Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

COREL 12'de metni parçalayamıyorum, yardım edin...

ulasbicer

🌱Yeni Üye🌱
COREL 12 kullanıyorum. ilk kurduğumda sorun olmuyor, bir süre sonra ctrl+K çalışmıyor. Seçeneklerden Metni Ayır kısmından tekrar ekliyorum kısayolu fakat "Uyarı:parçalamadan önce son değişiklikler kaydedilmeli" gibi saçma sapan alakasız uyarılar çıkıyor, ne yapabilirim???

arkadaşlar, ilgilenirseniz sevinirim:(

grafiker1974

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Öncelikle Corel'i Türkçeleştirdiyseniz ki ben yazışınızdan öyle anladım bundan vazgeçin derim. Yok Türkçeleştirmedim diyorsanız parçalama komutundan önce Ctrl+Q (konvertleme) işlemini bi deneyin sonra parçalayın derim.

ulasbicer

🌱Yeni Üye🌱
teşekkürler.
ancak corel i zaten türkçe sürümlü olarak aldım. bu söylediğim hata ; genel bir söylenti olarak duyduğum çift sürümlerde hata var denilenden mi kaynaklanıyor acaba

muratcdemirci

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.manyakbirsite.com
F8 basılı iken programı çalıştırmayı deneyiniz. Bu sayede program default olarak açılacaktır. Sorun halen devam ediyorsa ayarlara bakarız buradan.

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
F8 Her zaman işe yararmı dersiniz tüm corel sorularının altında bu cevap..
Metni parçalamk istediğine göre artık ona text olarak uygulama yapmıcaksın demektır convertleyip ayırmak budur çözümü..

afidanci66

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Aslında Türkçeleştirmek Corelin dll dosyalarına zarar vermez ve ayarları değiştirmez. Bu benimde bir hatam olurdu. F8 daha önce değiştirilen ayarların geri alınmasını sağlar. Yani default eder. Ancak dll dosyalarındaki bozukluğu gideremez. Sorunun F8 ile çözülmediyse programı kaldırıp, corel ile alakalı hiç bir nesne bulundurmaman gerekiyor c'de. Program filesten dosyasını sileceksin ve tekrardan kuracaksın. Fontları convert yapmadan da Arange/Break Apart aracı ile çöze bilirsin. Tıpkı Contour'ları çözerek farklı renklendirdiğimiz gibi. Bende bazen sırf hızlı çalışmak için yazıların hepsini yazıyorum ve kısım kısım enter ile alt satıra atıyorum. Tekrar ayırıp istediğim yere taşıyorum. İlk ayırmada satır, ikinci ayırmada kelime araları üçüncü ayırmada ise harf araları çözülür.

rugu_rugu

🌱Yeni Üye🌱
ctrl-k danmı bahsediyorsan eyer bazen parçalamıyor menüden parçala dersen olur