuş kıvrımlar gibi. Plugin ile falan mı yapılıyor bunlar yoksa? Bilen arkadaşlar birkaç tüyo verebilir mi?

Yorumlarınız açıklayıcı ve mümkünse örnek ile olursa çok çok sevinirim. Teşekkürler.

Benzer konular

cdesign

🏅Acemi Tasarımcı🏅
o çizgilerdeki mantık şu resimdekiyle tamamıyla aynı.. farklı renklerde bu tarz çalışmaları yaparsan çok hoş şeyler çıkartabilirsin.. bu resimde bir çizgi oluşturdum ama sen brush büyüklüğünü arttırıp biraz daha uzaktan yaparsan çizgi değilde bi yerden başlamış bi yere doğru azalmış büyük bir parça haline gelir.. öyle öyle katlar yapabilirsin umarım anlatabilmişimdir.

PxHylzk.jpg

Popular Demand

🌟Usta Tasarımcı🌟
o çizgilerdeki mantık şu resimdekiyle tamamıyla aynı.. farklı renklerde bu tarz çalışmaları yaparsan çok hoş şeyler çıkartabilirsin.. bu resimde bir çizgi oluşturdum ama sen brush büyüklüğünü arttırıp biraz daha uzaktan yaparsan çizgi değilde bi yerden başlamış bi yere doğru azalmış büyük bir parça haline gelir.. öyle öyle katlar yapabilirsin umarım anlatabilmişimdir.

PxHylzk.jpg

Örnek için teşekkür ederim arkadaşım ama tam anlayamadım.
Pen Tool ile çizdiğim bir alanın içini boyamada sıkıntı yok fakat o çizgileri nasıl çizmem gerekir ki öyle kusursuz akıp gitsin inceden kalına. Bunu anlatmak çok zor gerçekten nasıl soracağımı bilemedim. Sonuç olarak o örneklerdeki gibi güzel çizimler çıkarmak istiyorum. Bana öyle geliyor ki rastgele çizerek ne o kadar güzel çizimler ortaya çıkar ne de o renk uyumu :(

cdesign

🏅Acemi Tasarımcı🏅
dostum anladım şimdi sorunu.. şuan evde değilim malesef bir arkadaş anlatmaz ise evde video çekip anlatıcam sana

byhemsinli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bu arka planların psdsi olsa iyi olurdu ama :)

cdesign

🏅Acemi Tasarımcı🏅
videoyu hazırladım yüklenmesini bekliyorum. profesyonel değilim ders üzerinde veya bu tarz çalışmalarda ama sanal modifiye üzerinde bu tekniği kullandığım olmuştu zaten mantığını anlarsınız izlediğinizde. mantığını anlayınca da emin olun ki bi kaç pratikle çok iyi işler çıkaracaksınız. basit bir olay çünkü bu.. bilmeniz gereken nerede ne kadar fırça kullanmanız. o da sizin hayal gücünüze bağlı :) video yüklendiğinde buraya ekleyeceğim.

edit:arkadaşın verdiği video yeterli olucaktır bana hiç gerek kalmadı iyi çalışmalar :)

Popular Demand

🌟Usta Tasarımcı🌟
videoyu hazırladım yüklenmesini bekliyorum. profesyonel değilim ders üzerinde veya bu tarz çalışmalarda ama sanal modifiye üzerinde bu tekniği kullandığım olmuştu zaten mantığını anlarsınız izlediğinizde. mantığını anlayınca da emin olun ki bi kaç pratikle çok iyi işler çıkaracaksınız. basit bir olay çünkü bu.. bilmeniz gereken nerede ne kadar fırça kullanmanız. o da sizin hayal gücünüze bağlı :) video yüklendiğinde buraya ekleyeceğim.

Tamam kardeşim, yardımın için çok teşekkür ederim. Bekliyorum..

cdesign

🏅Acemi Tasarımcı🏅
gulli arkadaşın attığı videoyla benim çektiğim videoda yapılan şeyler tamamen aynı, onu izlersen yardımcı olucaktır ben iptal ettim aynı şeyi tekrar koymaya gerek duymadım :) kolay gelsin kardeşim yardım gerekirse tekrar yazabilirsin

gulli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
vk.com
Zabaha Gadder:D İyi çalışmalar

Popular Demand

🌟Usta Tasarımcı🌟
gulli arkadaşın attığı videoyla benim çektiğim videoda yapılan şeyler tamamen aynı, onu izlersen yardımcı olucaktır ben iptal ettim aynı şeyi tekrar koymaya gerek duymadım :) kolay gelsin kardeşim yardım gerekirse tekrar yazabilirsin

Sağolasın ;)

Popular Demand

🌟Usta Tasarımcı🌟
Zabaha Gadder:D İyi çalışmalar

Abi Allah razı olsun budur işte yaa :) Ne diye aratacağımı bile bilmiyordum valla. Sorunumu anlaman ve çözümün 10/10 puan ;)
Tamamen anladım mantığı. Warp süper bir araç bu iş için. Tekrar teşekkürler..

gulli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
vk.com
Abi Allah razı olsun budur işte yaa :) Ne diye aratacağımı bile bilmiyordum valla. Sorunumu anlaman ve çözümün 10/10 puan ;)
Tamamen anladım mantığı. Warp süper bir araç bu iş için. Tekrar teşekkürler..

İşinin Görüldüğüne Sevindim Bu Arada bende Hafıza Tazeledim:)

"Warp süper"
Ben Bu Araca Fırıldak Diyorum:D