güneşhoca
🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sayın garafiker arkadaşlar meraba.malumunuz Çanakkale Zaferini anma günü yaklaşıyor ve bununla ilgili bi çalışma yapmak istiyorum.Nasıl mı?Corel le ilk tanıştığımda amatörce kısa sürede okul için bi gazete hazırlamıştım(Çanakkale ile ilgili).derken daha sonra bir kaç daha gazete hazırladım.ve bu yıl yine Çanakkale için güzel bir gazete hazırlamak istiyorum.Sizden istediğim bu konuyla ilgili tecrübeli arkadaşların önerileri.TAsarım olarak.içerik olarak yeteri kadar dökümanım var. Gazete 4 sayfa olacak ve A3 boyutunda yaklaşık 4 bin adet basılacak ve öğrencilere velilere resmi kurumlara esnafa dağıtacaz.Grafikerler.net le tanışdıktan sonra tasarım konusunda düşüncelerim çok değişti.yaptığım gazetelerin resimlerini ekliyorum.onlara göre yeni gazeteye sizlerin önerilerinize göre şekil verecem.mesela sormak istediğim bir kaç şey var.A3 boyutunda bir gazetede yazı boyutu kaç punto olmalı,gazetenin adı sade bi yazı olsa mı daha iyi yoksa değişik şekillerde mi?hatta değişik yazı stiliyle örnek bi Çanakkale yazısı yapan olursa sevinirim.bide diyelimki bir paraf var elimizde, ortasına resim koymak istiyorum ve yazıları ona göre şekillendirmek istiyorum. yazıyı resmin etrafına oval şekilde dağıtmak gibi mesela.anlatabildim mi acaba ki.