Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

FreeHand'de islem otomatiklestirme!

enkidu

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaslar, FreeHand'da rutin yapilan islemleri daha hizli yapabilmek icin yapilan islem icin otomatiklestirme yada kisayol atama secenegi varmi acaba?
örnegin bir yazi blogu icinde yazinin bir kisminin fontunu, puntosunu ve rengini degistirip bunu hafizaya alip baska bir yazi blogunun bir parcasini secip bu islemlerin hepsini tek seferde uygulayabilirmiyiz? Yada cokmu uctum :rofl: Varsa böyle bir secenek bilen arkadaslar yardim ederse cok sevinirim.

Selamlar...

Benzer konular

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bu dediğini yapabilen program var mı? :S :)
Bildiğim kadarıyla Freehand de ancak renkleri kaydedebilir ve başka bir çalışma üstünde de kolayca uygulayabilirsin...
Ayrıca çizdiğiniz her hangi bir şekli de; fırça olarak kaydedip; her daim kullanabilirsiniz...
Ama onun dışında dediğiniz tarzda komplike olarak böyle bir işlem yok ne yazıkki :(
Yada varda ben bilmiyorum; bilenler varsa yazarlar,bende merak ettim :wink:

Son düzenleme:

Ufuk Cebeci

🏆Pro Tasarımcı🏆
photoshop da action var ama freehand in böyle bi özelliği olduğunu sanmıyorum yani ben bugüne kadar görmedin varsa da yazık etmişim kendime bunca zamna:)) ama keşke olsaydı :D

demoN

👑Efsanevi Grafiker👑
Otomatik olarak yok ama bu seçeneklerle işin biraz daha kolaylaşır.
Edit / Find/replace / Graphics
Edit/Special/copy-paste special

Kolay gelsin.

caner karaman

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bıde soyle bır kısa yol olması lazım Mac os da kısayolu ctrl+sifht++alt+c ye basıp ctrl+sifht++alt+v ye basınca dıger fontun ozelıklerını dıger karakterlere uygulamakta yanı kısacası dıger fotnun aynısını buyulune aynısını uyguluyor cok yazılarda bu işe yarar

statar4

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yazı üzerine yoğun bir çalışma yapıyorsan ki öyle anladım İNDESİNG, karışık bir çalışma yapıyorsan İLLUSTRATOR dan charecter style ile halledebilirsin..

enkidu

🌱Yeni Üye🌱
Cevap

Caner kardes dedigin islemleri freehande yapmak mevcut ama yani bir yazi blogunun stili olusturulabiliyor. Ama benim sordugum (sanirim yok malesef freehand'de ama belki wardirda ben bilmiyorum umuduyla:) yazi blogunun bir kismini secip uygulayabilmek.

Selamlar

kurbaa

🏆Pro Tasarımcı🏆
ındesıng yada quarkxpress programlarnda charecter style dan yapabılırsın ancak...

statar4

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Caner kardes dedigin islemleri freehande yapmak mevcut ama yani bir yazi blogunun stili olusturulabiliyor. Ama benim sordugum (sanirim yok malesef freehand'de ama belki wardirda ben bilmiyorum umuduyla:) yazi blogunun bir kismini secip uygulayabilmek.

Selamlar

senın cevabın yukarda yazılı benım yazdığım senın için en uygunu

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
şunu soruyorsan eğer; siyah 12 puntoluk yazı bloğunun içinde 2 satırı mavi 14 punto yapayım ve sonra öyle bi haraket çekeyim ki kalan yazıların hepsi mavi, 14 punto olsun?

evet, vardır. cmd+shift+c ve +p ile yapabilirsin.

yok bunu sormuyorsan, ne sorduğunu anlayamadım.

caner karaman

🏅Acemi Tasarımcı🏅

Selamlar

wallahı hocam dedıgım sey freehandde zaten yapılıyor...

ama tabı şu var benım kısayollarıma gore olanı soledım ben :D normalde butun fontları ve ozelıklerını baska bı duzensız yazıya uygulayabılırsın