Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Full Flash Site için Biraz Yardım...

siestaa

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.guleclertio.com.tr
Arkadaşlar ben flash bir site tasarlamayı planlıyorum ancak şuan henüz bilgi alma aşamasındayım.

Benim amacım 3-4 sayfa yazı içeren 7-8 sayfa da galeri sayfası içerecek bir site hazırlamak.

Kafama takılan en büyük mesele; ben sayfa değiştiğinde aynı kalacak olan kısımların tekrar yüklenmemesini nasıl sağlarım? Yani tek bi flash dosyası oluşturup, orada menü linkleri vs verip tıklandığında sadece orta alt kısımda (mesela) değişiklik olmasını sağlamak istiyorum. Bunu hariçten bilgi okutarak mı yapabilirim? Yani yazı eklenecek sayfa için tıklandığında txt dosyasından alıp oraya atayacak...

Biraz karışık oldu ama özetle amaç; 15 sayfalık site için 15 tane ayrı flash oluşturup 15 ayrı sayfa yapmak yerine tek flash ile içerik almak, böylelikle sürekli yüklenmenin önüne geçerek hızdan kazanmak...

Benzer konular

vasili_zaitzev

🏆Pro Tasarımcı🏆
dostum senin şu anki flash bilgin bu siteyi yapmaya yeterli değil gibi.
Bence kendini biraz daha geliştir ve pratik yap.

vasili_zaitzev

🏆Pro Tasarımcı🏆
yani layer kullanacaksın.Menu ve değişmeyecek diğer kısımları belirle.O layerlar tüm çalışma boyunca kalsın.Başka layerlarda da içeriği değiştirirsin.Actionscript biliyosundur umarım.

yagmur_ogr

🌱Yeni Üye🌱
Basitça anlatmaya çalışayım.
1.istediğin ölçü ve renkte bir sayfa oluştur.
2.Her sayfada görünmesi geren resim banner buton yada başka ne varsa sayfaya ekle.
3.yeni bir layer aç.
4.sitende kaç tane buton kullanacaksan layer2 ye okadar keyframe ekle.
5.Layer2 deki keyframlere sırası ile sağtuş--action--stop() komutunu ekle.
6.Layer 2 deki 1. frame tıkla ve ilk butona bastığında görmek istediğin bilgi neyse sayfaya ekle.(örn:anasayfa butonu ise ona ait resim animasyon yada resim ne varsa ekle)
7.Layer2 deki 2. frame tıkla ve bu seferde 2. butonla ilgili düzenlemeyi yap.
8.Bu şekilde her frame de bir butonla ilgili düzenlemeler olacaktır.
9.Layer1 deki sayfa üzerinde bulunan butonlara sırasıyla sağ tuş--action ac ve şu kodları yaz.

1.buton için on (release) { gotoAndStop(1); }
2. buton için on (release) { gotoAndStop(2); }

Böylelikle sitende banner ve butonlar sabit kalırken bastığın butona göre içerik değişecektir.
Umarım işine yarar.