Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Fiyat verme - Ödeme alma

kEciSakaL

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.birkanbulut.com.tr
Merhaba saygıdeğer meslektaşlarım,
Merak ettiğim, çözümü konusunda içinden çıkamadığım bir durum var ve o da şudur ki fiyatlandırma ve ardından ödeme alma
Bir proje geliyor, tasarım konusunda sizden örnek isteniyor, defalarca değişiklikten sonra bir şablon beğeniliyor, fiyat konusuna gelinince de "senin için iki dakikalık iş, neden fiyat bu kadar?" gibi sorular size de geliyor mu? Geliyorsa nasıl tepki veriyorsunuz? Benim gibi asabi misiniz, birden sinirlenip "hay işine deee tasarımına daaaa" diyor musunuz?
Niye tasarım yaptırırken "uf çok güzel olmuş ellerine sağlık, sade ve ürünleri gösterir nitelikte" gibi sözler duyarken ödeme alma aşamasında "bugün yok yarın gelecek, hesapları kapadık sizin ödemeyi en kısa zamanda yapacağız ama bizden haber bekleyin" gibi cümleleri işitiyor bu kulaklar? Bazen insan diyor ki aç bir büfe sat ekmeğini al parasını, su sat, 200 gr karışık kuruyemiş doldur kaseye...
Yalnız şöyle bir durum var ki ben bu işi seviyorum! (maalesef)

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bu işi sevseniz de sevmeseniz de yapmanız gereken sadece karşı taraf ile sözleşme yapmaktır. Sadece bu sektör için geçerli olmayan koşullar reklam sektöründe de geçerlidir.. İşe başlar iken peşinat, işin teslimini yapmadan önce ödemesi alınır. Ben söyleyemem, isteyemem, iş kaçar diye düşünüyorsanız zaten daha çok ''hay işine de tasamına daaaa'' diyeceksiniz.

Çünkü emek ve hak hırsızı bir toplumun içinde yaşıyoruz. Bu yüzden sözleşme yapınız. Maalesef.

kEciSakaL

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.birkanbulut.com.tr
Evet, bilhassa
Çünkü emek ve hak hırsızı bir toplumun içinde yaşıyoruz.
sözünüze üzülerek katılıyorum. İş sözleşmesi de denendi, "bize güvenmiyor musun, kaçıyor muyuz?" gibi yanıtlar alındı. Yine sizin de bahsettiğiniz gibi iş kaçar mı durumu olduğu için yine de çalışmaya devam ettim kendileriyle.
Demek ki atalarımızın dediği gibi eşeği sağlam kazığa bağlamaktan öte yapacak bir şey yok gibi gözüküyor, teşekkürler.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
....teşekkürler.

:) Yaklaşık 20 yıllık çocukluk arkadaşımdan toplamında yaptığım işlerden dolayı 27.000 TL alacağım var. Bu paranın cebinde durması farklı, alabilecekmisin acaba kaygısı farklı..

Meblağ önemsizdir. Ama yapılan hizmetin karşılığında ücreti beklemek, istemekten utanmak, kaygı içinde konuşmak... gereksiz şeylerdir. İşi yapmayın kafanız rahat olsun, ya da bu şartlarda yaptıysanız asla sesinizi çıkartmartmayınız. Kendi düşen ağlamaz.

aresrisus

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.emrecetiner.com.tr
Hiç bir ücret almadan çalışma yapma ön taslak bir olsa ön taslak için bir standart fiyat belirle örneğin 150 tl. Sınır koy 2 adet farklı ön taslak. Sonra taslaklardan biri beğenildiğinde ve çalışma istediklerinde önceden vermiş olduğum toplam ücretin %50 sini al almadan işi başlama işi bitir herşeyiyle sorunsuz hazırla kalan %50 sini iste ödeme yapıldığında tüm dosyaları karşı tarafa teslim et son kuruşuna kadar almadan hiç bir şeyi teslim etme. Bu şekilde sözleşme yapmana pek gerek kalmaz bunlara rağmen bile teklif ve sözleşme dosyaların olsun ki ekstra istekleri yapmak zorunda kalma ekstra istekler içinde sözleşmeye maddeler ekle her ek ücretlendirmesi tasarımcıya aittir gibi.

İyi çalışmalar.

yazarcizer

🏆Pro Tasarımcı🏆
:)İşi yapmayın kafanız rahat olsun, ya da bu şartlarda yaptıysanız asla sesinizi çıkartmartmayınız. Kendi düşen ağlamaz.

Sektörü, ilkesiz ve laubalice çalışanlar bu hale getirdi aslında. Halbuki pek çok uyarı yazısı yayınlandı ve yayınlanıyor ama nafile...

Yani insanların çoğunun gerçekten aklı başında olup da olan bitenlere basiretle bakabilselerdi, "düzenbazlar çetesi" bir an olsun tutunamazdı ama boş kafalı yığınlarla nerede...

Evet evet, hırsızın hiç suçu yok!

Son düzenleme: