Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

ilk gazete deneyimim Inter Sport

nolopy66

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar bu işe başlayalı 1 ay olmadı bi değerlendirir misiniz?

40236419.jpg

99775303.jpg

43831544.jpg

Benzer konular

Baran35

🌱Yeni Üye🌱
güzel diebiliriz .. ;) braz daha ugrasırsan ii işler ckara bilirsn :)

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
çok güzel bembeyaz sayfalar :) (görselleri yükle de görelim bari)

nolopy66

🏅Acemi Tasarımcı🏅

arkadaşım sanırım espiri yaptın fakat algılayamadım. başlıkta ilk gazete deneyimim yazıyor dünyaca ünlü grafiker yazmıyor. Eksik yönlerimi söyleyip güzel bir üslupla uyara bilirsin. Ama uyarmana gerek yok anladığım kadarıyla sen çok iyi biliyorsun bu işi benim gibi amatörlere yorum yazmana bile değmez arkadaşım

kurtçoban

🌱Yeni Üye🌱
Anladığım kadarıyla ki görülende o, bir magazin gazetesi tasarlıyorsun. Bolca dekupeli fotoğraf kullanmak lazım olur magazin sayfalarında, güzel olur ve sende kullanmışsın zaten ama dekupelerin kötü yanı boşluk kalmasıdır. Senin logonda boşluklu bunun için logonu çerçeveye alsan daha iyi olabilir, tabi göreceli birşey bu. Zeminlerini hep tek renk kullanmışsın gradient kullansan çok hoş olur canlı renklerle felan. Bunun yanında siyah zemin kullanma derim ben, nedenine gelince; zaten hep gece fotoğrafları olacak gazetende bunun için karanlık fotolar olacak siyah zeminde iyice gömülüyo fotoğraflar. Turkuaz rengininde çok yakıstığını söyleyemeyeceğim. ana renkleri kullanmalısın bence. Çok olumsuz yazdım gibi görünüyor olabilir ama ufak birkaç değişiklikle bunları ortadan kaldırabilirsin. Kolay gelsin iyi çalışmalar.

Nur

👑Efsanevi Grafiker👑
arkadaşım sanırım espiri yaptın fakat algılayamadım. başlıkta ilk gazete deneyimim yazıyor dünyaca ünlü grafiker yazmıyor. Eksik yönlerimi söyleyip güzel bir üslupla uyara bilirsin. Ama uyarmana gerek yok anladığım kadarıyla sen çok iyi biliyorsun bu işi benim gibi amatörlere yorum yazmana bile değmez arkadaşım

Gülmeme neden olan detayları paylaşmak ve işinize katkıda bulunmak üzereydim ki "titr" inizi gördüm. Tüm yazacaklarım uçtu o anda aklımdan ve aşağıda yazacaklarım onların yerini aldı :)
Bu işe yeni başladım demişsiniz. Hangi işe? Sanat Yönetmeni misiniz? Eğer öyleyseniz bu estetik algıyla nasıl Sanat Yönetmeni oldunuz? Aynı zamanda da Grafiker misiniz? Son ihtimal, 1 ayda sizi bu mertebeye getiren şirket veya ajans şu an ne durumda? Anlamadım. İlginçlikler silsilesi..

Ha bir de fazla alıngan davranmayın bence.
(Umarım benim mesajıma da alınmazsınız?)

MagiC_She58

🏆Pro Tasarımcı🏆
biras karışık ama ben yinede begendim.eline saglık:) bunları illustratorde mi yapıosun?*

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
anlamadığım birşey daha var "ilk gazete deneyimim inter sport" diye başlık açmışsınız
gazetenin ismi magazin alanya mı inter sport mu (burnuma inter sport reklamı kokusu geliyor)

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑

bu arada görseli görünmüyordu zannedersem ben baktığımda yüklenmemişti sadece espri yapmıştım (genelde bu sitede yapılır bunlar) alınganlık göstermene üzüldüm doğrusu

nolopy66

🏅Acemi Tasarımcı🏅
kusura bakma benim bu sitede 5. yada 6. mesajım. ben dalga geçiyorsunuz sandım. interport reklamı felan yapmıyorum direk quarkdan aldığım pdf'yi çevirdim yükledim buraya magazin alanya gazetesi

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
doğrudur ama ben açtığınız başlığın sonundaki "inter sport" yazısını anlamadım
keşke "ilk gazete deneyimim magazin alanya" yazsaydınız.
başlığa bakılınca "inter sport" olarak algılanıyor gazetenin ismi.
niyetim sizi kırmak ya da üzmek değil

nolopy66

🏅Acemi Tasarımcı🏅
aaaa ben başlığı yeni fark ettim ama o intersportu ben yazmadım wallahi ya

rmzrsln

🌱Yeni Üye🌱
ilk gazete deneyimim deyip bir kaç örnek koymuşsun ama bana pek de iyi gelmedi doğrusu. piyasa daki içeriği de tasarımı da boş gazeteler gibi olmuş. alınmak yok tamamen faydan için söylüyorum. kurtçoban arkadaşımın dediği diğer tavsiyelere de aynen katılıyorum

ulala

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.guneyege.net
Çok profesyonel değilim, yerel gazete çıkartıyorum,belki ustalar eleştirilerime katılmayabilir ancak birkaç kafama takılan noktayı yazmak istedim.
Kapak sayfasında; logonun bulunduğu bölge gerçekten çok boş kalmış. Logo ilginç ve değişik ama çerçeve vs.. çalışmalarla daha dolu gözükebilirdi. Orası insanı rahatsız ediyor.
Renk kullanımına biraz daha dikkat et. Saf sarı ve siyah gazetelerde genelde kullanılmaz yada çok nadir belli noktalarda kullanılır. Özellikle sarı renk manşetinin dahi önüne geçmiş direk dikkati o yöne çekiyor. Siyah ise riskli bir renk. Siyahı renkli sayfalarda mümkün olduğunca kullanma derim (Bu tamamen benim fikrim).
Tek kalan dekupeler biraz boş kalmış gibime geldi. Dekupe işler genelde yazı veya zemine kullanılan başka bir fotoğraf ile bağlanır. Magazin olduğu için belki dekupe bu kadar fazla olması anlaşılır ancak özellikle logo yanındaki dekupe bayan ile alttaki dekupe çiftin yazılarını biraz daha geniş tutsaydın daha iyi olurdu.
Ve Orange’de yeni yıl. Kullandığın fotoğraf çok dışına taşmış. Fotoğrafın büyük çoğunluğu o kutunun içinde olmalıydı bence. Bu şekil yerine, soldaki dekupe çifti sarı kutunun altına alıp,orange’de yeniyıl haberini fotoğraf daha çerçeveye girecek şekilde sola kaydırabilirdin.
2.safyadaki renkleri bir daha düşünseydin keşki. Biraz boğmuş sayfayı. Reklamla da Orange haberinin zemin renkleri aynı olmuş buda rahatsız edici.
Genel olarak, gazeteden çok dergi havası var. Magazin ağırlıklı da olsa biraz daha dergi havasından kaçabilirdi gibime geliyor.
Saygılarımla..