teşekkür ederim cevabınız için. yani ben 72 ppi da çalışıyorum küçük ebatta. sonra onu corele atıp büyütüyorum değil mi? bunu demek istediniz.
Küçük ebatta çalışmayın. Photoshop gibi pixel tabanlı programlarda, ebat değiştirirken mutlaka sorun yaşarsınız.
Gerçek boyutta çalışın. Yeni dosya oluşturmak için, ebat girdiğiniz iletişim kutusunun sağ alt köşesindeki dosya büyüklüğüne bakarak çözünürlüğe karar verin.
Çok büyük dosya büyüklüklerinde, yaptığınız her işlemin süresinin uzun olacağı ve history'de saklanan geçmişin, öbeği büyüteceğini ve bir müddet sonra hard diskinizde yer kalmadığına dair bir hata mesajı ile karşılaşabileceğinizi göz önünde bulundurun.
Sonuçta yedi metreye iki metrelik bir görseli kimse eline alıp, gözünü yaklaştırıp bak(a)mayacak. (Bu yüzden 1.440 dpi baskı yapan dış mekân makinaları bana çok saçma geliyor. O çözünürlükte büyük bir görseli Photoshop da kabul etmez (açamaz))
Photoshop'ta 700 cm. x 200 cm. ebadında açacağınız dosya büyüklükleri şöyle olacaktır:
100 ppi -> 620,8 MB
72 ppi -> 321,8 MB (Neredeyse yarı yarıya)
eğer pixel/inch değil de, pixel/cm olarak açacak olursanız:
100 ppcm -> 3,91 GB
72 ppcm -> 2,03 GB
olacaktır. Pixel per cm. olarak açmanızı önermem. Gigabyte'larla uğraşılmaz.
100 ppi ile, 72 ppi arasında da titiz çalışılmış bir görselde çok fark farkedilemez.

Baskıya RGB olarak göndermeyin, çalışmanızı mutlaka CMYK kaydedin, bu önemli..
Naçizane önerim 72 ppi 700cm x 200 cm çalışmanızdır.
Sistemim kaldırır. Ram'im de yeter, işlemcim de diyorsanız 100 ppi da çalışabilirsiniz..
Kolaylıklar diliyorum.