Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Çubuk Adamın Yürümesi İçin

Fun Style

🌱Yeni Üye🌱
Flash ile web tasarım yapıyorum , aslında başlıyalı çok uzun bir süre değil belki en fazla iki ay ama birşey sormak istiyorum , actionscript 3 ile çizmiş olduğumuz çubuk adamı nasıl yürütürüz , hangi kodlar yazılması gerekiyor ? :sanat:

Benzer konular

EmreAYD1N

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba;
Öncelikle çubuk adamımızı çiziyoruz. Oval tool ile kafa bölgesini , Rectangle tool ile de vücudunu. Şekil araçlarını kullanmanızın sebebi bone tool umuzu kulanacak olmamızdır.
Daha sonra en hassas olan kısma geliyoruz yani eklemleştirmeye. Bone tool araçıyla oynayabilecek kemikleri çiziyoruz yalnız burada dikkat etmemiz gereken yer şurasıdır insanın kemik yapısı nasılsa o şekilde yani; omuz dirseğe kadar bi kemik dirsekden elle kadar bi kemik, usbacak ve diz diz ve ayaga kadar olan kısım gibi.

Hareketlerimizi keyframe ekleyerek yürür şekle getiriyoruz.

Yaptığımız yuruyen adam sabit kaldığı için arkaplanı saga ya da sola çizgi adamımızın gitmek istediği yöne dogru motion tween ile hareket ettirerek flash animasyonumuzu bitiriyoruz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
İyi çalışmalar dilerim.

Harryjames

🌱Yeni Üye🌱
Ben o şekilde animasyon hazırlıyorum ancak çizimler kesişimce arkaplan rengi ortaya çıkıyor. mesela 2 bacağın kesiştiği bir bölgede iki bacak da kayboluyor. sadece arkaplan kalıyor. bunu nasıl düzeltebilirim?

siir-delisi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bir actionscript yapilan cizimi actionscript ile yürütmek icin bence bir simbole cevirebilmen gerek onu yönetebilmek icin, dün biraz kurcaladim ama bunun üstünde biraz daha ekmek yimem lazim.

Arastirmamim sonuclari su

Kod:
var sprite:Sprite = new Sprite();
sprite.graphics.beginFill(0x59B900, 1);
sprite.graphics.drawCircle(0, 0, 50);
sprite.graphics.endFill();
sprite.x = 150;
sprite.y = 100;
addChild(sprite);

Burada bir variable sprite olusturuyoruz, cizim
sprite variable ve Sprite ise flashte graphic simbol
dolgu rengi ve kalinligi olmasi gerek
drawCircle ise koordinatlari ve yaricapi
endFill sonu veya dolunum sonu
simdi biz cember cizdik ve bu cemberin ismi variable olarak sprite (küccük yazili büyük yazili olursa Flash icin sparis ismi olur, bu yüzden sprite yerine cember diyebilirisin. Tabi yukaridan assagiya kadar o zaman cember diyeceksin.
Bu sprite yada cemberin x ve y koordinatlarini vereblilirsek oynatabiliriz.
addChild da /sprite sahneye alir, gösteririr.

for, yada while döngüleri kullanarakta yürümesini otomatiklestirebiliriz sanirim ;)