Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

In Design cs6 Videolu sorularım ;)

SHARINGAN83

🌱Yeni Üye🌱

Benzer konular

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
1.

2.
Dipnot hangi metin cercevsinin içine eklenmişse o metin cercevesinin altında yer alır bu bir kesin kuraldır.

3.
Boş bir sayfa açın,

FİLE > PLACE (Ctrl+D)
açlılan pencerden Show Import Options seçeneğini işaretleyin ve word belgesini secin AÇ tıklayın

2. Seçenek işaretliyse Word dokümanınızdaki tüm sitilleri pasifize eder

3. seçenek işaretliyse Word dokümanınızdaki tüm sitilleri (font, renk vb) InDesign olduğu gibi aktarır

word dökümanınız kaç sayfadan oluşursa oluşsun bunun tamamını aktarmak için Shift tuşunu basılı tutarak otomatik olarak word dosyasını .ind içine aktarabilirsinizi

iao

🏅Acemi Tasarımcı🏅
1. Bu bir font sorunu olduğunu gösteren bir işarettir. Sisteminizde olmayan font olduğu zaman oluşur. Görünmesi sadece Normal görünüm modundayken mümkündür. (W) tuşuna basın Preview durumunda görünmez. Yani aslinda bir problemin olduğunun görüntüsüdür. Preferences > Compositions > Substituted Font (Olmayan Yerine Kullanılan Font) işaretli olduğu için bu alt renk çıkar. Font altına renk verebilmek başka bir yerden yapılabilir. Paragraf Kurallarından > Rule Below > çizgi kalınlığını artırın, ofset kaydırma değerini değiştirin, istediğiniz arka rengi verebilirsiniz….

SHARINGAN83

🌱Yeni Üye🌱
vejdi ; vermiş olduğun 2. Sorumla alakalı olarak
Indesign'da Dipnotlar Oluşturma ve Düzen Footnote and Layout) - YouTube
şu videoda 4. dakikadan sonra UZUN OLAN DİPNOTUN FAZLA OLAN KISMINI 2. SAYFAYA AKTARIYOR YANİ İSTEDİĞİ BİRYERDEN BÖLÜYOR. Videoyodaki gibi yapıyorum ama bende olmuyor. Belki videoda biryer eksik anlatılmıştır.
YANİ SENİN BAHSETTİĞİN " Dipnot hangi metin cercevsinin içine eklenmişse o metin cercevesinin altında yer alır bu bir kesin kuraldır." daha farklı birşey sanırım

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Dipnot(no) hangi metin cercevsinin içine eklenmişse o metin cercevesinin altında yer alır ve;
ikinci sayfa girmesinin nedeni ikinci sayfadaki metin alının birinci metin alanına bağlı olmasıdır

Son düzenleme:

SHARINGAN83

🌱Yeni Üye🌱
Dipnot(no) hangi metin cercevsinin içine eklenmişse o metin cercevesinin altında yer alır ve;
ikinci sayfa girmesinin nedeni ikinci sayfadaki metin alının birinci metin alanına bağlı olmasıdır

Teşekkürler sorunun neyden kaynaklandığını buldum 2 sayfalık word dosyasını direk in designa kopyalayınca Dipnotu oluşturup fazlalığına ikinci sayfaya kolayca bölüyor fakat 2 sayfalık in designda kendim ayrı ayrı Metin belgesi açıp yapıştırınca bunu bölmüyor belkide bölüyorsada ben yapamıyorum.

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
... kendim ayrı ayrı Metin belgesi açıp yapıştırınca bunu bölmüyor belkide bölüyorsada ben yapamıyorum....
metin cercevelerini birbirine bağlarsanız sorunu çözersiniz