Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

cisme bir den fazla transparan efekti verilebilir mi?

selimbabat

🏆Pro Tasarımcı🏆
cisme bir den fazla transparan efekti verilebilir mi?

UkeLa_ChoCuK

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.facebook.com
Transparan efekti verdikten sonra "Bitmaps" menüsü altında bulunan "Convert to Bitmap" seçeneğini uyguladıktan sonra verebilirsin.
Tekrar efekt verebilmen için Her transparan efektinden sonra bitmap işlemini tekrarlaman gerekiyor...

Benim bildiğim böyle, başka bir yolu var ise bilemiyorum...

selimbabat

🏆Pro Tasarımcı🏆
O yolu kullanıyorum zaten başka yol arıyorum tşk.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Birden fazla efektle ne yapmaya çalıştığını anlayamadım cismi kopyaladıktan sonra kopyasında yeni bir efekt kullanabilirsin ama alt tarafı da etkilerse hoş birşey çıkmıyor etkilemezse iki efektin bir anlamı kalmıyor. Ne yapmaya çalıştığını tam olarak yazarsan çözüme daha kolay ulaşacağımızı zannediyorum ...

selimbabat

🏆Pro Tasarımcı🏆
Birden fazla efektle ne yapmaya çalıştığını anlayamadım cismi kopyaladıktan sonra kopyasında yeni bir efekt kullanabilirsin ama alt tarafı da etkilerse hoş birşey çıkmıyor etkilemezse iki efektin bir anlamı kalmıyor. Ne yapmaya çalıştığını tam olarak yazarsan çözüme daha kolay ulaşacağımızı zannediyorum ...

Mesela bir dikdörtgen çiziyorum dikdörtgenin sağına ve soluna doğru olmak üzere transparanlık vereceğim zaman sağ tarafa doğru verip convert bitmap yapıyor, sol tarafa da veriyorum aksi halde convert bitmap yapmadan verirsem ilk verdiğim transparanlık yok oluyo. İnşaallah sorunumu anlatabilmişimdir :sadsmile:

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Bir dikdörtgen yerine iki dikdörtgen çizersen sorunun çözülür o zaman ...

z8c1.jpg
(Tabii eğer yanlış anlamadıysam)

Braveart

♾️Grafik Gurusu♾️
Şimdi şöyle,
Her hangi bir zemine transparency uyguladıktan sonra üst menüde açılan transparancy menüsünden en solda olan ikonuna (edit transparency) tıklıyoruz, Fountain Transparency menüsü açılıyor. Orada altta Custom olan seçeneği işaretleyip degradeli alanın hemen üstüne ortaya çift tıklayıp bir sekme yaratıyoruz, o sekmeyi beyazla dolduruyoruz, soldaki beyazdı, onu siyah yapıyoruz en sağdakide siyahtı, siyah kalıyor, Uyguladığımızda çıkan sonuç sizin istediğiniz gibi olacaktır. Hatta oradaki sekmelere istediğimiz kadar beyaz ve siyah bölgeler ekleyerek çok geçişli transparency efektleri elde edebiliriz, hem linear, hem gradient hemde diğer şekillerde....

56868238.jpg

23265166.jpg

40233650.jpg

37551608.jpg

Son düzenleme:

selimbabat

🏆Pro Tasarımcı🏆
Çok teşekkür ederim üstat....