Neler yeni

Indesign Dipnot problemi

eensar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar problem şu. Gerçi mizanpaj mantığına aykırımı bunu bilmiyorum ama böyle birşey aklıma geldi fakat yapamadım. kitabımda birden fazla dipnot şekli. yani bazı sayfalarda yıldızlı dipnot bazı sayfalarda rakam bazı sayfalarda harf, abartım biliyorum ama mantığını öğrenmek adına bu abartı affınıza sığınıyorum. böyle bir dipnot mizanpajı yapılabilinirmi birtürlü başaramadık... ilgi ve alakanız için teşekkürler.

Benzer konular

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bir dökümanda böyle dipnotlar varsa yapmak mümkün tabii.

kısaca anlatırsam.

her birine ayrı bir paragraf style verilir. daha sonra o stiller her o dipnot geldiğinde işlenirse bunu yapmak mümkün olur.

eensar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Özür dilerim Biraz uzun anlatılmasını istiyoruz. affınızı sığınıyoruz yapamadık... bir kaç dakika vaktiniz alır belki fakat yardım ederseniz seviniriz. bir örnek yapabilirmisiniz. iki sayfa.birinci sayfada sayı ikinci sayfada yıldızlı dipnot olması gerek

eensar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Özür dilerim açıklama basitbir dipnot eklemek için yazılmış. fakat kitabımızdaki dizgide hem yıldızlı dipnot var hem rakam hemde roma rakamı ile dizilmiş dipnotlar mevcut. bu formatta üç farklı dipnot numaralandırmasını bir belgede yapılabilinirmi nasıl yapabiliriz. ilgi ve alakanız için teşekkürler arkadaşalar. hatice hanım savaş bey...

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
metinde her dipnot ayrı mı siz yeniden mi oluşturacaksınız..... (öğrenmek istediğim şey dipnotlar metin halinde oluştulmuşmu siz yeniden oluşturacakmısınız.)

yada wordde hazır in designa mı aktaracaksınız...

eensar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ımm şöyleki kitabımız türkçeye çeviri. önce kitabın kendi dipnotları var. bunlar rakamla ifade edilmiş. birde çevirenin eklediği dipnotlar var bunlarıda yıldızla ifade etmemiz gerekir. yani hem yıldız dipnotumuz var hemde rakam dipnotumuz. mesela 5. dipnottan sonra yıldızlı dipnot bırakıp sonrada 6. dipnota devam etmek istiyorum.

ben dipnot bırakırken bütün bir kitapta sadece yıldız yada sadece rakam yapmama izin veriyor. problemi anlatabildim mi bilmiyorum şimdiden cevaplar için müteşekkirim.

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
biraz zaman aldı ama çözdüm...

in design da böyle bir şeyi yapabilmeniz için yazınıza iki dipnotu da wordde eklemeniz lazım...
word iki dipnotu destekliyor. ID ye alınca her iki dipnotu da farklı alıyor...
sanırım bu işinizi çözer...

Farklı bir yoluda 2 nci dipnotu Type + notes den ekleyebilirsiniz. Bu yol biraz uğraştırıyor...

Son düzenleme:

eensar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
pek çözmüş gibi olamamış ama : ) uğraşmış olmanızdan ötürü çok teşekkürler Allah razı olsun. ikinci yönteme bakmalıyım nasıl yapmışsınız... vesselam

fenerli

🌱Yeni Üye🌱
dipnotları hep ana metnin altına yazdırıyor indesign.. acaba ana metnin yanına yazdırmanın bir yolu var mı (dipnot yan not olacak biraz :) ama) bilginiz var mı bu konuda.

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
cs4 te gördüm var... cs3 ü incelemedim ...

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
evet yazılabiliyor.. otomatik te yapıyor ama biraz uzun... elle yapmak gerekiyor....

mercan1299

🌱Yeni Üye🌱
Ben de şu anda aynı sorunla uğraşıyorum. Şimdiye kadar kullandığım yöntem: yıldızlı dipnotları bir önceki dipnotun metninin içine yeni paragraf olarak yapıştırmaktı. Tabii böyle bir durumda mizanpaj yaparken yıldızlı dipnotlar bir önceki dipnotun referansına bağlı olduklarından yıldızlıları kendi referansıyla aynı sayfada olup olmadıklarına dikkat etmek gerekiyor.
Hala araştırıyorum. çözersem yazacağım inşaallah.

Bu arada istediğiniz sayfalara bölüm "section" ekleyerek o sayfadan itibaren dipnot numaralandırmasını ve şeklini belirleyebilirsiniz. (bu benim işime yaramıyor. belki birinin işine yarar)

DZMNnet

🌱Yeni Üye🌱
Bu yıldızlı dipnot ve rakalmı dipnotların aynı çalışmada olması olayını çözebilen oldu mu?