kardeş senin bu sorununa bir cevap gelmemiş.Bende çok dertliyim bu konuda.Buna bir çözüm buldum kendi çapımda.Corel çalışma sayfasını iyice küçültüyorum.RECTANGLE TOOL aracına çift tıklayıp çalışma sayfası büyüklüğünde bir kare çiziyorum.bu arada çalışma sayfasının görüntü olarak
çok küçük olması önemli.İkinci aşamada çok büyük bir kare daha çiziyorum.bu ikinci kare çalışma sayfasının çok dışına taşması lazım.Üçüncü olarak iki kareyi seçiyorsun SHAPİNG Mmenüsünden -back minüs front - tıklıyorsun.Bu durumda çalışma sayfasının büyüklüğünde bir oyma yapmış oluyorsun.Sonra bu içi oyulmuş karemizi biraz koyu bir renge dolgu yapıyorsun.yukardan menüden bu kareyi kilitliyorsun (lock object )çalışırken seni rahatsız etmesin diye kilitlersin.Sonra çalışma sayfanı ıstediğin kadar büyüt.Zaten senini gözlerini rahatsız eden çalışma sayfasının dışından sızan beyaz ışıktır.Bunu bu yolla bastırmış oluyorsun.Ayrıca çalışma sayfanada devamlı olarak reng ver (back grund)istemezsen sonra silersin.Ama çalışırken muhakkak kullanman lazım.Çünkü beyaz ve siyah renkler gözü çok bozuyor.Bu benim çözümüm şimdi rahatladım.Başka çözüm bulana kadar böyle idare edelim.Bir de önemli olarak bu kareyi Şablon olarak kullanman için bir kopyasını alıyorsun ve her yeni çalışmada bu sayfayı import edip şablon olarak kullanıyorsun.Her seferinde hazırlamaktan kurtuluyorsun.Bu sistemi muhakkak kullan yoksa gözlerin gün güne bozulur çok tehlikeli gözler için ,kendimizi korumamız lazım.Başarılar saygılar.