Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

bu dekupe indesig'de nasıl yapılır, yardım

leonidas

🏅Acemi Tasarımcı🏅
indesignı bilmem ama ps de yapıp tiff kaydedip transparan import edip halledebilirsin...

sokrades

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
decupe yi ps ile yapıp psd olarak indesign e alabilirsiniz

majestecan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bu dekube değil arkadaşım resme wrap özelliği verildiğinden metin ötelemiş sadece

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
bu dekupe photshopta yapılmış. Fitbolcu dekup edilmiş ancak kopyası alınarak ve layerli olarak daha sonra indesingnde resim 2 sefer çağrılmış. 2 ci kez çağrıldığımda altta ki layerin gözü kapatılmış ve ilk çağrılan resim üstten ve yanlaran daraltılıp üstteki resime ittirme verilmiş..Bu kadar basit..

mornatari

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hayır arkadaşım yapılır. yukardaki gibi photoshopla falan da olur da ben sana indesignda nasıl olacağını anlatiim hangisiyle yapacağına sen karar ver. önce al pen toolu, gözükmesini istediğin alanı çiz resmin üzerinden. kapalı bi şekil oldu. sonra resmi seç, ctrl+x yada edit>cut ile kes, sonra çizdiğin şekli seç alt+ctrl+v ile yada edit>paste into ile resmi şeklin içine yapıştır. al sana dekupe.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
indesign ile hassas dekupe yapmazsınız. Ancak kontrast ve çözünürlük değerleri yüksek, fotorafları CMD+Shıft+K ile Cliping yaparak kullanabilirsiniz. Beyaz zeminlerde çok seri bir çözümdür. Yüklediğiniz fotoğraf, PS de dekupe edilmiş aynı resmin, Dekupe olarak ID ye alınması ve üst üste bindirilerek, istenilen şekle göre kadrajlanması ile oluşmuştur ki bu gazetecilikte Quark Xpress kullanılmaya başlandığından bu güne uygulanan çok seri ve başarılı bir yöntemdir... ID de dekupe yapmanıza yarayacak araç elbette vardır. Ancak ID nin büyütme oranı PS den az olduğu için ve Pent tool'u PS ye göre çok basit olduğu için hassas işlerinize cevap vermeyecektir. Hiç uğraşmayın. Ülkemizde ve dünyadaki gazetecilerin yaptığı gibi, üstüste bindirip kadrajlayın....

mornatari

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tabiiki canım, yani photoshopun varlık nedeniyle indesignın varlık nedeni, amacı farklı. tabiiki sonuç asla photoshop gibi olmaz. ama dekupe olurmu olur. nasıl oluruydu benim yazdığım. o yüzden dedim hangisini yapacağına sen karar verirsin diye. + adobe ürünlerinin uyumu, entegrasyonu oldukça iyi. dolayısıyla her programı amacına göre kullanmak çok daha kaliteli işlerin ortaya çıkmasını sağlar.