Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Çanakkale Gazetesi için önerilerinizi bekliyorum!

güneşhoca

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sayın garafiker arkadaşlar meraba.malumunuz Çanakkale Zaferini anma günü yaklaşıyor ve bununla ilgili bi çalışma yapmak istiyorum.Nasıl mı?Corel le ilk tanıştığımda amatörce kısa sürede okul için bi gazete hazırlamıştım(Çanakkale ile ilgili).derken daha sonra bir kaç daha gazete hazırladım.ve bu yıl yine Çanakkale için güzel bir gazete hazırlamak istiyorum.Sizden istediğim bu konuyla ilgili tecrübeli arkadaşların önerileri.TAsarım olarak.içerik olarak yeteri kadar dökümanım var. Gazete 4 sayfa olacak ve A3 boyutunda yaklaşık 4 bin adet basılacak ve öğrencilere velilere resmi kurumlara esnafa dağıtacaz.Grafikerler.net le tanışdıktan sonra tasarım konusunda düşüncelerim çok değişti.yaptığım gazetelerin resimlerini ekliyorum.onlara göre yeni gazeteye sizlerin önerilerinize göre şekil verecem.mesela sormak istediğim bir kaç şey var.A3 boyutunda bir gazetede yazı boyutu kaç punto olmalı,gazetenin adı sade bi yazı olsa mı daha iyi yoksa değişik şekillerde mi?hatta değişik yazı stiliyle örnek bi Çanakkale yazısı yapan olursa sevinirim.bide diyelimki bir paraf var elimizde, ortasına resim koymak istiyorum ve yazıları ona göre şekillendirmek istiyorum. yazıyı resmin etrafına oval şekilde dağıtmak gibi mesela.anlatabildim mi acaba ki.

Benzer konular

N/A6

🌟Usta Tasarımcı🌟
Pek bir bilgim yok bu konuda ama, Konu başlıkları çok küçük kalmış. Hizalamalara biraz daha dikkat edilebilir. Yazı puntosu 12 punto olabilir. Resimlerde çok küçük. Alt fonları kaldırın bana göre. Resim üzerindeki beyaz yazılar baskıda problem yaşatabilir. Çanakkale Başlığı olmamış. Bayraktaki Page curl efektini kaldırın. Sitede güzel vectör atatürk resimleri yayınlandı. Onlardanda Faydalanın. Kapağı biraz sadeleştirin. Manşet ve özet yazıp açıklamaları iç sayfalara atınız.

muhacir

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bulduğunuz her boşluğu değerlendirmişsiniz bence biraz sadeleştirseniz daha iyi olur...

ScoobyDoo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çeşitli okullara, defalarca, çok çeşitli işler yaptım...
tek birşey söyleyebilirim hocam. tam anlamıyla okul gazetesi olmuş

hatta düz yazıları biraz daha kısaltıp, öğrencilerin bu konuda düşüncelerine yer verseniz, yanlarında öğrencilerin fotoğrafları olsa.

zalparslan

🌱Yeni Üye🌱
üstteki afişte yazanları bana yazar mısın bzm ödevimizde okuyamıyorum resimde :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

noveli

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Sayın garafiker arkadaşlar meraba.malumunuz Çanakkale Zaferini anma günü yaklaşıyor ve bununla ilgili bi çalışma yapmak istiyorum.Nasıl mı?Corel le ilk tanıştığımda amatörce kısa sürede okul için bi gazete hazırlamıştım(Çanakkale ile ilgili).derken daha sonra bir kaç daha gazete hazırladım.ve bu yıl yine Çanakkale için güzel bir gazete hazırlamak istiyorum.Sizden istediğim bu konuyla ilgili tecrübeli arkadaşların önerileri.TAsarım olarak.içerik olarak yeteri kadar dökümanım var. Gazete 4 sayfa olacak ve A3 boyutunda yaklaşık 4 bin adet basılacak ve öğrencilere velilere resmi kurumlara esnafa dağıtacaz.Grafikerler.net le tanışdıktan sonra tasarım konusunda düşüncelerim çok değişti.yaptığım gazetelerin resimlerini ekliyorum.onlara göre yeni gazeteye sizlerin önerilerinize göre şekil verecem.mesela sormak istediğim bir kaç şey var.A3 boyutunda bir gazetede yazı boyutu kaç punto olmalı,gazetenin adı sade bi yazı olsa mı daha iyi yoksa değişik şekillerde mi?hatta değişik yazı stiliyle örnek bi Çanakkale yazısı yapan olursa sevinirim.bide diyelimki bir paraf var elimizde, ortasına resim koymak istiyorum ve yazıları ona göre şekillendirmek istiyorum. yazıyı resmin etrafına oval şekilde dağıtmak gibi mesela.anlatabildim mi acaba ki.

Size şöyle yadımcı olayım gazeted çalışıyorum ve sayfa tasarımını yapıyorum. gazetede başlıkları dolgun yani kalın karakterler kullanın ( impact, arial back v.s.) ara başlıklar birazdaha ince olabilir (arial, helvetica v.s) nomal yazılar içinde genelde 10 - 11 punto ( times, helvetica, garamond v.s.) kullanılıyor. şimdi siz gazeteyi corelde yapıyorsunuz galiba freehand yada Quark ta yapsaydınız resim etrafında yazıyı nasıl döndüreceğinizi söylerdim. bu arada çok süslemişsiniz bukadar süsten kaçının. kolay gelsin

korhanya

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
dur noveli dur...

Allahım!
ben kaçıyorum buradan?
motoru ısındı bunun patlar matlar, neme lazım...

reis türkoğlu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sayfa düzeni çok kalabalık olmuş. sayfaya bakıldığında gözü çok yoruyor, gene de ellerinize sağlık.

hty027

🌱Yeni Üye🌱
sayfa düzeni çok kalabalık olmuş. sayfaya bakıldığında gözü çok yoruyor, gene de ellerinize sağlık.

arkadaşın dediği çok doğru hakikaten tam bir okul gazetesi gibi olmuş
çocuklara hitaben biraz da diğer aylık ya da kurum gazetelerine bakarsan sana
daha da yardımcı olacaktır
uzun sürede bir çıkan gazeteler için çok cafcaflı olmuş..

bolgwadze

🏅Acemi Tasarımcı🏅
12 yıldır Corel Drawla gazete hazırlıyoruz. Adapazarında. Gazetemiz günlüktür özellikle belirteyim. yaklaşık matbaa dahil 45 çalışanı var. Teknik Serviste 4 kişiyiz. Corelde gazete çok profesyonelce yapılabilir. Eğer isterseniz size JPG örnek yollayabilirim. bulutibrahim@**********

YILMAZ364

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu ne bunu açıklayacak bir tane arkadaş yokmu ya
tamam okul gazetesi ama biraz daha özenli olabilirdi yazılar okunmuyo ve çok karmaşık kendimi yapbozun içinde sandım

enfekxia1979

🌱Yeni Üye🌱
selam arkadaşlar. a3 ebadında bir gazete hazırlıyorsan yazı puntosunu 10 yapmalısın ve sütunlarsan yazıları okumayı da kolaylştırmış olursun. fotoğraf üzerine beyaz yazı yazmışsınız. Bu baskıda problem yaratabilir. Sayfanın kenarına kalın bir çerçeve atmışsınız bunu kaldırırsan daha sade bir sayfa yapmış olursun. Bence küçük küçük bir sürü resim kullanılacağına büyük iki resim kullanırsan daha hoş olur ve resimleri hep bir yere toplamışsın. Eğer küçük resim kullanacaksan sayfaya o resimleri dağıtmalısın.

H.gerikaya

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Canım arkadaşım ilk önce ben gazete çıkardığım için sana yardımcı olmak istedim bu tarz gazeteler daha sade olur seninki sanki bir ilköğretim okuluna hazırlanmış bir gazete gibi duruyor çok kargacık burgacık duruyo o çerçeveler yerine zemin at tek renk veya gradient at üzeine yazı yaz