Neler yeni

Check-Up İçin Afiş Çalışmaları

maxmud

🌱Yeni Üye🌱
1​
67079858.jpg

2​
30222845.jpg

3​
https://img52.imageshack.us/img52/9720/ch03.jpg

@l!

🏆Pro Tasarımcı🏆
afişteki mesajları ben mi anlamadım yoksa mesajların çok mu kapalı.

Ejder'Graphıc

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Backgrounddaki çiçek desenlerine anlam veremedim açıkçası..

cero

🏅Acemi Tasarımcı🏅
o çiçek desenleri masa örtüsü anladıgım kadarıyla. masa üzerinde bir çay bardagı var.
ben bugune kadar hiçkimsenin hastaneye çay içmeye gttiğini hazır gitmişkende kalbine baktırdgını görmedim. saçma bi mesaj olmus bence.

o_g_58

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben sadece ilk afişin mesajını anlıyamadım... diğer yandan böyle sade tassarımları severim bence görsel gayet hoş olmuş tabi mesajı nasıl vericeğini bilsen dahada güzel olucakmış =) eline sağlık...

maxmud

🌱Yeni Üye🌱
ayrı ayrı teşekkür ederim.
mesajlara gelince, alışılmışın dışında olabileceği için anlamamış olabilirsiniz.
dünyadan başarılı afiş örneklerini incelemenizi tavsiye ederim.

cok_yasa_kamil

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
sn maxmud,

alışılmışın dışında yapmak güzel bir şey ama, neticede insanlar bu afişe bakıp geçecek, o anki, o kısa sürede oluşan/oluşacak fikir/düşünce son derece önemli değil midir?
ilk 2 afiş tam manasıyla vermek istediği mesajı iletemiyor diye düşünüyorum...

ama 3. afiş güzel.

ellerinize sağlık :)

huseyin6638

🌱Yeni Üye🌱
tasarımlar gayet başarılı. bişey öğrenmek istiyorum, bu afiş ve benzeri tarzındaki afişlerde kullanılan background'u yani, beyaz üzerine mavi şeritler geçiyor falan. bu tarz background ları nereden bulabilirim veya hangi isimle aratmam gerekiyor ?

Grafik Canavarı

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.niziphalkinsesi.com
kardeş bence sen üste hastenenin ismini ve kozyatağı yazısını biraz daha büyüt
çayıda böyle kuyuya bak gibi değilde yandan bakılan bi bardak çay korsan veya kahve bu işe daha iyi gider diye düşünüyorum masa örtüsü olmasa daha iyi olur bide üsttekinde büyüteci kaldırıp tıp dalıyla ilgili bi alt koysan mesela şu doktorların boynuna taktığı neydi ismi aklıma gelmiyor

plastikordek

🌱Yeni Üye🌱
Eline sağlık.
Öncelikle logonun da bulunduğu başlık (header) kısmı tek kelimeyle nefis ve söylenebilecek hiçbir şey yok. İlk afişteki fikri beğendim. Ama büyütecin koyuluğundan kaynaklı bi rahatsızlık oluştu bende. Karartılı görünüyor biraz. Farklı bir ışık altında fotoğraflanmış veya modellenmiş başka bir büyüteç kullanılsa daha hoş olur gibime geliyor. Bir de afişlerin hedef kitlesi genelde yaşlı insanlar olacağından, daha anlaşılır olması açısından oradaki kalbi belirginleştirebilirsin. İlk afişin ortasında kullanılan fotoğrafta bir de morumsu bölgeler var. Fotoğrafın sınırlarını belli ediyorlar. Hem fotoğrafla afişin bütünleşmesi hem de gözü rahatsız etmemesi için o morumsu bölgeleri temizlemek iyi olabilir. Hatta sanırım önceden temizlemişsin ama bazı kısımlar gözden kaçmış. Logodaki maviliği desteklemek ve yine bütünlük sağlaması açısından, aşağıdaki yazının lacivert-mavi arası bi renkte olması, daha yuvarlak hatlara sahip bir fontun kullanılması ve temanın önüne geçmeyecek kadar küçültülmesi uygun olabilir. İkinci afişteki fikri şahsen beğenmedim. Şu da var ki, ilk afişte her ne kadar imaj da olsa, fikir olarak bir ikon kullanmışsın. Ancak ikinci afişteki konu tamamen fotoğraf üzerine odaklı. Eğer bu iki afiş bir serinin içinde kullanılacaksa, kapsam olarak birbirleriyle daha uyumlu olmaları hoş olurdu. Bu anlamda, yukarıda bir arkadaşın da bahsettiği gibi steteskopvari bir şeyi kalple bütünleştirerek kullanabilirsin. Bahsetmeye çalıştığımı örneklemek gerekirse; https://www.istockphoto.com/stock-illustration-10746920-stethoscope.php veya https://www.istockphoto.com/stock-photo-5623222-stethoscope.php adreslerindeki gibi imajlar olabilir. Yani ben olsam ikinci afişin arkaplanını değiştirirdim. Ama içine sindiyse ve kullanmak istiyorsan, masaörtüsünün rengi biraz açılabilir. Yazı fontu hakkında ve büyüklüğü hakkında yine ilk afişteki gibi değişiklikler yapabilirsin. Ama bunun olduğu gibi kırmızı kalması daha iyi gibi geldi bana.
Eleştirilerim biraz uzun oldu sanırım. Bu afişleri ben yapıyor olsaydım tek tek neleri değiştirirdim diye düşünüp uzun uzadıya yazdım. O yüzden kusura bakma yaptığın tasarımlar kötü olduğu için veya beğenilmediği için değil. Özellikle ilk tasarımı beğendim. Ancak ikincisinin kullanımı konusunda tekrar düşünmelisin derim.

Son düzenleme:

moonlord

🌱Yeni Üye🌱
bence görsellerle sloganlar birbini desteklemiyor.

chroo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çalışmalar çok güzel olmuş 2. çalışma çok hoşuma gitti ama yazı fontu olmamış gibi sanki resmin üzerinde yapmacık gibi durmuş geldi bana