Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

illustrator baskı-format sorunu ?

tygn

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar illustrator kullanmaya yeni başladım. tasarladığım bir kartvizit örneğini az önce matbaaya gönderdim ama matbaacı kardeş sadece corel'de tasarım kabul edebildiğini söylüyor. bu baskı sorunuyla ilgili kullanabileceğim başka bir format var mıdır acaba?

:puke:

harunirgin

♾️Grafik Gurusu♾️
Böyle durumlarda en garanti yol ve dosya formatı pdf'dir. Illustrator den pdf yapıp gönder. Tabi ayarları press quality yapmayı unutma. Şayet bunu da kabul etmezse ya çalıştığın matbaayı değiştir ya da programı.

tygn

🌱Yeni Üye🌱
Teşekkür ederim. ama beceremediler. matbaa aramaya inandım. :)))

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Teşekkür ederim. ama beceremediler. matbaa aramaya inandım. :)))

Illustrator dosyasını save ederken düşük formatta Misal Ai 8 olark kaydedin. Lens kullanmayın.

Genelde matbaalar Corel kullanıyor..haberiniz olsun..

tygn

🌱Yeni Üye🌱
boşa çemkirmişim. .EPS'de iş görüyormuş. teşekkürler arkadaşlar. :))

pathfinders

🏅Acemi Tasarımcı🏅
pdf i basamayan matbaa kepenkleri kapatsız bıraksız bu işi bence öyle iş mi olur öğrenmişler bi coreli açıp basacaklar hiç uğraşmayacaklar... oldu canım istersen filmlerini getireyim

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
bir çok matbaa sahibi hayatında pdf görmemiştir... Ya da onu word dökümanı zannediyordur... Ülkemizde böyle şeyler oluyor ama en temiz yöntem, ya "ai8" ya da "eps" uzantısıdır... Değil corel'le, paint le bile basarsınız. :)

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
bir çok matbaa sahibi hayatında pdf görmemiştir... Ya da onu word dökümanı zannediyordur... Ülkemizde böyle şeyler oluyor ama en temiz yöntem, ya "ai8" ya da "eps" uzantısıdır... Değil corel'le, paint le bile basarsınız. :)

İnsanları yanıltmayalım lütfen, yoksa benim gibi gerçekten paintte açılıyor mu kontrol ederler, yok öyle bir şey açılmıyor :smile:

ramazanaydogdu

🌱Yeni Üye🌱
dosyayı eps olarak export et. daha sonra corelde o dosyayı import eti. Kontrol ettikten sonra corel olarak kaydet .yolla gitsin.

ramazanaydogdu

🌱Yeni Üye🌱
Pdf de çözüm değil bazen sorun olabiliyor özellikle logolarda. Aİ 'nin düşük sürümlü olarak kaydet corelde acarsın, veya eps olarak kaydet corel'a at.