Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

düşük Mb'lı pdf nasıl yapabilirim?

ces982

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar merhaba,

Ben bir katalog çalışması yaptım (36sayfa+kapak) freehand 10'da bunu müşterim internet ortamında mail atmak istiyor. İşi direk pdf yaptığımda 85 MB tutuyor. Resimlerin hepsini 72 dpi yapıp RGB olarak kaydedip yeniden yerlerine koydum ama yine de pdf dosya boyutu maille yollamak için fazla. Bazı sitelerde 100 sayfalık pdf kataloglar oluyor ve çok düşük MB'lı oluyorlar. Bunun bir yolunu bilen var mı. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

:::AmbrosiA:::

♾️Grafik Gurusu♾️
acrobat distiller programında küçültebilirsiniz... mailler için uygun olarak küçültüyor...

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
export diyip pdf kaydederken... setup kısmına girerek, ordaki color ve grayscale seçeneklerini maximum a getir... yani maximum derecede küçült anlamındadır...

freekickci

🌱Yeni Üye🌱
documents kısmından sayfanın dpisini istediğin boyuta düşürüp öyle pdf yaparsan sorun çözülür sanırım..

gokhanyaka

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
1- dosyayı masaüstüne bir klasör açarak eps formatında export et.
2- export ettiğinde oluşan dosyaları sürükleyip acrobat pro programında aç.
sonra acrobat pro'da file menüsünden combine ordan da merge files into a single pdf menüsünü etkinleştirip tüm sayfaları tek bir dosyada topla ve pdf olarak kaydet
3- sayfaların sıralaması değiştiyse kaydırarak sayfaları orjinal konumlarına getir
4- file save as deyip optimize olarak kaydet