arkadaslar sımdı 6-7 scene lık bı dosyam var 6.scene de mc olusturdum yanı scene mc den dolayı 1frame gozukuyor mc ıcın replay tusu var ve bırde 2.scene ıcın back tusu koymam gerekıyor fakat mc ıcıne koyunca tus aktıf olmuo dısına koyunca da button gozukmuyor yardımcı olabılıcek olan var mı?
Movieclip tek karede duruyorsa 7'nci sahnenizde bir layer açıp Actionscript panelinden -> Stop(); yazmanız gerekir
sonrasında MC icinde son karesine denk gelicek şekilde bir layer açtıktan sonra ACscript kodunu giriniz.
* Öncelikle Flash CS2 Cs3 Cs4 hangisini kullandığınız önemli
* AS2 yada AS3 kullanıp kullanmadıgınızda önemli; çünkü kodlarda ona göre değişecektir. ben size AS3 olarak veriyorum umarım işinize yarıyabilir.
//
stop;
butonadı.addEventListener(MouseEvent.MOUSE_OVER,
sahneyegit);
function
sahneyegit(EVENT:MouseEvent):void {
gotoAndPlay("Scene 2",1);
//
yada
gotoAndPlay("Scene 2","
etiket adı");(2'nci sahnede bir frame etiket adı verirseniz etkietin başladıgı framden itibaren oynatmaya başlar.)
Buton hazırlarken bir sembol yada herhangi bir objeyi F8 ile butona çeviriniz,üstüne iki defa tıkladıktan sonra icine girdiğinizde son karesine butonun etki alanını göstermelisiniz(butonu içine alıcak kare çizilebilir). tekrar sahneye döndüğünüzde buton görünecektir.
İyi Forumlar.