Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Canvas uzerine baski

tntrus

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Herkese hayirli aksamlar
Canvas uzerine reproduction baskilar almak icin makina bakiyorum yurtdisi site ve forumlardan inceledigim kadar Epson 9880 modeli mantikli gozukuyor 5700 usd ya alabiliyorum ,ancak aranizda bu isi yapan arkadaslar var ise degerli fikirlerinide bu konuda almak isterim.

Benzer konular

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
direk kumaş üstüne baskı makinaları mevcut ancak kanvas kalın bir kumaştır basan makine varsa bile baskı kalitesini görmeden birşey söylemek sor

SKYTH

🌟Usta Tasarımcı🌟
Hp tabanlı makinalara bakın.

bahadır-canon

🏅Acemi Tasarımcı🏅
canon ipf 8000s-9000s ürünlerini tavsiye ederim bir çok çerçeveci müşterim var makinelerimizi sadece canvas (tuval ) baskı için kullanıyorlar...

tntrus

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bende ipf 700 ve 8000s var baskilar kaliteli ancak baski maliyeti inceledigim kadar epson a yaklasamiyor birde chip olayina cozum yok karttuslarda, birde makina tavsiye ederken hangi modeline bakayim epson a gore hangi ozelliklerini avantajli goruyorsunuz bunlari belirtirseniz daha rahat secim yapabilirim.

tntrus

🏅Acemi Tasarımcı🏅
forumda bu kadarmi az canvas yapan var ?

yavuzturkey

🌱Yeni Üye🌱
iyi günler canon ipf 8000-9000 modellerini öneririm bende nerdeyse sırf kanvasa basıyorum.kanvasta 1 numara bence. mürekkepleri çipli pahalı. ancak onun çözümünüde amerikadan getirterek buldum yarı fiyatına. canon tercih edersen sarf hakkında yardımcı olabilirim

peri

Happy Woman
🏆Pro Tasarımcı🏆
merhaba bizdde canon 8400 var canvasa baskı yapıyor biz dış mekan makina aldığımız için makinayı kullanmıyoruz.satılıktır bilginize.

mete_

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.arifotograf.com
Hp, Canon veya Epson önermem.. Eco solvent veya Light solvent tabir edilen mürekkebi kullanan, Roland, Mutoh, Mimaki gibi makinelerin daha dayanıklı baskıları vardır ve ekonomiktir.. Makineleri fuarlarda incelerseniz, daha iyi fikir verir.. Benim önerdiğim makineler ağır hizmet tipi olarak tanımlanabilir.. Tabi o derece uzun ömürlü makineye ihtiyacınızda olmayabilir.. (not: profilimden web sitemi inceleyebilirsiniz)

bahadır-canon

🏅Acemi Tasarımcı🏅
herşey iyi güzelde o makineler canvas'a(tuval bezine) baskı yapıyor mu? Eğer yapıyorsa baskının ömrü nasıl?

mete_

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.arifotograf.com
Cevap; Evet.. Ayrıca polyester kumaşada baskı yapıyor bu makineler.. Baskı ömrüne gelince; su bazlı değil solvent bazlı mürekkep kullanıldığı için, UV dayanıklılığı var. Güneşe sürekli maruz kalan yerde 3 yıl renk solmadığını tecrübe ettik..

pasayusuf

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ecosolevnt bazlı makinelerde mantıklı tabi ki. ben de roland kullanıyorum.
canvas a baskıyı yapıyorum. dayanıklılık bakımından da memnunum.
2 yıl hiç solmadan durur. ama benim sana önerim eğer imkanın varsa bi kaç metre canvas al hem ecosolvent te hem solvent te hem de su bazlıda dene
senin asıl istediğin hangisinde varsa onu al derim. biri net çıkarır ama renkler diğerine göre canlı olmaz biri baskıyı yaptıktan sonra başka bi işlem gerekmeden malül hale gelir. senin için hangisi uygun onu bi gör derim.

tntrus

🏅Acemi Tasarımcı🏅
benim icin daha dogrusu musteri tipim icin isin baski kalitesi cok onemli genelde dekoratif yada hediye icin satislar olacak ,ayrica farkli kalinlikta ve tipte canvas malzemeler var bunlardan hangisi pigment bazli boyalar icin uygun olur

acababunebababe

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
su bazlı makineyle canvas a baskı yapabilirsin ama dışarı asamazsın, rengi uçar gider.

solvent veya ekosolvent makinelerle canvas a baskı yapabilmek için, "solvent baskıya uygun" kanvas kullanmalısın normal kanvasa baskı yapamazsın. Bu özel bir canvas olup üstü solvente uygun bir ilaçla kaplıdır ve normal kanvastan biraz daha pahalıdır. Eco-solvent ve solvent makineler arasında renk canlılığı açısından pek bir kalite farkı olmaz.

bir de bunlara alternatif olarak, niyetin kumaşa baskı yapmak ise, roland, mutoh, mimaki gibi makinelerin altına fikse cihazı yerleştirdikleri, süblimasyon baskı makineleri mevcut. Bu makineler su bazlı süblimasyon mürekkep kullanmalarına rağmen, kumaşın fikse işlemini de eşzamanlı olarak yaptıkları için renklerde solma gibir sıkıntı yaşamazsın. Türkiye'de bu makinelerden satan 2 adet firma biliyorum, burada reklamlarını yapmak uygun olmaz, ilgini çekerse özelden isimlerini verebilirim.

mesh-cool

🌱Yeni Üye🌱
ben roland VP 540 kullanıyorum , textile modunda süper baskı yapar tavsiye ederim, tual ,mesh, şaşma

ARGEci

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.sintegra.com.tr
Canvas'a en iyi baskı su bazlı boyalarla olur. Bana göre en ideal çözüm Süblime mürekkeple transfer kağıdına ve sonra da ısı presi ile canvas'a transfer. İşi amatör boyutlarda yapacaksanız masaüstü Epson'culara gidin, endüstriyel çözüm için Roland'a gelin, yani bana gelin, yani ********

Moderatör tarafında düzenlendi:

rockorna

🌱Yeni Üye🌱
kesinlikle canon derim bizde canvasa baskı yapıyoruz zaman zaman canon ile tavsiye ederim

stilbodrum

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba, Ben de Canon ipf8000 var, canvasa baskıda sonuç mükemmel, fotoğraf kağıdı ve mat folyoda da, Makinayı 2007 de KDVsiyle 15.000 TL ye aldım. Mürekkepler çok pahalı
12 kartujun tanesi 400 TL civarında(330 ml)12x400=4800 TL.canvası m2 olarak 35-40 euro civarında basıyorum, canvasın m2 si (iyi kaliteli bir canvas alırsanız) 8-10 $ civarında, ajans ve matbaalara 30 euro civarında yapıyorum baskıları. Makina 1440 dpi baskı yapabiliyor, canon orjinal kağıtlarında sonuç mükemmel, Ama piyasada outdoorcular vinil gibi bir canvasa çok ucuz baskı yapıyorlar, arada bence ciddi fark var, ama bunu müşteriye anlatmakta zorlanıyoruz, outdoor ve indoor baskı farkını anlatamıyoruz, ayrıca outdoor makinalarda vinil canvasa baskıların suda boyasının aktığını gördüm. Fakat bizim makinalarda Waterproof özellikte bir medyaya baskı yaparsak pigment boya olduğundan boyanın akması söz konusu değil. Sanatsal ve dekorasyon işleri yapacaksanız kesinlikle tavsiye ederim.

bahadır-canon

🏅Acemi Tasarımcı🏅
canvas malzeme ismi sanırım çok spresifik, canon ürünleri sanatsal canvas yani çerçeveceilerin direkt çerçeveleyip sattığı ürünlere baskı yapıyor. pamuklu ve eskitme görünümü olan...

tntrus

🏅Acemi Tasarımcı🏅
herkese tesekkurler oncelikle
yapacagim baskilar tamamen indoor olacagi icin kalite cok onemli bu yuzden solvent vs bazli makinalari dusunmuyorum bile arastirdim ayrica hem canon hem epson dan numuneler aldim ayni malzeme uzerine Epson bu noktada daha mantikli bir secim oluyor ,canvas malzeme yazildigi gibi cok cesitleri var beni ilgilendiren tablolarda kullanilan canvas art reproduction denen is icin ,bu is icinde epsonu sectim .