Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel Draw da PDF Sorunu

haralay

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar...

Bugüne kadar yaptığım kataloglar sorunsuz şekilde baskıdan geldi. Baskı ayarları ve mizanpajı gayet iyi. Ancak bir müşterim ek olarak PDF formatını da istedi. Baskıdan gelen katalog gayet güzel dururken PDF formatına dönüştürdüğüm katalogda fotoğrafın renk ayarının bozulduğunu gördüm. CMYK olan renk değerlerinin hepsini RGB ye çevirip PDF de de renk değerlerini RGB olarak ayarladım yine de sorunu çözemedim. İlk defa PDF işlemi uyguluyorum. İşlemleri mantık sırasına göre yaptım buna rağmen beceremedim sanırım :)

İlk sorum PDF de RGB renkler kullanırsam katalog daha güzel görünecek diye düşünüyorum. Sizce de makul mü?

İkincisi fotoğrafların renk ayarlarını PDF de nasıl düzeltirim?

Yardımlarınız için şimdiden Teşekkürler.

Benzer konular

Grafik34

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merhaba arkadaşlar...

Bugüne kadar yaptığım kataloglar sorunsuz şekilde baskıdan geldi. Baskı ayarları ve mizanpajı gayet iyi. Ancak bir müşterim ek olarak PDF formatını da istedi. Baskıdan gelen katalog gayet güzel dururken PDF formatına dönüştürdüğüm katalogda fotoğrafın renk ayarının bozulduğunu gördüm. CMYK olan renk değerlerinin hepsini RGB ye çevirip PDF de de renk değerlerini RGB olarak ayarladım yine de sorunu çözemedim. İlk defa PDF işlemi uyguluyorum. İşlemleri mantık sırasına göre yaptım buna rağmen beceremedim sanırım :)

İlk sorum PDF de RGB renkler kullanırsam katalog daha güzel görünecek diye düşünüyorum. Sizce de makul mü?

İkincisi fotoğrafların renk ayarlarını PDF de nasıl düzeltirim?

Yardımlarınız için şimdiden Teşekkürler.

Yanlış bir yöntem Baskının gereksinim duydugu renk CMYK dır. Siz CMYK olan dökümanı tekrar RGB ye çeviriseniz % 12 renk değer kaybeder.
Renklerin güzel olması için resimlere renk ayrımı uygulamakla başla öğrenmeye....

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
renklerin cmyk olduğunda bozuk olduğunu düşünme :D sanırım sen hiç tasarımı filme göndermedin. Rgb gitmez cmyk gider. Sonrasında pdf kayıt edilirken settings seçeneğine tıkladığında bazı parametreler var. Orada değişiklik yaparak ayarlamayı yapabilirsin.
Resimde nereden nasıl yapacağın mevcut.
publish to pdf > settings > objects

Son düzenleme:

haralay

🌱Yeni Üye🌱
Sanırım anlatamamışım :)

Çalışmaları baskıya gönderirken CMYK gönderiyorum bunda sorun yok. Coreli ilk öğrenirken bunları öğrenirsiniz zaten. Bugüne kadar PDF çalışmadığım için bu amatörlüğüm nüksetti. Grafiker 34 arkadaşım sorumu yanlış anladı sanırım...

PDF parametreleri için Teşekkür ederim arixira :)

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Corel diğer vektör programlarına nazaran PDF oluşturma ve açma konusundan daha başarılıdır. Hiçbir renk kaybı olmadan, dilerseniz fontların tamamını konvertleyip, dilerseniz fontları konvertlemeden PDF belgesine gömebilirsiniz. Görüntüleri dilerseniz downsample yapabilir ya da yapmadan da maksimum JPEG sıkıştırma uygulayarak baskıya gidecek şekilde dosya boyutunu küçülterek PDF oluşturabilirsiniz. PDF oluşturma ile ilgili renk ayarlarında Native ‘yi seçip renk profillerini kapatırsanız hiç bir sorun yaşamazsınız. Çünkü ben yaşamıyorum.