Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Fly Çevre Tasarım Logosu

Republican

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Önerdiğimiz tasarım bu

fly_1.png

Kendisinin bir arkadaşına yaptırdığı bu

fly_2.png

Zaten ondan sonra bende bir gariplik olduğunu anladım, ama artık çok geçti.

Benzer konular

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Ne anlatmak istediğinizi ve garipliğin ne olduğunu anlayamadım, kusura bakmazsanız.

Sadece tamamı ile farklı iki logo görüyorum burada.

Republican

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ne anlatmak istediğinizi ve garipliğin ne olduğunu anlayamadım, kusura bakmazsanız.

Sadece tamamı ile farklı iki logo görüyorum burada.

siz bir çevre tasarım firmasına ikinci logoyu uygulanabilir gördüyseniz benim açımdan bir sorun yok.

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
siz bir çevre tasarım firmasına ikinci logoyu uygulanabilir gördüyseniz benim açımdan bir sorun yok.
Logoların uygunluğu hakkında en ufak bir yorum yapmadım ki.. Hiç o konuya değinmedim. Garipliğin ne olduğunu anlayamadığımı belirttim.

Şahsın arkadaşının ikna yeteneği, sizinkinden daha etkiliymiş demek ki.. :)

Republican

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Logoların uygunluğu hakkında en ufak bir yorum yapmadım ki.. Hiç o konuya değinmedim. Garipliğin ne olduğunu anlayamadığımı belirttim.

Şahsın arkadaşının ikna yeteneği, sizinkinden daha etkiliymiş demek ki.. :)

Logonun uygun olup olmaması sizin için bir kriter değilse bir logonun değerlendirmesini neye göre yaptığınızı anlamadım.

Ben böyle bir durumda ikna yeteneğine değil estetik algıya bakarım, birinciyi seçmek zorunda değil ama ikinciyi seçiyorsa biz başka dünyalardan geliyoruz demektir; böyle bir durumda da mümkün mertebe çalışmam zaten.

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Size kolay gelsin. :)

Ekleme:
(Konunun uzamaması için alttaki mesajınıza cevaben, mesajımı düzelterek buraya yazıyorum.)

belli ki sizinle de uymuyor estetik algımız. size de kolay gelsin.

İfade tarzınız uymuyor.. İfade tarzınızdan dolayı, asıl konuya gelmek mümkün olamadı. Konuşuyor; cevaplamıyorsunuz..

Umarım uzatmazsınız.

Son düzenleme:

Republican

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Size kolay gelsin. :)

belli ki sizinle de uymuyor estetik algımız. size de kolay gelsin.

---------

size özel mesaj atma şansım olmadığı için buradan yazmak durumundayım. yazdıklarımı okuyan herhangi birisi ikinci çizimin firmanın yaptığı iş ile ilgili olmadığını ve logo olarak uygun olmadığını söylemek istediğimi anlayabilir.

Bunun yanısıra logo illa ki iş konusu ile ilgili olmak zorunda değil ama başka birşeyi de çağrıştırmamalı aynı zamanda. Ayrıca logodaki detaylar ve tasarım anlayışı bana uygun değil. Size uygunda olabilir bir başkası yeşil basit bir tane kuşun yanında daha güzel diye de düşünebilir.

Bunlar kişisel tercihler ama ben bunu tercih etme hakkına saygı duysam da yapılan tercihe saygı duymam.

Aşırı konvansiyonel ve/veya alegori veya glyph içermeyen tasarımları çok sevmiyorum. Umarım bu sefer açıklayıcı olmuştur.

Son düzenleme:

gizli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.nanorator.com
Birinci logo nedirki yeşil ve çok basit bir kuş var logo bile değil ikinci çalışma hadi logoya benzer çok yönü var sizin bence bakış açınızda problemler var :D

Republican

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Birinci logo nedirki yeşil ve çok basit bir kuş var logo bile değil ikinci çalışma hadi logoya benzer çok yönü var sizin bence bakış açınızda problemler var :D

siz arçelik logosu hakkında ne düşünüyorsunuz gerçekten merak ediyorum. sizin standartlarınızda logo bile değil de.

birde ikincisinin logoya benzer çok yönünden birkaçını sıralarsanız sevinirim.

Bunun yanısıra (varsa) portfolyonuzdan örnekler görmeyi çok isterdim.

Son düzenleme:

sudereklam

🌱Yeni Üye🌱
finfik çok iii biliyor sanki bence muhteşem olmuş elinize sağlık

finfik

👑Efsanevi Grafiker👑
finfik çok iii biliyor sanki bence muhteşem olmuş elinize sağlık

ben çok iyi bildigimi söylemedim zaten... kendi fikrimi, beğenimi söyledim. biri Republican ın yaptıgı, diğeri müşterinin istediği... şimdi senin begendiğini begenmedim, diye ben de seni mi yargılayayım ?

Republican

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Benim burada belirtmek istediğim ilkini beğenmeyebilir müşteri (ki 15 dakikalık bir çalışmaydı , mesela çevre tasarım yazısının özellikle yazıtipini bende beğenmedim) , ama buradaki sorun ikinci tasarımı beğenmiş olması; bence bir logonun gerektirdiği,

a-) sadelik,
b-) okunabilirlik (özellikle küçültüldüğü zaman)
c-) kendisini özgün (unique) olarak konumlandırma

gibi konularda ikinci tasarım daha sıkıntılı.

gizli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.nanorator.com
siz arçelik logosu hakkında ne düşünüyorsunuz gerçekten merak ediyorum. sizin standartlarınızda logo bile değil de.

birde ikincisinin logoya benzer çok yönünden birkaçını sıralarsanız sevinirim.

Bunun yanısıra (varsa) portfolyonuzdan örnekler görmeyi çok isterdim.

Forum kurallarını ihlal ediyorsunuz.

1. Burada yoruma sunulan logolar arçelik logosu veya bir başka firmanın logosu değil yorumlamamız için sunduğunuz logoyu ele alıp değerlendirdim ve olmamış yaptığınız logo standartların çok dışınmda anlam, ifade ve estetiklik yok.

2. Logoya benzer tarafını söyleyin demişiniz tipografi olarak ve estetik olarak oda çok fazla benzemesede sizin çalışmanızdan kat kat üstün olmuş.

3. Benim portfolyom size neden gösterecekmişim:D beni işemi alacaksınız veya iş mi yaptıracaksınızda portfolyomu inceleyeceksiniz:D

Bakınız zaten buraya eklediğiniz tasarımı bizlerden yorum almak için ekliyorsunuz iyi veya kötü yorum almak istemiyorsanız çalışmalarınızı buraya eklemeyin bu kadar basit.

Republican

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Forum kurallarını ihlal ediyorsunuz.

1. Burada yoruma sunulan logolar arçelik logosu veya bir başka firmanın logosu değil yorumlamamız için sunduğunuz logoyu ele alıp değerlendirdim ve olmamış yaptığınız logo standartların çok dışınmda anlam, ifade ve estetiklik yok.

2. Logoya benzer tarafını söyleyin demişiniz tipografi olarak ve estetik olarak oda çok fazla benzemesede sizin çalışmanızdan kat kat üstün olmuş.

3. Benim portfolyom size neden gösterecekmişim:D beni işemi alacaksınız veya iş mi yaptıracaksınızda portfolyomu inceleyeceksiniz:D

Bakınız zaten buraya eklediğiniz tasarımı bizlerden yorum almak için ekliyorsunuz iyi veya kötü yorum almak istemiyorsanız çalışmalarınızı buraya eklemeyin bu kadar basit.

"Birinci logo nedirki yeşil ve çok basit bir kuş var logo bile değil"

Siz buna yorum diyorsanız benim diyebileceğim birşey yok. bir çizimin yeşil olması ve çok basit bir kuş olması mı değerlendirme kriteri acaba?

sorun iyi veya kötü yorum yapılması değil, sorun sizin yaptığınızı yorum sanmanız. Benim burada arçeliği sorma sebebimse "Arçelik logosu nedirki beyaz ve çok basit bir dörtgen var logo bile değil" şeklinde düşünüp düşünmediğinizi merak etmekti.

Portfolyunuzu merak etme sebebim (doğruysa) 39 yaşında birisinin zamanındaki estetik algısını da hesaba katarak ne açıdan beğenmediğini anlamaktı. Yoksa sizi işe almayacağım ve/veya iş yaptırmayacağım tabiidir, o kadar da değil.

Metafor, alegori, glyph öğelerini kullanmayıp ve hatta öyle bir gerek duymayıp logonun bir gerizekalıya anlatır gibi firmanın işini de anlatması gerektiğini düşünen; hayalgücünden muaf; yıllardır bildiği gibi her gelene birşey ayarlayıp geçen çok kişiyle tanıştım bu zamana kadar ve yaptıkları işe bir katma değer kattıklarına inanmıyorum. (Sizi tanımadığım için bu gruptan olduğunuzu ima etmedim, olmadığınızı etmediğim gibi)

gizli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.nanorator.com
Beğenmedim beğenmedim beğenmedim Türkçe olarak anlayabildinizmi? kuşta kuşa benzemiyor ne tartafı kafası ne tarafı arkası belli değil bir çizim mi diyorsunuz ne diyorsunuz buna olmamış diyorum logoya değil hiçbişeye benzemiyor size gerekli açıklamalarıda yaptım sanırsam daha fazla tartışıpta lütfen forumda kural ihlali yapmayınız.

Republican

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Beğenmedim beğenmedim beğenmedim Türkçe olarak anlayabildinizmi? kuşta kuşa benzemiyor ne tartafı kafası ne tarafı arkası belli değil bir çizim mi diyorsunuz ne diyorsunuz buna olmamış diyorum logoya değil hiçbişeye benzemiyor size gerekli açıklamalarıda yaptım sanırsam daha fazla tartışıpta lütfen forumda kural ihlali yapmayınız.

Değil logoya hiçbirşeye benzemeyen benim çizim dediğim sizin ne olduğunu bile anlamadığınız şey için yaptığınız yorum için çok teşekkür ederim.

Yeşil olması gerçekten büyük sorunmuş şimdi farkettim.

Size hayatta başarılar.

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Değil logoya hiçbirşeye benzemeyen benim çizim dediğim sizin ne olduğunu bile anlamadığınız şey için yaptığınız yorum için çok teşekkür ederim.

Yeşil olması gerçekten büyük sorunmuş şimdi farkettim.

Size hayatta başarılar.

Gerçekten çok tuhaf davranıyorsunuz. Tarzınızda bir sorun var. Başından beri bunu anlatmaya çalışıyorum..

Bkz.
https://www.grafikerler.net/kendi-logom-t75009.html
https://www.grafikerler.net/modea-logo-tasarimlari-hicbiri-begenilmedi-t15125p16.html#post696433

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Shakespare'in çok meşhur bir sözü geldi aklıma.. :)

"Dostum siz şemsiye yapın, hep şemsiye yapın, sadece şemsiye yapın."