Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Destek kutu bıçağı

psikomanyaq

🌱Yeni Üye🌱
Selamünaleyküm

Arkadaşlar ben bıçak örneği çıkaracam ama hangi program kullanacamı bilmiyorum bana yardımcı olurmusunuz.

Teşekkürler

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
Selamünaleyküm

Arkadaşlar ben bıçak örneği çıkaracam ama hangi program kullanacamı bilmiyorum bana yardımcı olurmusunuz.

Teşekkürler

En doğru yöntem, matbaa bıçağı hazırlayan firmada bu çizimi yaptırman.
Ama kullandığın vektörel bir programda (adobe Illustrator, Freehand, Corel) elindeki örneği ölçerek de bu çizimi yapabilirsin. Tek önerim ne olursa olsun bitirdikten sonra mutlaka işini matbaa bıçağı yapan firmada kontrol ettirmendir.

reborn

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bıçak

En doğru yöntem, matbaa bıçağı hazırlayan firmada bu çizimi yaptırman.
Ama kullandığın vektörel bir programda (adobe Illustrator, Freehand, Corel) elindeki örneği ölçerek de bu çizimi yapabilirsin. Tek önerim ne olursa olsun bitirdikten sonra mutlaka işini matbaa bıçağı yapan firmada kontrol ettirmendir.

Kesinlikle katılıyorum. Sen daha programı öğrenicen Çizimi yapıcan doğru olup olmadığını bilmeden bıçakçıya verirsen o iş çöp olur. O yüzden sen bi bıçakçıya git 5 dakkada ne istiyorsan yapsınlar.

afidanci66

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Konu geride kalmış ama, bir ambalaj grafikeri olarak katkıda bulunayım. Bazı yerleşim yerlerinde yakın bıçakçı olmaya bilir. Bıçakların en sorun verecek kısımları alt katlamalarıdır. Dip yapıştırma, kelebek vs kullanacağınızı önceden tespit etmelisiniz. Eğer işçiliği az olsun diyorsanız kelebek tercih sebebidir. Tek yapıştırma ile işi teslim edersiniz. Gelelim bıçağa. Bıçakçıların kendilerine has programları vardır. Bunlar ne kadar pratikse bir o kadarda kısıtlıdır. Yapmak istediğiniz bıçak aykırı bir şey ise en güzeli numune kesmeniz olacaktır. Deneme yanılma ile son haline yakın bir şekil verip sonra bıçakçıda plotterda numune alarak sipariş vermek olacaktır. Bu konuda isteklerinizi özelden iletirseniz her grafiker.net üyesine yardımcı olurum.