Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Illustrator den tabelaya geçiş ??

GSpring

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar merhaba,

Elimde bir şirket için illustratorde hazırlamış olduğum bir logo var.Logo tamam fakat benim birde bunu tabela için baskıya hazır hale getirmem gerekiyormuş.Açıkçası bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum çünkü bu benim ilk büyük işim.Henüz 16 yaşındayım.Çalışmam için yaptığım değişiklikler cmyk renk formatını ve 300dpi seçmek oldu.

Logonun tabela baskısına hazır hale gelmesi için başka ne gibi değişiklikler yapmalıyım acaba?

cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar

Son düzenleme:

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
Logonu illustrator'da hazırlamışsan, vektörel olduğu için istenilen boya hiç bozulmadan büyütüp küçültebilirsin.

Tabelada yapılacak ebadı isteyip o ebadın içine logonu konumlandırıp tasarımını bitirebilirsin.

Sonrasında pdf kaydedip tabelayı yapacak firmaya gönderirsin.

Ne güzel 16 yaşındasın ve ilk işin. Başarılar diliyorum.

GSpring

🌱Yeni Üye🌱
Logonu illustrator'da hazırlamışsan, vektörel olduğu için istenilen boya hiç bozulmadan büyütüp küçültebilirsin.

Tabelada yapılacak ebadı isteyip o ebadın içine logonu konumlandırıp tasarımını bitirebilirsin.

Sonrasında pdf kaydedip tabelayı yapacak firmaya gönderirsin.

Ne güzel 16 yaşındasın ve ilk işin. Başarılar diliyorum.

yardımcı olduğun için teşekkürler denizcem.

Logoda arkaplan olarak 3 renkten oluşan (beyaz-turuncu-koyu turuncu) bir gradient kullandım.Çizdiğim pastada kahverenginin tonları mevcut ve beyaz rengininde bazı bölgelere yansıma efekti oluşturması için yerleştirdim.Sadece bir bölgede inner glow efekti var.Yani sormak istediğim illustratorde ne görüyorsam aynısını tabelada görebilecek miyim?

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
Elbette, Illustratörde tabelanın yapılacağı ebada uygulayacağın tasarımda neler var ise dijital olarak üretilen tabelada olacaktır.

GSpring

🌱Yeni Üye🌱
Elbette, Illustratörde tabelanın yapılacağı ebada uygulayacağın tasarımda neler var ise dijital olarak üretilen tabelada olacaktır.

tekrar teşekkürler denizcem.bir sorun çıkmazsa tabelaya basılmış halini fotoğraflayıp yollamak isterim.

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
Rica ederim GSpring, sorun çıkacağını zannetmiyorum.
Hazırlanmış tabelayı görmeyi isterim, çok da sevinirim.
Kolay gelsin.

ugur_34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.ugurkaralar.com
tabela işi biraz karışıktır. logonun yapısı ve tabelada uygulanacak metod ve işçilik birbirine bağlıdır. Tabela eğer sadece düz bir malzeme üzerine digital baskı ile yapılacaksa pek bişey yapmana gerek yok, fakat ışıklı, plexi, chrom tabela olacaksa tabelayı yapacak kişiyle birebir görüşülmesi gereklidir.

GSpring

🌱Yeni Üye🌱
tabela işi biraz karışıktır. logonun yapısı ve tabelada uygulanacak metod ve işçilik birbirine bağlıdır. Tabela eğer sadece düz bir malzeme üzerine digital baskı ile yapılacaksa pek bişey yapmana gerek yok, fakat ışıklı, plexi, chrom tabela olacaksa tabelayı yapacak kişiyle birebir görüşülmesi gereklidir.

Tabela konusunda henüz detaylı olarak konuşmadık.Bir gelişme olursa burada paylaşacağım.