Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

genel

kalahari1

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar,
Indesign da yeniyim arkadaşlar.
Birkaç yerde takıldım yardım ederseniz sevinirim.

1-corelde bir kareyi hemen yan tarafına takla attırdığımda
kontürler üst üste oturuyor. fakat indesignda kontürün dışını baz alıyor.
sonra kontürleri silip karelerin içini boyayınca da karelerin arasında boşluk kalıyor.

2-son yaptığım işlemi nasıl yineleyebilirim.

3-fatura vs. kartvizit antetli gibi işler için indesign mi kullanmayım yoksa illustrator mu?

4-swatch panelinde çok az renk var sadece cmyk renkler var.
nasıl çoğaltabilirim.

5-son olarak corelden indesign'a geçiyorum arkadaşlar. biraz zorlanıyorum varmı tavsiyeleriniz.

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
Merhabalar,
Indesign da yeniyim arkadaşlar.
Birkaç yerde takıldım yardım ederseniz sevinirim.

1-corelde bir kareyi hemen yan tarafına takla attırdığımda
kontürler üst üste oturuyor. fakat indesignda kontürün dışını baz alıyor.
sonra kontürleri silip karelerin içini boyayınca da karelerin arasında boşluk kalıyor.

Stroke paneline gelin (üst menülerden Window>Stroke) ve "Align stroke" kısmındaki seçenekleri deneyin.

2-son yaptığım işlemi nasıl yineleyebilirim.

AÇık uçlu bir soru olmuş, son yaptığım işlem derken nesne çoğaltma mı, kopyala yapıştır mı tam anlayamadım demek istediğinizi özür dilerim

3-fatura vs. kartvizit antetli gibi işler için indesign mi kullanmayım yoksa illustrator mu?

Tercih meselesi, ben indesign kullanıyorum çünkü insana inanılmaz bir esneklik ve kolaylık sağlıyor özellikle fatura vb. evraklarda kullanılan tablovari alanlar için "Convert text to table" özelliği çok faydalı.

4-swatch panelinde çok az renk var sadece cmyk renkler var.
nasıl çoğaltabilirim.

Swatch panelinin yanındaki küçük oka tıkladığınızda açılan pencerede çıkan seçenekler yardımcı olacaktır (New Color swatch, new gradient swatch vs.). Örnek vermek gerekirse New color swatch sekmesine geldiğinizde açılan pencerede "color mode" pop up menüsünün içeriğini incelerseniz göreceksiniz

5-son olarak corelden indesign'a geçiyorum arkadaşlar. biraz zorlanıyorum varmı tavsiyeleriniz.

Öncelikle hayırlı olsun, takıldığınız noktalarda ister buradan ister diğer kanallardan (youtube veya başka forumlar gibi) destek alabilirsiniz kendi adıma sorularınızı cevaplamaktan keyif alırım (Vejdiden önce fırsat bulabilirsem tabi) :)