Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

embedlediğim cmyk resim baskıda sorun çıkartıcak gibi.. Lütfen yardım edin!

Quinn Glom

🌱Yeni Üye🌱

Arkadaşlar, hazırladıgım kartvizit çalışmasının arka yüzünde bi resim kullanmam gerekti.
Bu fotografı önce photoshop ta dekupe ettim , sonra cmyk a çevirdim, imagesize ı 300 dpi yaptım ve dosyayı tiff e çevirip freehand e aldım.

daha sonra freehand de hazırladıgım kart içine paste contents yaptım ve edit/ link den embed yaptım.

Buraya kadar olan bölüm freehand de gayet net ve normal görünüyodu ancak dosyayı bir de jpeg olarak kaydediyim dediğimde hem freehandde gayet net görünen resmin kenarları tırtık tırtık oldu hem de arkası sanki dekupe edilmemiş de orda bi renk varmıs gibi background renginden farklı oldu..

Bu sorunun sebebi nedir, baskıda da böyle çıkar mı, baskıya göndermeden önce neyi düzeltmem gerek, bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim... şimdiden teşekkürler.

Benzer konular

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
selam freehand'de jpg yaptığında genelde resimler pek net düzgün olmaz
printer çıktısı almayı denedin mi prova olarak benim de başıma geldi
resmi dekupe edip tif kaydettim sonra freehand e çektiğimde
resim dekupe edilmemiş gözüktü (hatta resmin üst kısmı kesik gözüküyordu)
tif dosyalarında bazen oluyo bu yüzden ben photoshop'ta resmi eps olarak kaydedip öyle kullanıyorum fakat jpg yapıp da müşteriye mail atacaksan resim ekranda görüldüğü gibi grenli ya da kırık kırık gözüküyo ama baskıda sorun olmaz

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
ama freehand'in şöyle de bir olayı var genelde resimler tif eps fark etmez bozuk gibi görünüyo
ama resimler gözüktüğü gibi çıkmaz baskıda (resmin alt rengini de dahil)
istersen en garanti photoshop'ta yap sen çalışmayı

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar, hazırladıgım kartvizit çalışmasının arka yüzünde bi resim kullanmam gerekti.
Bu fotografı önce photoshop ta dekupe ettim , sonra cmyk a çevirdim, imagesize ı 300 dpi yaptım ve dosyayı tiff e çevirip freehand e aldım.

daha sonra freehand de hazırladıgım kart içine paste contents yaptım ve edit/ link den embed yaptım.

Buraya kadar olan bölüm freehand de gayet net ve normal görünüyodu ancak dosyayı bir de jpeg olarak kaydediyim dediğimde hem freehandde gayet net görünen resmin kenarları tırtık tırtık oldu hem de arkası sanki dekupe edilmemiş de orda bi renk varmıs gibi background renginden farklı oldu..

Bu sorunun sebebi nedir, baskıda da böyle çıkar mı, baskıya göndermeden önce neyi düzeltmem gerek, bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim... şimdiden teşekkürler.

clippng path yapmamışsan ve zemini silip atmışsan fh de dekupeli gibi gelir ve baskıya gönderdiğinde de resimdeki gibi çıkar. Bu konuda forumda yazılar var. Yok eğer clipping path yapmışsan bir sorun çıkmaz. Fh de jpg yaptığında ekran görüntüsünü alır bu yuzden güzel çıkmaz.( ayarlara bağlı olarak tabi.). Daha güzel ve zaman harcamayacağın bir yöntem bir istiyorsan psd export et. Ps de açıp jpg yap. En kolay ve zahmetsiz yolu budur bence. Ayrıca işin baskıda nasıl çıkacağını görebileceğin en güzel progam pdf dir.