Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Decupe Sorunu Lütfen..

WSun

🏅Acemi Tasarımcı🏅
kvp16501_d.jpg

Bu karakteri olduğu gibi ayırmak istiyorum ama yapamıyorum. Magic Tool,Pen Tool kullandım olmuyor beceremiyorum..Ne yapacağım akıl verin.Bunu öğrenmek istiyorum ama aylardır hatta yıl oldu yapamıyorum..

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
kvp16501_d.jpg

Bu karakteri olduğu gibi ayırmak istiyorum ama yapamıyorum. Magic Tool,Pen Tool kullandım olmuyor beceremiyorum..Ne yapacağım akıl verin.Bunu öğrenmek istiyorum ama aylardır hatta yıl oldu yapamıyorum..

1-PEn tool en ideal yöntemdir hassas çalışırsınız ama sanırım acemi olduğunuz için yapamamışsınız.

2-Quick Selection da ideal bir çözüm olabilir sadece çalışma mantığını çözmeniz lazım ki kolaydır.

WSun

🏅Acemi Tasarımcı🏅
1-PEn tool en ideal yöntemdir hassas çalışırsınız ama sanırım acemi olduğunuz için yapamamışsınız.

2-Quick Selection da ideal bir çözüm olabilir sadece çalışma mantığını çözmeniz lazım ki kolaydır.

Pen tool ile basit şeyler yapabiliyorum böyle şeyleri yapamıyorum yıllardır olmuyor ikinci seçenekte ise farklı alanlarda seçiliyor sonra onları çıkartayım diyorum hep fazla veya başka yerleri de çıkartıyorum..

WSun

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ya neden kimse akıl vermiyor. yapamıyorum diye hiç yapabilme sanşım yok mu?

1-Pen tool
2-Quick Selection iki yöntemde de beceriksizim..Hep yarım,kesik,eksik,veya yapamama,edememe kullanamama gibi sorunlarım var. yıllar geçti hala daha yapamıyorum..

gulli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
vk.com
Arkadaşım Bu İş Süreklilik Sabır ister Hatta İnat İster ben Böyle Yapıyorum
Pen tool,Quick Selection Siz Bunlarla Yapamazsınız
Size uygun Araç "Magnetic Lasso Tool" Aracı
Detaylarını siz forumda Online olduğunuzda Anlatırım

WSun

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bana bu resimdeki karakteri ayırıp resim veya psd olarak verebilecek var mı?

WSun

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşım Bu İş Süreklilik Sabır ister Hatta İnat İster ben Böyle Yapıyorum
Pen tool,Quick Selection Siz Bunlarla Yapamazsınız
Size uygun Araç "Magnetic Lasso Tool" Aracı
Detaylarını siz forumda Online olduğunuzda Anlatırım

kusura bakmayın. hep çabalıyorum fakat olmadı olmuyor kesik,yarım veya fazla eksik oluyor hep.. zor..

gulli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
vk.com
Bana bu resimdeki karakteri ayırıp resim veya psd olarak verebilecek var mı?
Kolaya kaçma:smile:
Şimdi Forumda Kal Anlatacaklarımı Dikkatle uygulayınız

1:Şimdi "Polat Alemidareden" Resmini PS,de Aç Kilitli ise katman kilidini kaldır
2:Resmi Çoğalt "Ctrl+J Ksayol yani iki resim katmanı olacak
3:Resmin Üstteki olan katmanı Seç Seçtikten sonra Ctrl+U Yap Karşına Hue/Saturation Panali çıkar Burada
Hue:Ayarı "0" olsun
Saturation Ayarı "-100" olsun
Lightness:Ayarı "+40"olsun Sonra tamam Deyip çıkalım
4:Resmimiz Grileşti Bu Resim seçiliyken Layer panelinden opactiy Değerini "Screen" Ayarına getirelim Bunları yaptıktan sonra "Magnetic Lasso Tool" Aracını Alalım.(Bu Aşamaları Yapmamızın Sebebi Resimin karanlık Bölümlerini Azaltmak ve Seçim işlemini kolaylaştırmak)
Artık Resimde Almak istediğimiz yerleleri Seçmeye Başlayalım NOT. Seçim Anında Aracımız Sağasola Kaçarsa Klavyeden Delete Tuşuna Bazmamız yeterli
Her Delete 1 Nokta siler
Sizde Anlattığım yere kadar olan Yapın Sonrasını Devamla Anlatacağım Tabi Burda kalırsanız

WSun

🏅Acemi Tasarımcı🏅

1:Şimdi "Polat Alemidareden" Resmini PS,de Aç Kilitli ise katman kilidini kaldır
3:Resmin Üstteki olan katmanı Seç Seçtikten sonra Ctrl+U Yap Karşına Hue/Saturation Panali çıkar Burada
4:Resmimiz Grileşti Bu Resim seçiliyken Layer panelinden opactiy Değerini "Screen" Ayarına getirelim Bunları yaptıktan sonra "Magnetic Lasso Tool" Aracını Alalım.(Bu Aşamaları Yapmamızın Sebebi Resimin karanlık Bölümlerini Azaltmak ve Seçim işlemini kolaylaştırmak)
Artık Resimde Almak istediğimiz yerleleri Seçmeye Başlayalım NOT. Seçim Anında Aracımız Sağasola Kaçarsa Klavyeden Delete Tuşuna Bazmamız yeterli
Her Delete 1 Nokta siler
Sizde Anlattığım yere kadar olan Yapın Sonrasını Devamla Anlatacağım Tabi Burda kalırsanız

Yaptım gri şekilde başka sayfaya katardım hala daha kusurlarım var.. ama olur diyorum.. acaba yaptıkça azalır mı?? az sonra göstericem..

scanman

🏅Acemi Tasarımcı🏅
İşini görürse buyur :)
dpc1w.png

Son düzenleme:

WSun

🏅Acemi Tasarımcı🏅

Her Delete 1 Nokta siler

Daha sonra bitiriken gri'yi renklendirmek için ne yapacağız. Bu arada..
Benimkisi böyle oldu.. (ben rasgele renkli yaptım unuturum yazarsanız not ederim)
polat.gif

gulli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
vk.com
Küçük hatalar farkettim sağ tarafta onun dışında birşey yok gibi ilk çalışmam sayılır..zaten:) siz nasıl buldunuz.

Kenarlar Fırçayla yumşatılabilir kolay gelsin

Son düzenleme:

ayskrim

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba, dekupe maalesef o kadar kolay bir şey değildir. Doğru düzgün dekupe yapmak üzerine yüzlerce sayfalık kitaplar bulunmaktadır. Bence bu işin ilacı quick selection tool'dur. Genellikle onu kullanmak daha pratik bir yöntemdir. Fazla seçtiğiniz bölümleri çıkarma gibi bir şansınız var elbet. Ardından yapılması gereken bir iş daha var, o olmadan bu yöntemlerin hiçbiriyle özellikle saçı düzgün dekupe edemezsiniz. Size yöntemi söylerdim ama bence biraz daha araştırın, yabancı kaynakları deneyin. Olmazsa konuşuruz.