Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Flash 8 ve cs4 arasındaki fark

Bay.KLANSIZ

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.facebook.com
Arkadaşlar ben Flash 8 kullanıyorum elimde CS4 ü de var yüklüyeceğim ama korkuyorum aradaki farkları bilmediğim için..Bilenler söyleyebilirler mi ne gibi farklar var nelere dikkat edilmesi gerekiyor acaba diye ?

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Cs4 versionunda flash 8 versiyonuna göre çok fark var. En önemli fark action script kodları. Görsel farklılık ise bir çok yeni eklentinin CS4 içine eklenmesidir.

Çalışma Alanı:

Kendinize özgü çalışma alanı oluşturmanızı sağlıyor.

3D Rotation ve 3D Translation Tool

Eski sürümlerinde 2D döndürme yapabilirken, eklenen bu özellik sayesinde X-Y-Z koordinatlarında döndürme yapabiliyorsunuz.

Bone Tool ve Bind Tool:
(Kemik aracı)
Animasyonlarınızı; kemik aracıyla eklemleri birbirine bağlayarak görsel animasyon oluşturabilirsiniz.
Kol, bacak ve gövde' yi birbirine bağlayarak, hareket sağlıyor.

Spray Brush Tool:

Doku oluşturmada büyük kolaylık sağlayan araçtır.

Deco Tool:

Oluşturdugunuz araçları sahnenize, yerleştirmenizi, sahenenizi süslemenizi sağlıyor.

Motion Editör:

Grafiksel parametleri ayarlamaya yardımcı oluyor.
Bu özellikle başlangıç-bitiş framelerinde her türlü düzenleme yapabilirsiniz.

Animasyonlar framelere Çevirme

Framelere parçalama

Yeni ses kütüphanesi; bir çok ses barındırıyor.

Ekranınızı internet üzerinde paylaşma, font önizleme gibi bir çok kolaylaştırıcı özellikte eklenmiştir.
Kesinlikle CS4 diyorum ;)

Bay.KLANSIZ

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.facebook.com
Çok güzelmiş..Ben şimdi henüz flash 8 ide tam olarak çözemedim bu durumda direk cs4 e geçmem nekadar dogru olabilir sizce geçiyimmi cs4 e..Benim istedigim özellikle 3d animasyonları flan yapabiliyor bunlar için geçmek istiyorum aslında.Ama 8 ile 4 ün kullanım acısından mesela frame mantığı yada filtre ekleme, buton , motion , shape mantıkları veya action script mantıkları aynımı bilemiyorum.Diyelim bi loading ekranı veya 8. frameye git başla o biince buraya git şunu yap gibi eylemlerde cs4 ile 8 arasındaki farklarda karıştırıyor kafamı bilmediğim için bu konudada detaylı bilgi verebilirmisiniz ?

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Çok güzelmiş..Ben şimdi henüz flash 8 ide tam olarak çözemedim bu durumda direk cs4 e geçmem nekadar dogru olabilir sizce geçiyimmi cs4 e..Benim istedigim özellikle 3d animasyonları flan yapabiliyor bunlar için geçmek istiyorum aslında.Ama 8 ile 4 ün kullanım acısından mesela frame mantığı yada filtre ekleme, buton , motion , shape mantıkları veya action script mantıkları aynımı bilemiyorum.Diyelim bi loading ekranı veya 8. frameye git başla o biince buraya git şunu yap gibi eylemlerde cs4 ile 8 arasındaki farklarda karıştırıyor kafamı bilmediğim için bu konudada detaylı bilgi verebilirmisiniz ?

Öncelikle; Action script mantıgı aynı değil.
Siz yine aynı animasyonu 8 de de yaparsınız, CS4 de de...Tek fark kolaylaştırılmış kullanım özellikleri ve rahatlığıdır.
Örneğin: bir diktörtgeni 3 boyutlu olarak döndürmek istediğinizde, flash 8 de yapamazsınız Yani sadece X-Y koordinatlarında işlem yapabilirsiniz. CS4 de ise X-Y-Z rotation özelliğiyle bunu kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Siz sanırım flash'ı internet üzerinden ve kurcalayarak öğrenmek istiyorsunuz.
Flash 8 ile ilgili daha çok döküman ve kaynak var; Flash CS4' e göre...Tercih size kalmış ;)

Yukarıda mesajda; açıklamalı yazdıgım metni tekrar okumanızı öneririm. Flash 8 ile CS4 arasındaki fark ve kolaylıklara değindim zaten.

Bay.KLANSIZ

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.facebook.com
Yo ben flash 8 i bilge adamda öğreniyorum.Ama ögrendiklerimi yeterli görmüyorum.Bu yüzden araştırıyorum teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.Ben en iyisi bir kaç ay daha flash 8 de kendimi daha çok geliştiriyim programı zorlayayım ondan sonra cs4 e merhaba derim :)

mc_bakteri

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bende cs3 kullanıyorum ama yinede cs4 sürümüne göre bayaa bi eksigi varmış.Cs4 kullanmak gerek :)