Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

çizgi birleştrime

jesilovaa

🌱Yeni Üye🌱
L harfinde bir gönye çiziyorum corelde de freehand de de sonra bu gönyeye renk atıyorum fakat çizgilerin kesişmediği yerler renklenmiyor bu çizgileri nasıl birleştirebilirim iki program içinde geçerli yardım eden olursa çok makbule geçer..belki kolay ama olmadımı olmuyor işte

Benzer konular

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
İlkokul öğretmenimin hayatım boyunca unutamadığım bir sözü vardı.
"Bir soruyu anlamak yarısını çömek demektir." diye

İnanın arkadaşım ben tam olarak ne demek istediğinizi anlayamadım.

jesilovaa

🌱Yeni Üye🌱
şöyle anlatayım ambalaj kapağı hazırlıyorum ve saç gönyeleri çiziyorum. gönyenin ön ve yan kısımlarını çizdikten sonra bunlara renk vermem gerekiyor fakat pen tool la çizdiğim çizgiler arasında boşluk kalıyor yani birleşmemiş oluyor bunları birleştirip bu gönyeye renk vermem gerek ama veremiyorum umarım bu daha açık olmuştur

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Freehand için ben cevap verebilrim sanırım...
Çizdiğin ve birleştirdiğin şekiller seç; proporties kısmında ve object bölmünde; closed diye bir tik kısmı vardır
onu işaretlersen muhtemelen sorun ortadna kalkacaktır? :wink:

Buyrun burdada görüntüledim yerini

adszje.jpg

jesilovaa

🌱Yeni Üye🌱
maalesef bnde closed diye seçenek çıkmıyor ve çizgi sayısıda bir hayli fazla yinede tşk ederim

jesilovaa

🌱Yeni Üye🌱
resmi yükleyebilsem göstercem de beceremedim gitti :)

DrN

🌟Usta Tasarımcı🌟
Coreldraw programında çizdiğiniz çizgileri pen tool ile birleşim yerlerinin birbirine tam gelip gelmediğine bakın.Açık kalan birleşmeyen noktaları görmez ve içini dolduramazsınız bu yüzden.Tam ucu ucuna getirmelisiniz.İyi çalışmalar.

jesilovaa

🌱Yeni Üye🌱
işte benimde sorum o üst üste denk gelmediimi birleştirme imkanımız yok mu bu lanet çizgileri kırıcam vallah notebook u ya 3 gündür filme vercem çizimleri işimden olcam daha yeni başladım :(
:)))

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Keşisecek çizgilerin ikisinin kesim noktalarını birden shape tool ile seç. Ctrl + L (combine) yap. Tekrar iki çizginin uç noktalarını seç, üst barda iki noktayı birleştirme aracını (join two nodes) göreceksin, ona bas, noktalar birleşecektir. Açık nokta kalmayınca da şeklin içi renklenebilecek.

émmst

👑Efsanevi Grafiker👑
Freehandde bu işlem için birleşmesini istediğimiz iki çizgiyi tutup Elma (cmd) + J kullanıyoruz.. Draw'da büyük ihtimalle böyle birşeydir. Açılım olarak adı 'tdesigner84' arkadaşımızın belirttiği gibi 'join two nodes' gibi birşey olması lazım..Kolay gelsin..

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Ekranın Zoomunu yükselterek, birleşme noktalarını net bir şekilde görebilirsiniz, normal ekranda birleşmiş gibi görünen nesneler Zoomlanınca birleşik olmadığı görülüyor.

jesilovaa

🌱Yeni Üye🌱
tdesigner84 çok tşk ederim sağolasın ya nasıl mutlu ettin beni tahmin edemezsin gerçekten tekrar tekrar teşekkür ederim

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Rica ederim jesilovaa, yardımcı olabildiysem ne mutlu:)