Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

freehnnde rbg renk sorunu

aksu_sdu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Freehandde tools kısmından renk verdım 20 sayfa kılavuz yaptımda kenarlarına sayfanın gradient bant attım ama Xtras'tan name all colors yaptıgımda dolu rbg renk cıkıyo nasıl duzeltebılırm bu ısı matbaya gonderecımde nerden renk vermelıyım...

Benzer konular

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
Freehandde tools kısmından renk verdım 20 sayfa kılavuz yaptımda kenarlarına sayfanın gradient bant attım ama Xtras'tan name all colors yaptıgımda dolu rbg renk cıkıyo nasıl duzeltebılırm bu ısı matbaya gonderecımde nerden renk vermelıyım...

RGB renkleri shift tuşuna basılı tutarak renk paletinde seç ve palet seçeneklerinden make CMYK menüsüne ulaş... Tüm renkler CMYK olacaktır...

picture4guy.png

palyacho

🌱Yeni Üye🌱
Kısaca şöyle diyeyim :eek:)
renk tablosunda en üstteki renge tıkla
shift basılı tutarak tablodaki en alttaki rengi tıkla bütün renkleri seçmiş olacaksın ;o)
sonra aynı tablonun sağında yatay 3 çizgi minik bir üçgen olan şekil var
onu tıkla orada Make CMYK diye bir seçenek var onu seç işlem tamam :eek:))
yalnız unutma RGB renkleri CMYK yapınca renk sapmaları olacaktır
eğer önemli renkler varsa onların CMYK karışımlarını bir elden geçirmen lazım ;o)

Dip not: renkleri RGB olarak film çıkışa yollasan da çıkış sırasında küçük bir seçeneği
işaretleyerek CMYK renk ayrımı alınabiliyor (Yalnız RGB resim dosyalarında sorun çıkabilir aman dikkat resimleri CMYK yap)

AKSU benden hızlı çıktı :eek:DDD

aksu_sdu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
tskker ederım cevaplar ıcın matba ıle sorun yasamıstım bu konuda ben tool panelınden nesnelerı yazıları boyuyordum aslında en ıyısı mıxer secenegınden cmyk orn kırmızı mesela 0.100.100.0 degerini verip swtch dan boyamak bırde bırsey daha soracagım benım , edit-preferenses colors da : Type: Color Typles :
Monitor Simulates : Sperations Printer olarak kayıtlı bu da doğru mududr?Şimd tskler..

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
tskker ederım cevaplar ıcın matba ıle sorun yasamıstım bu konuda ben tool panelınden nesnelerı yazıları boyuyordum aslında en ıyısı mıxer secenegınden cmyk orn kırmızı mesela 0.100.100.0 degerini verip swtch dan boyamak bırde bırsey daha soracagım benım , edit-preferenses colors da : Type: Color Typles :
Monitor Simulates : Sperations Printer olarak kayıtlı bu da doğru mududr?Şimd tskler..

Benim kullandığım bu... En iyi yanı da Photoshop'tan import edilen görsellerdeki renk ile Freehand'te oluşturulan renklerin ekranda aynı gözükmesi...

picture6wqm.png

aksu_sdu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
tesekkurler bende aynı ayarlar yaprım sıze bu konu ıle ılgılı sn bırsey soracagım ben mıxer panelınden cmyk renk karısımı olusturdugun surece rgb renk sorunu ıle karsılasmam herhelde dımı...

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
tesekkurler bende aynı ayarlar yaprım sıze bu konu ıle ılgılı sn bırsey soracagım ben mıxer panelınden cmyk renk karısımı olusturdugun surece rgb renk sorunu ıle karsılasmam herhelde dımı...

Hayır, öyle bir sorunla karşılaşmazsınız... Fakat şunlara dikkat edin, clipart olarak import ettiğiniz vektörel objeler RGB olarak gelebilir... Veya stoklardan elde ettiğiniz resimler... Yani sizin oluşturmadığınız ve sonradan sayfaya çağırdığınız nesnelere dikkat edin...