Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Crop Marks Yöntem sorunu ?

ramon33

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar arkadaşlar IIIustrator de koyduğumuz kesim çizgileri hangi şekilde doğru acaba ?

1. yazdığım programın kendi koyduğu
2. yazdığım benim o çizgileri vectorel hale getirmem

merak ettiğim hangi yol doğru ?
unled1uyh.jpg

Benzer konular

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
İllustratorda görsel (JPG, PNG, Tiff, DSC, PSD..)eklenti olarak eklediklerinizin dışındakiler tamamiyle vektörel çalışmadır. Sizin ekstradan zaten vektörel olan birşeye Expand yapmanızın gereği yok. Atılan otomatik kros seçeneği 1.27 cm olduğundan çalışma alanınızı düşürmek için 0,5 cm yapmanız yeterlidir.

pain_decide

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
İllustratorda görsel (JPG, PNG, Tiff, DSC, PSD..)eklenti olarak eklediklerinizin dışındakiler tamamiyle vektörel çalışmadır. Sizin ekstradan zaten vektörel olan birşeye Expand yapmanızın gereği yok. Atılan otomatik kros seçeneği 1.27 cm olduğundan çalışma alanınızı düşürmek için 0,5 cm yapmanız yeterlidir.

otomatık krosları nereden yapıyoruz?

yanı CROP MARKS secenegı efectten buldum yalnız değeri nasıl verıyoruz

Son düzenleme:

pain_decide

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
tamamda ben ona deger veremıyorum .... onu yapabılıyorum.... cros larıma nereden deger verecegım

pain_decide

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Tamam olayı çözmüşsün..Şimdi ya kısa yolu A olan beyaz oku (Direct selection tool)u seçip kafana görene küçültecek.Yada grubu bozacak ve transformdan değer vereceksin o kadar..

sen deger verebılıyormusun...?

grubu bozdum beyaz okla sectım...transformdan degerde verdım dırek cros verıdıgm nesne buyuyor yada kuculuyor... ekte mevcut..

https://i.imgur.com/bbAI9.png

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
sen deger verebılıyormusun...?

grubu bozdum beyaz okla sectım...transformdan degerde verdım dırek cros verıdıgm nesne buyuyor yada kuculuyor... ekte mevcut..

Attığınız otomatik krosların grubunu bozuyoruz veya A ile seçebilirsiniz....aşağıda örneğide mevcut..Yanlış bir yöntemde deniyor olabilirsiniz.. Sonucu belirtin lütfen.

3r3ul.jpg

3r3v3.jpg

3r3vh.jpg

3r3vn.jpg

pain_decide

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Attığınız otomatik krosların grubunu bozuyoruz veya A ile seçebilirsiniz....aşağıda örneğide mevcut..Yanlış bir yöntemde deniyor olabilirsiniz.. Sonucu belirtin lütfen.

3r3ul.jpg

3r3v3.jpg

3r3vh.jpg

3r3vn.jpg

bır yerde hata yapıyorum snırım kareyı sectım, effect den crop marks sectım a ıle tuttum yada grubu bozdum ama yıne aynı. kare ıle bırlıkte cıos cızgılerım

aleebron

🌱Yeni Üye🌱
Object>create trim marks denerseniz daha sağlık sonuç alabilirsiniz.