Kurumsal Kimlik çalışmalarında dikkat edilecek hususlar ;
1 - Kartvizit, zarf, antetli kağıt, kapaklı dosya, bloknot vb tüm şirket ekipmanlarında kullanılacak yazı karakteri aynı olmalı ve logo,amblem ile uyumlu olmalıdır.
2 - Hazırlanacak konspetin ve özellikle renklerin tabela, afiş, poster, araç giydirme gibi dikkat çeken objelerde de kullanılacağını düşünürsek, seçimlerimiz buna göre şekillenmelidir.
3 - Yazı karakterleri basılı evraklarda maximum 36 px'den büyük, 9 px'den küçük olmalalıdır.
17 senedir bu işi yapan biri olarak çalışmanıza ilk baktığımda gri alanların çok kalın olduğunu görüyorum. Özellikle antetli kağıtta bariz belli oluyor.
Gri alanın tahmini 4-5 cm kalınlığında olduğunu sanıyorum ki, logonuz aşırı büyük kaçmış. Antetli kağıtta kuşak attığınız yerin 2,5 cm'den büyük olmamasına özen göstermeniz işleriniz açısından iyi olacaktır. Alt kısımda ki yazı karakterlerini ise ( adres ve telefon yazan ) mümkünse yukarıda ki başlığın yarı büyüklüğünde olmasını sağlayın. Böylece hem gözü rahatsız etmez ve yormaz ...
zarf'da graident kullanmayın, genelde renk geçişleri magenta yüzünden baskıda fazlasıyla sırıtır ki, tasarım aşamasında ki renkleriniz ile baskıda ki renkleriniz arasında açık renk farkları ortaya çıkar.
Kapaklı dosya da, iç tarafta koyu renk'ten kaçının ... Bu meslekte ilk öğrendiğim şey, siyah ve siyaha yakaın renkler ile parlak renkleri ne yazık ki türk halkı sevmiyor ...
renk seçimleriniz koyu-açık veya açık-açık olsun ... örneğin grafikerler sitesinin kullandığı pantone sarı gibi renk ile siyah çok güzel duracaktır ( uygun bir tasarımla )
genel anlamda çalışmanızı değerlendirmem gerekirse, bol bol pratik yapmaya ihtiyacınız olduğunu söylşeyebilirm. Naçizane tavsiyem dribble veya creattica gibi siteler'den yararlanabilirsiniz.
Başkalarının tasarımlarını nasıl sunduğunu, renk seçimlerini ve kompozisyon seçimlerine dikkat ederseniz müşterilerinize daha etkili sonuçlar sunmanız kaçınılmaz olacaktır.
Bu güzel mesleği seçtiğiniz için, çıktığınız yolda size başarılar diliyorum.
Saygılar ...