Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Çalışmamı açamıyorum!

strwbry

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merhaba, Corel Draw x4 kullanıyorum. 50 küsür sayfalık bir katalog çalışmamı açamıyorum bugün. Dün sorunsuz bir şekilde kaydettiğim bir çalışma. 2gb büyüklüğünde.

Sabah geldiğimde dosyayı açmak istedim ama boş bir A4 açtı bana.
Programı kapatıp yeniden açtım yine aynısını yaptı.
Backup'ı açmaya çalıştım onada boş bir A4 açtı.
Başka bir corel dosyası açmaya çalıştım açtı sorunsuz!

Programı kaldırdım yeniden yükledim, reset attım. Sorunum hala devam ediyor...
Lütfen bilen birileri yardım edebilirmi bu çalışma giderse çok fena olacak benim için... Tamda aylar sonra onayını almışken :sadsmile:

Dipnot: Şimdi bir laptop'a Corel yükleyip açmayı deneyeceğim ama cevaplarınızı bekliyorum...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Tekrar çizmen gerekecek :(...

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Yeni bir sayfa açıp çalışmayı import etmeyi deneseniz bir de. Bazen işe yarayabiliyor.

strwbry

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ZxxxE çizim değil ki 50 küsür sayfalık katalog yazılarıyla birlikte hem türkçe hem ingilizce tanımlar var sayfalarda.

Baskıya gönderdiğim bir eskiz vardı hiç ulaşamazsam onun üzerinden gideceğim. Import edersem sayfalar Page Page gelir mi ki?

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Maalesef gelmez. Daha önce benim başıma da defalarca geldi en son açtığım konuda Corel dosyaları neden bozar diye sordum ama cevap alamadım. Akla gelen mantıklı mantıksız her şeyi denedim ama tekrar çizmekten başka çare bulamadım. Son bozulan dosyamın dosya özelliklerinde oluşturma tarihi değiştirme tarihinden daha yeniydi yardımcı bir program vasıtasıyla dosya özellikleri değiştirdim ama yine de açılmadı...

strwbry

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Üzücü maalesef. Neyse ki çok kaybım olmadan bir önceki çalışma dosyamdan ilerleyebileceğim. Paylaşımlarınız için teşekkürler...

graflz

🌱Yeni Üye🌱
ben de bir takvim yaptım. dosya açılırken hata verdi. back up ta aynı hatayı verdi. geri dönüşüm kutusundan önceki kaydını bulup devam ettim. dosya kurtuldu. fakat bazı eklemeler yapıp tekrar kaydettim ve aynı hata oluştu. neyseki önceki kayıt duruyordu ve hata olabilir düşüncesiyle ekleme yaptıktan sonra dosyayı pdf olarak da kaydetmiştim.

antique

🏅Acemi Tasarımcı🏅
x3 ile hazırladığım ve açamadığım çalışmamı, x4 ile kolayca açmıştım.. siz de son çare olarak x5'i deneyin belki verilerinizi kurtarırsınız kimbilir!