Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

font, sorunum var

grafilazy

🌱Yeni Üye🌱
bilgisayara format atıldıktan sonra tüm çalışmalarımdaki fontlar arial e dönüştü . ben de font yükledim a dan z ye . şimdide belge açılırken hangi fontlar bulunduğunu gösteriyo ama kullanmıyo nasıl aktifleştircem acaba arkadaşlar teşekürler şimdiden

Benzer konular

N/A2

🏆Pro Tasarımcı🏆
belge açılırken demişsiniz. bu bir ofis belgesimi word yada ezcel gibi yoksa corelimi kastediyosunuz. daha açıklayıcı olursanız...!

grafilazy

🌱Yeni Üye🌱
çalışma açılırken demek istedim cdr dosyası:)

N/A2

🏆Pro Tasarımcı🏆
eğer ofis belgesi word yada ezcel gibi belgelerdede aynı problem varmı bilmiyorum. şayet onlardada böyle bir sorun varsa bu corelle ilgili değildir. sadece mantık yürütmeye çalışıyorum. zaten corelde diğer belgeler gibi sizin fontları yüklediğiniz yazı tiplerinin içinden alır. şayet siz corelde yazdığınız yazıyı seçili hale getirmemiş iseniz dolayısı ile yazı tipiniz etkili olmayacaktır. sanırım uygulamada bir hata yapıyosunuz.

broken_wings

🏆Pro Tasarımcı🏆
Corelin ayarlarına girin..Bütün fontarın yüklenmesi ile ilgili bir ayar var.Bulamazsanız akşam sizin için resimli açıklamasını yaparım..Saygılar.

grafilazy

🌱Yeni Üye🌱
analdım demek istediğinizi ama ben şunu farkettim corelde fontlara bakarken bazı fontların aktif olmadığını görüyorum soluk yazıyor bunlarda oluyor sorun genellikle kullanıyorum save ediyorum tekrar açtığımda arial e dönüşyor. convertleyince sorun yok tabiki

grafilazy

🌱Yeni Üye🌱
biraz kurcalamıştım ama bulamadım açıklamasını yollarsanız sevinirim akşam bakıcam yine teşekürler

N/A2

🏆Pro Tasarımcı🏆
biraz kurcalamıştım ama bulamadım açıklamasını yollarsanız sevinirim akşam bakıcam yine teşekürler

yenicoreldraw12largeof2.jpg

grafilazy

🌱Yeni Üye🌱
SORUNUM HALLOLDU DİYE BİŞEY SÖYLEMEDİM ARKADAŞIM broken-vings akşam resimli açıklama yaparım dediği için tamam dedim

grafilazy

🌱Yeni Üye🌱
teşekürler eminecik soluk olanlar derken evet ondan bahsediyordum ama bende hala çözemedim neden böyle oluyor . ilgine teşekürler

grafilazy

🌱Yeni Üye🌱
teşekür ederim arkafdaşım ama sorunumu hala çözemedim

N/A2

🏆Pro Tasarımcı🏆
teşekür ederim arkafdaşım ama sorunumu hala çözemedim

çok üzgünüm ama bu sorunu çözecek başka arkadaşlarda el atmamış. ben birazdaha baktım. içinden çıkamadım. isterseniz formda arkadaşlar coreli resetlemekten bahsetmişler. ben denemedim ama corel açılırken F8 tuşuna basılı tutun. corel resetlenmiş olur deniyor. bir deneyin derim. yada coreli tekrar kurabilirseniz kaldırıp tekrar kurun. iyi çalışmalar.

N/A2

🏆Pro Tasarımcı🏆
birde son olarak bendeki font değerlerini veriyorum. bir kıyasla istersen...
tools / options tıkla ve ...

yeniresimvz1.jpg

mr.tar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
fontlardaki soluklugun iki nedeni vardir. 1.si font hala sistemdedir ancak yeri degismistir, corel yeni yolu kayit defterine alamamistir ( cozum; fontnavi calisitirin, sisteminizin tamamini tarattirin, daha sonra fontnavin bulmus oldugu fontlar icerisinden istediklerinizin ustune cift tiklayarak yada surukle birak metodu ile sisteme tanitin, coreli kapatip acin fontlar aktif olacaktir)
2. neden ve daha siklikla gorulen ise sisteminizde bir den fazla dil secenegi olmasidir - ornegin windowsu yukerken Turkce ve Ingilizce dillerini yukledi iseniz bu problemle karsilasirsiniz- kullanilan dile bagli olarak bazi fontlar o dil icin gecerli olmadigindan sistemde olmasina ragmen corel kullanamaz ( bu problem sadece corele has degildir butun programlar buna benzer hatayi verir ornegin indesign yazilarin ustune pembe bir hat ceker)
cozum:corel acikken alt+shift e basarak dil secenekleriniz arasinda degisimler yapabilirsiniz yada ekranin sag alt kosesinde ki dil secengini tiklayarak kullanacaginiz dili (yada yaziyi yazdiginiz dili) secerseniz fontlariniz aktif olacaktir
kolay gelsin, saygilar