Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Hendek - Karapürçek Akyazı Günlüğü Düşünce ve Haberde Farklılık Gazete Tasarımı

Seostanbul

🏅Acemi Tasarımcı🏅
SAKARYA'nın AKYAZI ilçesinde 10 günde bir kez çıkan yerel gazetenin ilk üç sayfasını yayınlıyorum. Ben gazetenin tasarımcısıyım. Eğer beğenirseniz diğer sayfaları da yayınlayabilirim.

9934SAYFA_1.jpg

7811SAYFA_2.jpg

2068SAYFA_3.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

sokrades

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
yerel gazete için başarılı bir çalışma emeğine sağlık kardeşim

Seostanbul

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Teşekkür ederim efendim. Başka yorumlar varmı acaba?

serhendi

🌟Usta Tasarımcı🌟
sayfalarının genelinde resimler küçük yazılar çok uzun... bu da görselliği bozuyor düşüncesindeyim

genel olarak yine yazılar kenarlara çok yaklaşık ve sıkışık duruyor.. en az 5 er milimlik boşluklar kullanmanı tavsiye ederim.
birinci sayfada sağtarafdan inen blokta haberlerin başlıkları orantısız... birinci ve ikinci haber iki satır üçüncü haber tek satır .. ve ortalı... bence sağdan bloklu olsa ve ezmeden kullansan daha güzel ve hoş durur. haberlerin üçünde paragraf var gerisinde paragraf yok ya hep kullan ya da hiç kullanma derim... :)

ikinci sayfanda da haberler çok sıkışık duruyor.. bence rahatlatmalısın.. 5'er milim boşlukları unutma derim.. manşet haberinin alt başlığı haberi de resmi de başlığı da bastırmış bence 4 satır alt başlık kullanmak yerine iki satır kullansan görsellik açısından daha rahat olur... bi de parti logolarını neden kullandığını merak ediyorum... her siyasi habere parti logosu uygun olmaz diye düşünüyorum... seçim için çalışmıyoruz galiba...
mesela işsizlik tehlike haberinde resmi dekupe kullanıp sağ tara büyükçe kullansan manşet başlığını ona göre kullansan ve haberi öyle işlesen... alttaki çetenin savcısı haberinide o zaman önce birinci resim sonra başlık ve yazı arasına veya en alta ikinci resmi kullansan çete haberinin başlığı güçlü siyasetçi haberinin başlığı ile çakışmamış olurdu.
bunun gibi başlık başlığa ve resim resime getirmemeye özen göstermelisin...

bana göre üçüncü sayfanda da aynı sorunlar var..

bu sorunları aşman için daha rahat çalışman lazım 5 er milim boşlukları unutmamalisin... yazı karakter seçimlerini iyi yapmalısın... başlık karakterlerin pek hoşuma gitmedi.. haberleri işleyisin görsellik açısından çok önemli... Haberlerde yazı tirelemesine dikkat etmelisin... ya tireli çalış ya da tiresiz ama hepsi aynı olsun... kullanacığın karakter genelde hep aynı olsun. gibi kendi nacizane düşüncelerim var...

kendimce gördüğüm kadarıyla eleştri yaptım...

emeğine sağlık...

iyi calismalar