Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel'den Photoshopa Layerler Açık Halde .Psd Kaydetme

evinamin33

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.emirgrafik.com
Corel ve Ps çalışan arkadaşların çok ciddi işine yarayacakları birşey bu.

graphic2j.jpg

evinamin33

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.emirgrafik.com
ayrıca corelin içine toLayer adında bir macro yüklenerek bu işlem sadece corelden de yapılabiliyor.
VBA macros for CorelDRAW Graphics Suite X4
linkinden indirip sonra
C:\Program Files\Corel\CorelDRAW Graphics Suite \Draw\GMS klasörüne kopyalıyorsunuz
daha sonra calışmayı Ctrl + A ile seçip X4 ve sonrası için Tools>Macros>Run Macro
X4 öncesi versiyonlar için Tools>Visual Basic>Play denildikten sonra çıkan ektandan VBA Project butonundan toLayer seçilir ve sonra işlem tamamdır. size psd olarak kaydetmek kalıyor yalnız kaydederken layer açık seçeneğili aktifleştirmelisiniz.

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
slm bu degişik bir yol teşekkürler paylaşım için ama daha basiti var yaptıgın objleri katmanlarsan corelde ve export edip psd formatında katman katman geliyor zaten photoshopa export ederken psdye maintain layers i işartle

evinamin33

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.emirgrafik.com
slm bu degişik bir yol teşekkürler paylaşım için ama daha basiti var yaptıgın objleri katmanlarsan corelde ve export edip psd formatında katman katman geliyor zaten photoshopa export ederken psdye maintain layers i işartle

dostum dikkatli bak maintain layer yada katmanlaştırmayı da anlattım konudan hemen sonraki mesajda. kaldıki senin dediğin şekilde yeterli olmuyor corele extra bir macro yüklenmesi lazım onuda anlattım..

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
kaldıki senin dediğin şekilde yeterli olmuyor corele extra bir macro yüklenmesi lazım onuda anlattım..
Paylaştığınız yöntem için teşekkürler fakat ToLayers ve CorelDRAW'dan doğrudan PSD kaydetmeyi tercih ederim. Sebepleri ise şu şekilde sıralayabilirim.

1- CorelDRAW'dan AI export sırasında dökümanda bozulmalar yaşanabilme ihtimali ortadan kalkmış olur.
2- Önce AI export sonra da dökümanı AI'de açıp PSD export yapma işlemi bir hayli zaman alacaktır.
3- illustrator'e ihtiyacınız yok. Sadece CorelDRAW ve Photoshop kullananların sayısı azımsanamayacak kadar çok.

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
dostum dikkatli bak maintain layer yada katmanlaştırmayı da anlattım konudan hemen sonraki mesajda. kaldıki senin dediğin şekilde yeterli olmuyor corele extra bir macro yüklenmesi lazım onuda anlattım..

arkadaşım corelde'de layer seçeneği var ben ondan bahsettim o şekilde kaydettigin zaman ai ye gerek kalmaz objectmanagerdan yapabilirsin katman(layers)ları sonra export et psd olarak export aşamasında maintainlayers seçenegini işaretle Kürşad ında söyledigi gibi ai ye alınca bozulma yaşayabilirsin... dene bak ugraştıgına degmez..

akberrak

🌟Usta Tasarımcı🌟
evinamin arkadaşımız açıklamayı yapmış zaten
teşekkürler çok güzel düşünce

evinamin33

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.emirgrafik.com
arkadaşım corelde'de layer seçeneği var ben ondan bahsettim o şekilde kaydettigin zaman ai ye gerek kalmaz objectmanagerdan yapabilirsin katman(layers)ları sonra export et psd olarak export aşamasında maintainlayers seçenegini işaretle Kürşad ında söyledigi gibi ai ye alınca bozulma yaşayabilirsin... dene bak ugraştıgına degmez..

ben fransızcamı konuşuyorum ya arkadaşlar. %5 kadar bozuluyor ve bozulması renklerde değil layer birleşimlerinde. en azından bir çözüm oda coelde toLayer beceremeyenler için çok basit bir çözüm. matematikte bile 2. yol var benim yaptığım hata şu olabilir 2. yolu 1. yoldan önce çözmüş olmam okadar. dedikleriniz doğru yalnız bakarsanız açtığım konudan hemen sonra katmanlaştırma olayını anlattım. neden orayı atlıyorsunuz kaldıki sizin dediğiniz gibi yeni kurulmuş bir corelde toLayer makrosunu kurmadan katmmanlaştırma olayı imkansız gibi. toLayers atıyorum onbinlerse layerlerden oluşan bir çalışmayı tek tuşla katmanlaştırıyor. lütfen allahaşkına insanı bişey anlattığına pişman ettirmeyin.

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
ben fransızcamı konuşuyorum ya arkadaşlar. %5 kadar bozuluyor ve bozulması renklerde değil layer birleşimlerinde. en azından bir çözüm oda coelde toLayer beceremeyenler için çok basit bir çözüm. matematikte bile 2. yol var benim yaptığım hata şu olabilir 2. yolu 1. yoldan önce çözmüş olmam okadar. dedikleriniz doğru yalnız bakarsanız açtığım konudan hemen sonra katmanlaştırma olayını anlattım. neden orayı atlıyorsunuz kaldıki sizin dediğiniz gibi yeni kurulmuş bir corelde toLayer makrosunu kurmadan katmmanlaştırma olayı imkansız gibi. toLayers atıyorum onbinlerse layerlerden oluşan bir çalışmayı tek tuşla katmanlaştırıyor. lütfen allahaşkına insanı bişey anlattığına pişman ettirmeyin.

ya arkadaşım kızmana gerek yok paylaşım yaptıgın için teşekkürde etik ama bizde fransızca konuşmuyoruz :)) %5 hata bir iş için baskıdan sonra çöpe gitmesi olabilir.. söylemek istedigim toll layers makrosuda degil corel'de tolls/object managerda layer larla katman oluşturulabilmesi..budur uzatmayada degmez arkadaşım kötü bişeyde söylemiyorum alınma darılma kızmana hiç gerek yok paylaşıma ve birbirimiz varsa dogru yanlış degerlendirme yapmamıza herzaman devam.. sana kolay gelsin

evinamin33

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.emirgrafik.com
ya arkadaşım kızmana gerek yok paylaşım yaptıgın için teşekkürde etik ama bizde fransızca konuşmuyoruz :)) %5 hata bir iş için baskıdan sonra çöpe gitmesi olabilir.. söylemek istedigim toll layers makrosuda degil corel'de tolls/object managerda layer larla katman oluşturulabilmesi..budur uzatmayada degmez arkadaşım kötü bişeyde söylemiyorum alınma darılma kızmana hiç gerek yok paylaşıma ve birbirimiz varsa dogru yanlış degerlendirme yapmamıza herzaman devam.. sana kolay gelsin

sen hala anlamakta zorluk çekiyorsun. ben özellikle belirttim %5 bozulma renklerde değil layerlerde.o yüzden bu iş baskıdan sonra çöpe gitmez. ben toll layers makrosu demedeim toLayers makrosu dedim dikkat et bütün yazdığım mesajlarda "L" harfi büyük bunuda corelin free yazılımlarından indiriyorsun. neyse lafı fazla uzatıp burda polemik yaratmak istemiyorum.

istanblue34

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşlar tartışmanız bittiyse ben bişey öğrenmek istiyorum.programsız olarak direkt corelde kaydedip ps de acamadım biraz yardımcı olabılırmısınız ctrl+e deyip ve maint layer olarak kaydediyorum ama ps da ctrl+o dan da açsam ctrl+ı danda acsam olmuyor jpeg resim gibi geliyor katman felan yok

evinamin33

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.emirgrafik.com

bu yolu kimseye tavsiye etmem. corel çalışmasında heralde 20 30 layer binlerce olabilir buda binlerce kez layer açmak anlamında. yok arkadaş ben her hamleden önce layer açacamda diye kendimi kasamam, ya unutursam açmayı. ya da diyelim daha önceki çalışmamı psd yapmak istiyorum ne olacak. sanırım bunun dersini açmam lazımdaha açık olabilmem için. ne demek istediğimi ozman anlaşılır.geliyor yakındaa

akberrak

🌟Usta Tasarımcı🌟
evinamin paylaşımın ve emeğin için teşekkürler

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Forum kuralları madde 19:

Tehdit edici, küfürlü, örf ve adetlere karşı, nefret dolu ya da çok miktarda istenmeyen ve gereksiz mesajlar ayrıca BÖLÜCÜ ÖRGÜT veya yaşa dışı örgütlerle alakalı herhangi bir mesaj göndermek; din, dil, ırk ayrımına yönelik mesajlar göndermek ve materyaller kullanmak; forum yöneticilerini ve kullanıcılarını küçümser davranışlar sergilemek yasaktır. Topluluklar (millet, mezhep, azınlık, mezhep gibi her türlü sosyal ve dini gruplar) hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz. (Örneğin: Türk, Kürt, Ermeni, Yahudi, Müslüman, Hıristiyan, Arap, Çerkez, Zenci, Hint, Çingene, Roman, Rus, Göçmen vb.)

Konu ile ilgisi olmayan mesajlar silinmiştir.

Lütfen tüm üyelerin kurallara uyması gerektiğini unutmayınız.

İyi forumlar.

diddyma

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben sizlere bi soru sorabilirmiyim?
psd olan bi dosyayı corelde nasıl açabilirim .açıp üzerinde oynama yapmak istiyorum ama bi türlü olmuyor.Aranız da bileniniz varmı?

evinamin33

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.emirgrafik.com
ben sizlere bi soru sorabilirmiyim?
psd olan bi dosyayı corelde nasıl açabilirim .açıp üzerinde oynama yapmak istiyorum ama bi türlü olmuyor.Aranız da bileniniz varmı?

sürükle bırak mantığı ile açabilirsin. dikkat etmen gerekenler; Ps de efekt verdiğin layerleri sağ klikle convertle. convertlemezsen corel o efektleri görmez. yazılar dışında corelde layerleri görüp değişiklikler yapabilirsin.