Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İllustrator programda tint ayarları ?

hhtekin81

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
45599111.jpg

Arkadaşlar daha yeni bi soru sormuştum AI ile ilgili bi şey daha sormak istiyorum kusura bakmazsanız:)
yukarıda da görüldüğü gibi solda Fh sağda da AI dosyası var.
FH'de oluşturduğum bir rengin %20'sini tints panelinden altına çoğalttım.
bu dosyayı AI'de açtımda ve alttaki alana tıkladığımda görüldüğü gibi tek renk olarak gösteriyo swatch paletinde.
opacity.sini kontrol ettiğimde ise %100 değerini görüyorum.
bu işi çözemedim açıkçası.
Umarım anlatabilmişimdir derdimi:) anlayan ve çözebilen varsa yardımlarınızı bekliyorum :)

konu başlığında Illustrator'u yanlış yazmışım:)
şimdiden herkesten özür dilerim bu konuda :)

grafikistanbul

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yanlis anlamis olabilirim ama alttaki objeyi sectigin icin appearance bu bilgiyi veriyor olmasin : ) hem tram almak opasity degerini dusurmezki farkli gorunsun.yada ben yanlis anlamis olabilirim tabi bu durumda soru cok basit oluyor cunku tereddutte kaldim.

hhtekin81

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
yanlis anlamis olabilirim ama alttaki objeyi sectigin icin appearance bu bilgiyi veriyor olmasin : ) hem tram almak opasity degerini dusurmezki farkli gorunsun.yada ben yanlis anlamis olabilirim tabi bu durumda soru cok basit oluyor cunku tereddutte kaldim.

burdaki telem sorun üstteki ve alltaki objeleri seçtiğim zaman swatch paletinde aynı renk olarak algılanması. yani illustrator bu renk ayrımını yapamıyo bu noktada.

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Color paletinin yanında ufak bir ok var..Seçili hale getirip, oradan CMYK yı deçerseniz sorun ortadan kalkar..

90796689.jpg

Tavsiyem kendini Fh mantığından kurtman için, Ai de sadece color paletinden faydalanman..Pantone renkleri Swatches ten verebilirsin..

kasapcarlos

🌟Usta Tasarımcı🌟
Illustratorde Tint Ayarları.

Öncelikle 2 adet dörtgen çizdim.Bu arada paletlerden color ve swatches paletlerini aktif ettim.Her iki dörtgenede swatches paletinden mor rengi atadım.
66605875.jpg

Şimdi ikinci kareye mor rengin tintini vereceğim.İkinci kareyi seçili hale getirp Swatches paletinde yer alan mor renk üzerine tıklıyorum.
97254422.jpg

Açılan pencerede global kutusunu işaretliyorum.Color paletinin %100 değer atayabileceğim bir sürgüye dönüştüğünü göreceksiniz.
97994068.jpg

88694494.jpg

Burdan % 36 Tint değerini seçiyorum.Hatta Color paletinin alt kısmında yer alan Cmyk butonuna tıklayarak rengi cmyk değerlerine convertleyebilirsiniz.

2 nci bir yötem ise:
51724123.jpg

Color paletinde söz konusu olan renk aktif iken shift tuşuna basılı tutup sürgülerden birini sola doğru hareket ettirmek.
58570403.jpg

Son düzenleme:

hande devrim

🌱Yeni Üye🌱
Öncelikle 2 adet dörtgen çizdim.Bu arada paletlerden color ve swatches paletlerini aktif ettim.Her iki dörtgenede swatches paletinden mor rengi atadım.
66605875.jpg

Şimdi ikinci kareye mor rengin tintini vereceğim.İkinci kareyi seçili hale getirp Swatches paletinde yer alan mor renk üzerine tıklıyorum.
97254422.jpg

Açılan pencerede global kutusunu işaretliyorum.Color paletinin %100 değer atayabileceğim bir sürgüye dönüştüğünü göreceksiniz.
97994068.jpg

88694494.jpg

Burdan % 36 Tint değerini seçiyorum.Hatta Color paletinin alt kısmında yer alan Cmyk butonuna tıklayarak rengi cmyk değerlerine convertleyebilirsiniz.

2 nci bir yötem ise:
51724123.jpg

Color paletinde söz konusu olan renk aktif iken shift tuşuna basılı tutup sürgülerden birini sola doğru hareket ettirmek.
58570403.jpg

ÇOK teşekkürler neredeyse 1 haftadır bunu arıyordum... emeğinize sağlık:)

slhoz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
66605875.jpg

97254422.jpg

97994068.jpg

88694494.jpg

2 nci bir yötem ise:
51724123.jpg

58570403.jpg

Allah razı olsun senden kardeşim, çok işime yaradı.

fora18

🏅Acemi Tasarımcı🏅
shift olayını kendim deneme yanılma yolu ile bulmuştum. öyle de yapıyordum ama ilk yolu bilmiyordum teşekkürler.