Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

illustraor'de layerlarla çalışmak...

cnrydn

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba,

Bir konuda fikrinizi almak istiyorum arkadaşlar. Çalıştığım şirkete göre ya freehand ya illustrator kullanıyorum ve şimdiye kadar vektörel bir programda layer paletini açmışlığım yok. İllustrator de layerli çalışmak BİZE, BİZDEN SONRA AYNI DÖKÜMANDA ÇALIŞACAK OLAN KİŞİYE ve İŞİ BASACAK KİŞİYE ne gibi yararı yada kolaylığı olur. Zira yeni girdiğim şirkette layerlı çalışmamam garip karşılandı bir anlam veremedim. Tabiki kolaylık sağlıyor ve işi kolaylaştırıyordur inceledigim kadarıyla ama ben gereklilik hususunda bilginizi rica ediyorum; varmı layerlarla çalışan?...

pathfinders

🏅Acemi Tasarımcı🏅
mesela işin bıçak izini bıçak izi diye bir layer açıp o layera koyarsın. bıçak izi layerına çitf tıklayarak print seçeneğini kaldırıp baskıda çıkmamasını sağlarsın. bu bir kolaylık olur.
Yada aynı şekilde iş hakkında not yazarsın ayrı bir layerda basılmaz. Basılmaması için ayarlamasan bile zaten layerın gözünü kapatarak gizleyip baskıda çıkmamasını kolaylıkla sağlayabilir matbaadaki arkadaş...

Yada ne bileyim mesela her zaman için backround olarak kullanacağın o nesnelerini yeni bir layerı atıp o layerı en alta taşırsın, üstteki layerdaki bir nesneye sand to back yapsan dahi backround layerının altına gitmez. gibi...