Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corelde resim ?

graphichd

🌟Usta Tasarımcı🌟
Slm. Corelde kartvizit çalışması yaptım ve baskıda resmin koyu çıktığını gördüm, çalışmada oldukça canlı gözüükyordu. Nedeni acaba ?

Benzer konular

ahmetbarin

🏆Pro Tasarımcı🏆
Kullanılan monitor ile alakası olabilir. Yada baskıya cmyk değil rgb olarak gondermissinizdir :).

graphichd

🌟Usta Tasarımcı🌟
kontrolü yaptım, resim cmyk, monitörden fark edilecek kadar bir koyu çıktı baskı, artık suçu baskıyı yapan yerde bulucam ama diğer işlerde sorun olmadı. Fazla önemli bir iş değildi ama büyük bir işte böyle bir sorun yaparsa diye üstüne düştüm çünkü nedenini anlayamadım bir türlü..

ahmetbarin

🏆Pro Tasarımcı🏆
O zaman büyük bir ihtimal baskı yaptırdığınız yerde problem var :)

graphichd

🌟Usta Tasarımcı🌟
öyle gözüküyor, başka bir açıklamasını bulamadım..

SerdarArge

🌱Yeni Üye🌱
Baskıyı yaptırdığınız yerin kullandığı makina nedir ? ve baskıyı yapan yerin elinde bulunduğu makinanın renk kataloğuna bakınız...Pc de bulunan standart renklerle karşılaştırın..
Siz çizim ve tasarımda ne kadar renk yaparsanı yapın veya renk tonunu nasıl ayarlarsanız ayarlayın..Farketmez...eğer baskıyı yapan makinanın bastığı renk kataloğunda o tonlar yoksa veya ayarlı değilse mümkün değil basamaz...

Büyük işlerinizde baskı yaptıracağınız zaman baskı makinasının renk kataloğunu mutlaka inceleyin..

makinanın hafızasında olması lazım renk kataloğu..renk numaraları da vardır..

graphichd

🌟Usta Tasarımcı🌟
Olaya bu yönüyle hiç bakmamıştım, peki eğer böyle bir sorun ihtimali varsa bize niye bir katalog vermiyorlar.. Siz söyleyene kadar katalog tan haberim yoktu.. ;I

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Olaya bu yönüyle hiç bakmamıştım, peki eğer böyle bir sorun ihtimali varsa bize niye bir katalog vermiyorlar.. Siz söyleyene kadar katalog tan haberim yoktu.. ;I
Böyle bir katalog yok arkadaşlar. Böyle bir renk katalogundaki renkler her türlü şartlar altında değişebilir. Matbaacınız kullandığı boyayı değiştirebilir mesela ve bu sefer size verdiği renk örenklerindeki renkleri tutturamayabilirler. Renkler sizin için önemli ise Fogra onaylı bir matbaa ile çalışmanızı tavsiye ederim.

onur_basaran

🏅Acemi Tasarımcı🏅
x5 kullanıyorsan olabilir x5 hala deneme aşamasında...

naim52

🌱Yeni Üye🌱
ben aynı zamanda bası operatörüyüm, burda kullanılan renk, ayrımından tutun, baskıda CMYK renklerini baskı esnasında temiz renkler kullanılması lazım, başka baskıdan artan boyalarlada baskı ondanda kaynaklana bilir.

grafike

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bu işin katalogla falan alakası yok, zaten öyle bir katalogda yok.
Eğerki basılan iş %10 - 15 kadar farklı ise normaldir, ama arasında acayip fark varsa bu baskıdandır.

graphichd

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bilgileriniz için sağolun arkadaşlar..

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
x5 kullanıyorsan olabilir x5 hala deneme aşamasında...
X5 deneme aşamasında değil. Her ne kadar hatalar içerse de ve bu hatalar yakında çıkacak olan Servis Paket ile giderilecek olsa da şu anda kullandığınız corelDRAW X5'te renklerle ilgili bir sorun bulunmuyor.

X5 ile ilgili renk sorunlarının tamamı kullanıcının yeni renk yönetim sistemini bilmemesinden kaynaklanıyor. CorelDRAW X5 teki renk yönetim sistemi Adobe yazıllımlarındaki ile aynı mantıkta çalışmaktadır.

remedya

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bir de o çalışmaya gömdüğün ve gönderdiğin resmi photoshopta aç , nasıl görünüyor ? ve renk modu gerçekten cmyk mı ?

Ayrıca Topkapı'da bastırıyorsan hatalar normaldir. özel , kaliteli işler için uygun ve özenli ve de grafikerlerle iyi iletişim kurabilen matbaalara iş verin, nasıl olsa biz en ucuzuz bize mecburlar gibi bir obsesif ruh halleri var ( hepsi için demiyorum ) piyasada kaliteli iş yapan daha doğrusu ne iş yaptığını bilen , belki 10 lira değil 12 liraya iş çıkaran matbaalar var. Orada hata % 50 iken burada %5 lerde. Yani '' halep ordaysa arşın burada '' kaliteli matbaalarada iş verin arkadaşlar , hepsi grafikerlere muhtaç ve mecburlar.

Son düzenleme: