Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

gram broşür soru

stilbaz34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
iyi günler..Kuşe broşürde 'gram' özelliği nedir? mesela 100 gramla 250 gram arasındaki farkı belli eden özellik nedir?

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Grama göre kağıdın kalınlığı da değişiyor. Şu an tam hatırlayamıyorum ama gram belirli bir alanın ağırlığını temsil ediyor, yani gramı az olursa alan aynı ama kalınlığı daha ince anlamına geliyor ...

basilic

Memento mori !
👑Efsanevi Grafiker👑
En belirgin özelliği kağıdın incelmesi. 100 gr 250 grama nazaran daha incedir. Kuşe broşür derken, broşür hangisinde daha iyi mi olur gibisinden bir soru mu anlamadım ? Ama broşürler genelde 115 gr ve 170 gr lık kağıtlara basılıyor. Özel iş olmadığı sürece.

stilbaz34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
En belirgin özelliği kağıdın incelmesi. 100 gr 250 grama nazaran daha incedir. Kuşe broşür derken, broşür hangisinde daha iyi mi olur gibisinden bir soru mu anlamadım ? Ama broşürler genelde 115 gr ve 170 gr lık kağıtlara basılıyor. Özel iş olmadığı sürece.
sadece davetiye olcak arkalı önlü kuşeye basılcak ..yani 100gram bu iş için yeterli olur diyorsunuz dimi?

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
100 gr'dan davetiye olmaz. Misal fotokopi kağıtları 80gr/m², kartvizitler 300-350 gr/m² dir bu sebeple davetiye kağıtları yaklaşık 260-270 gr/m² olur ...

stilbaz34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
100 gr'dan davetiye olmaz. Misal fotokopi kağıtları 80gr/m², kartvizitler 300-350 gr/m² dir bu sebeple davetiye kağıtları yaklaşık 260-270 gr/m² olur ...
(zamanınızı aldım kusura bakmayın) ...yani davetiye derken broşür olcak üzerinde yer tarih vesaire gerçekten 100gram olmaz mı diyorsunuz?

basilic

Memento mori !
👑Efsanevi Grafiker👑
(zamanınızı aldım kusura bakmayın) ...yani davetiye derken broşür olcak üzerinde yer tarih vesaire gerçekten 100gram olmaz mı diyorsunuz?

Bildiğimiz düğün yada toplantı davetiyesi ise olmaz. Tam olarak ne istediğinizi yazarsanız bizde ona göre cevap verelim. Yani davetiye derken broşür olacak derseniz ben anlamak için can çekişirim. :)

stilbaz34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bildiğimiz düğün yada toplantı davetiyesi ise olmaz. Tam olarak ne istediğinizi yazarsanız bizde ona göre cevap verelim. Yani davetiye derken broşür olacak derseniz ben anlamak için can çekişirim. :)
A5 broşür yaptık arkalı önlü... işte önde programın adı arkada yer zaman program akışı ama bunu mesela dağıtılan kebapçı broşürleri gibi o kağıt tarzında bastırıcaz.yani düğün veyahut zarf içine konulacak bir davetiye olmayacak .

basilic

Memento mori !
👑Efsanevi Grafiker👑
A5 broşür yaptık arkalı önlü... işte önde programın adı arkada yer zaman program akışı ama bunu mesela dağıtılan kebapçı broşürleri gibi o kağıt tarzında bastırıcaz.yani düğün veyahut zarf içine konulacak bir davetiye olmayacak .

Tahmin ettiğim gibi. Genelde çift taraflı A5 ler 170 grama basılıyor. İş çift taraflı olduğu için 115 grlık basımı yok çalıştığım matbaada. Sizin özel basım olmayacak ise, 170 gr olmalı yani genelde öyledir. Topkapıdaki sentez matbaasıyla çalışıyorum, şimdiye kadar bu şekilde basım yaptık. Umarım yardımcı olmuşumdur.

stilbaz34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tahmin ettiğim gibi. Genelde çift taraflı A5 ler 170 grama basılıyor. İş çift taraflı olduğu için 115 grlık basımı yok çalıştığım matbaada. Sizin özel basım olmayacak ise, 170 gr olmalı yani genelde öyledir. Topkapıdaki sentez matbaasıyla çalışıyorum, şimdiye kadar bu şekilde basım yaptık. Umarım yardımcı olmuşumdur.
teşekkür ederim o zaman 150 den aşağı düşmek uygun olmaz..iyi çalışmalar

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
fotokopi kağıtları 80Gr demiş arkadaşlar, ki bu doğru. Şimdi siz düşünceksiniz gerisini, Bir matbaaya ya da kağıtçıya gidip inceleyeceksiniz, dokunacaksınız. Karar vereceksiniz.Bu meseleyi dinleyerek, okuyarak çözemezsiniz. Çözssenizde meseleye en yalnış yerden başlamış olur ve ilerde ceremesini çok çekersiniz.

filozof3458

🌱Yeni Üye🌱
kalınlık farkı var hemde bayağı bir şekilde
ve ince 100 gr broşür baskısı ile 250 gr broşür baskısı arasındada fark vardır.
kalite bakımından