Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Grafiker Olma Aşamaları!

ccarlos5501

🌱Yeni Üye🌱
Slm arkadaşlar ben düz lise son sınıf eşit ağırlık öğrencisiyim photoshop ve çizim de kendimi belli bir seviyeye getirdim.Grafiker olmak istiyorum bunun için öss den kaç puan almam gerekiyor, daha sonra istenilen puana ulaşırsam neler yapmam gerekiyor bilmiyorum. Bana yardımcı olusanız sevinirm. Şimdiden teşekkürler.:sadsmile:

:::ÖMER:::

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
evet arkadaşlar ccarlos5501 la aynı durumdayım bende...
lise son sınıf web tasarım öğrencisiyim...
Grafikerlikle ilgili öss içerikli bilgileri paylaşırsanız çok faydalı olur....

xavalon

🌟Usta Tasarımcı🌟
Benim girdiğim 1992 senesinde, ÖSS den taban puan olan 120 almak yeterliydi güzel sanatlar fakültesinin özel yetenek sınavları için. Şu anki sistem hakkında bilgim yok.
Fakültelerin ilgili bölümlerinin web sayfalarından bilgi edinebilirsiniz.

ccarlos5501

🌱Yeni Üye🌱
ben puana baktım 185 puanmış ama düz liseden geçersek bi sorun olurmu acaba?

hiperaktifkoala

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar 185 öss taban puandan sonra üniversitesine göre 2-3 aşamalı özel yetenek sınavları ve bölümlere göre ayrı sorular var. düz lise ya da diğerleri hiç farketmiyor. sadece bazı üniversiteler gsl mezunu öğrencilerden 165 barajını da kabul ediyor.
ayrıca önemli diğer bir nokta da yine üniversitesine göre öss den aldığınız puan (yani 185in fazlası) yetenek sınavı sonucunuzu etkileyebiliyor yada hiçbir önemi olmuyor. merak ettiğiniz daha fazla soru varsa hepsini sorabilirsiniz :) başarılar...

hiperaktifkoala

🌱Yeni Üye🌱
ilk aşama hep aynıdır. bölüm ayırt etmeden herkes aynı sınava girer. desen sınavı yani. modelden birebir kara kalem çizimi. onu geçenler 2. aşamada bölüm seçer ve bölüme göre imgesel sınavı yapılır. yani her bölümün sorusu ayrıdır. örneğin grafik seçtiyseniz sizden bazı kavramlar (telaş, neşe, üzüntü vs.) insan figürleri ve size verilen fontu belli bir büyüklükte anlamlı bir kelime oluşturacak şekilde bir arada kullanmanızı isterler. animasyon seçtiyseniz en az 5 hareketlik bir çizim gerekir. örneğin bir basketbolcunun topu alıp smaç basana kadarki 5 (en az) hareketini çizmek gibi. seramik heykel ve diğer bölümlerde de aynı şekilde bölümlere göre sınavlar olur.

OrJinaL_FenerLi

🌱Yeni Üye🌱
verilen fontu blli bir büyüklükte anlamlı bir kelime olusturacak sekilde kullanmk derken ? biras dha acabilirmiyiz ?