Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

facebooka koyduğumda tasarımım neden dağılıyor?

denizmavimor

🌱Yeni Üye🌱
Selam arkadaşlar,
Duyuru yapmak için sosyal medyaya koyayım dedim. ya photoshoptan yada illustratorden tasarımları yapıyorum. ordan save for webi dedikten sonra png-24 dedim.. tabiikii resim dağılmaz diye.. Ama facebooka koyduğum halde resim pikselleşiyor yada dağılıyor. böyle birşey oldu.. ne yaparsam yapayım. ölçüleri değiştirdim dahada büyüttüm (yani px dedim olmadı, cm dedim de olmadı, ölçüleri artayım dedim olmadı). tekrar yapa yapa yoruldum. ben bunu jpeg ve png formatları ayarladım gene olmadı.. png format resim bozulmaz diye biliyorum ama facebooka koyduğumda maalesef olmadı. yani resim doğru düzgün çıkmadı, en azından net çıksın istiyorum.

1) RGB, 72 DPİ DEDİM.
2) TASARIM YAPIYORUM
3) SONRA KAYDEDERKEN SAVE FOR WEB'İ DEDİM. PNG-24 DEDİM.
PEKİ BUNDAN SONRASI NE OLACAK?

futurist

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Selam arkadaşlar,
Duyuru yapmak için sosyal medyaya koyayım dedim. ya photoshoptan yada illustratorden tasarımları yapıyorum. ordan save for webi dedikten sonra png-24 dedim.. tabiikii resim dağılmaz diye.. Ama facebooka koyduğum halde resim pikselleşiyor yada dağılıyor. böyle birşey oldu.. ne yaparsam yapayım. ölçüleri değiştirdim dahada büyüttüm (yani px dedim olmadı, cm dedim de olmadı, ölçüleri artayım dedim olmadı). tekrar yapa yapa yoruldum. ben bunu jpeg ve png formatları ayarladım gene olmadı.. png format resim bozulmaz diye biliyorum ama facebooka koyduğumda maalesef olmadı. yani resim doğru düzgün çıkmadı, en azından net çıksın istiyorum.

1) RGB, 72 DPİ DEDİM.
2) TASARIM YAPIYORUM
3) SONRA KAYDEDERKEN SAVE FOR WEB'İ DEDİM. PNG-24 DEDİM.
PEKİ BUNDAN SONRASI NE OLACAK?

save for web açılınca menü gelir orada yanlışlıkla optimize kısmına tıkladıysan bozulur.
yada jpegde seçince altta qualty kısmında low işaretli olabilir.

png resimlerinde ise resim kb tı büyük olur. belki resmi koyduğun yerin boyut sınırlaması vardır. boyutunu değiştir mesela

difuzyon kısmındaki değer 100% olmalı % 30 gibi birşeyi göstermesin.

rgb 72 biraz sayıyı yükseltmeyi dene.

ama bunları denerken resmin yedeğini bir kenara koymanı öneririm.

denizmavimor

🌱Yeni Üye🌱
save for web açılınca menü gelir orada yanlışlıkla optimize kısmına tıkladıysan bozulur.
yada jpegde seçince altta qualty kısmında low işaretli olabilir.

png resimlerinde ise resim kb tı büyük olur. belki resmi koyduğun yerin boyut sınırlaması vardır. boyutunu değiştir mesela

difuzyon kısmındaki değer 100% olmalı % 30 gibi birşeyi göstermesin.

rgb 72 biraz sayıyı yükseltmeyi dene.

ama bunları denerken resmin yedeğini bir kenara koymanı öneririm.

anlattığınız için teşekkür ederim. inşallah dediğiniz gibi çıkar, umarım :)
Deneyeceğim :D: