düşünceler yanlış arkadaşlar.
örnek benim türkiye genelinde farklı ilerde ajansım var ve çok tüm grafikerlerimde hepsi bir birinden muhteşemler.
söz konusu deneyimlilikse adam ben işi biliyorum diye işe giriyor fakat sadece işin adını ve kullanmakta olduğumuz programların adını bilmekle işi bildiğini sanıyor.
ve iş verenler bu nedenle hep deneyimli grafikerler armak zorunda kalıyorlar. örnek bünyemizde 15-20 stajer ve yetiştirilmek üze yardımcı grafikerler var ve içlerinde uzamnlarda var hiç işi bilmeyenlerde var.
yani diyeceğim o herkes dürst olursa böyle birşey gündeme gelmez.
ve başımdan gecen kısa bir olayıda anlatmak istiyorum. ve sanırım o kişi bu foırumda yine üye.
birgün bu forumda ve benzi forumlarda farklı farklı alanlarda eleman ihtiyacımız olduğundan dolayı ilan verdik ve ilginç bişeyle karşılaştım genç bir bayan arkadaş geldi neyse iş konuşmaya başladık neler biliyorsunuz hangi programlara hakimsiniz ve neler yaptınız kız saymakla bitiremedi ve bende çok güzel bir tekkifte bulundum ozaman siz bu kadar programı biliyorsanız buyrun burayı siz işletin benimde farklı işlerim olduğu için hem çok güzel bir maaşınız olur hemde kendi iş yerinizmiş gibi kullanın dedim tamam dedi ozaman buyrun pc başına geçin ve sıradan bir fatura örneği verdim buyrun bunu çizin dedim kızın verdiği cvp ise bu eğer beni işe alacaksanız çizeyim bende tamam olur neden olmasın madem bu kadar program biliyorsunuz. işe alındınız. neyse kız çizime başladı ve siyah beyaz bir fatura çizimini çizmeye başlladı ardından 3.5 saat geçti hala bitmedi ve kendinisi cağırdım buyrun lütfen oturun size verdiğim işi bende çizecem bakalım ne kadarda çizecem tam süre 10 sürdü ve kız kızarmaya başladı sonra tekrar sordum siz ilk defamı çalışıyorsunuz yanı deneyiminiz daha önceden varmı diye sordum hayır yok ve ilkdefa sizin burda çalışacağım peki saymuış olduğunuz adobenin 10 programı hakkında nediyeceksiniz dedim ve kız ağlayarak çıktı

buyrun burdan yakın arkadaşlar.
yani birilerini suçlamadan önce lütfen hatayı kendimizde arıyalım ve lütfen yalnış anlamayın size değil bu tişp insanlar için söyliyorum saygılarımla. umarım herşey gönlünüzce olur.