Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

fazla fontlar

ozgun2

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bilgisayarımda 35.000 civarı font kayıtlı ama hem kasma problemi hemde bir fonttan birkaç tana olması nedeniyle ayıklama yapmak istiyorum manuel yapmak zorunda mıyım yok sa işime yarayan program varmı/ yardım ederseniz çooook sevinirim.

mesajali

👑Efsanevi Grafiker👑
bilgisayarımda 35.000 civarı font kayıtlı ama hem kasma problemi hemde bir fonttan birkaç tana olması nedeniyle ayıklama yapmak istiyorum manuel yapmak zorunda mıyım yok sa işime yarayan program varmı/ yardım ederseniz çooook sevinirim.

önceden sık kullandığın fontları bir klasörde topla onu yedekle
fazla fontlar her zaman sorun yapar bu yüzden ( corel için)
windows kullanıyorsan font navigator yardımıyla bunu düzenleyebilirsin
font navigatör corel in bir uzantı proğramıdır
fontlazım oldukça oradan seçebilirsin 400 adet fonttan sonrasını sistem kullanmıyor hatta
kaybolabiliyor yani silinebiliyor

ozgun2

🏅Acemi Tasarımcı🏅
(bilgisayarda kayıtlı font dosyaları vardı,hepsini birleştirdim 80.000 font yaptı. italik olanları sildim,font dosyası olmayanları sildim ve clone terminatör,Duplicate File Detective vb. 5,6 programla taratıp bulduğu aynı ya da benzer dosyarı da silince 35.000 dosya kaldı. Ama hâla birbirinin aynı olup adı değişik olan (abc bold/abcbold gibi) veya birbirine çok benzer fontlar var. LÜTFEN YARDIM EDİN.))

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Fontexpert programını kullanmanızı öneririm.

Dosya isimlerine değil, fontların özelliklerine bakarak aynı fontları bulup, gereksizleri kolayca silebilirsiniz.

Sisteminizde fontlarla ilgili sorunları bulup, onarabilirsiniz.

Ayrıca bütün fontlarınızı kurmayıp, gerektikçe yükleyip, işi bitince kaldırarak bilgisayarınızın performansının düşmesini önleyebilirsiniz.

ozgun2

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Fontexpert hakkında kısaca bilgi verebilir misin programı çözemedim.