Çok profesyonel değilim, yerel gazete çıkartıyorum,belki ustalar eleştirilerime katılmayabilir ancak birkaç kafama takılan noktayı yazmak istedim.
Kapak sayfasında; logonun bulunduğu bölge gerçekten çok boş kalmış. Logo ilginç ve değişik ama çerçeve vs.. çalışmalarla daha dolu gözükebilirdi. Orası insanı rahatsız ediyor.
Renk kullanımına biraz daha dikkat et. Saf sarı ve siyah gazetelerde genelde kullanılmaz yada çok nadir belli noktalarda kullanılır. Özellikle sarı renk manşetinin dahi önüne geçmiş direk dikkati o yöne çekiyor. Siyah ise riskli bir renk. Siyahı renkli sayfalarda mümkün olduğunca kullanma derim (Bu tamamen benim fikrim).
Tek kalan dekupeler biraz boş kalmış gibime geldi. Dekupe işler genelde yazı veya zemine kullanılan başka bir fotoğraf ile bağlanır. Magazin olduğu için belki dekupe bu kadar fazla olması anlaşılır ancak özellikle logo yanındaki dekupe bayan ile alttaki dekupe çiftin yazılarını biraz daha geniş tutsaydın daha iyi olurdu.
Ve Orange’de yeni yıl. Kullandığın fotoğraf çok dışına taşmış. Fotoğrafın büyük çoğunluğu o kutunun içinde olmalıydı bence. Bu şekil yerine, soldaki dekupe çifti sarı kutunun altına alıp,orange’de yeniyıl haberini fotoğraf daha çerçeveye girecek şekilde sola kaydırabilirdin.
2.safyadaki renkleri bir daha düşünseydin keşki. Biraz boğmuş sayfayı. Reklamla da Orange haberinin zemin renkleri aynı olmuş buda rahatsız edici.
Genel olarak, gazeteden çok dergi havası var. Magazin ağırlıklı da olsa biraz daha dergi havasından kaçabilirdi gibime geliyor.
Saygılarımla..