Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

indesign font convert nasıl olur?

marcos

🌱Yeni Üye🌱
Herkesin kendine göre yöntemleri vardır tabi, ama ben şöyle bir yöntem paylaşim sizlerle.
Eğerki; Indesign da Layerlarla çalışmayı denerseniz sizler için büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Tüm text alanlarını bir layerda çalışırsanız sizin sadece layerin sağında kare şeklindeki alana tıklayıp tüm alanları seçmesi ve ctrl + shift + O yaparak tüm yazıları konvertlemeniz yertlidir.

isoli90

🌱Yeni Üye🌱
12 sayfalık gazete yapıyorum 1-12 renkli diğerleri renksiz ancak sorum şu pdf yapıp matbaaya yolladığımda renksiz sayfalarda 4 renk gözüküyor bunu nasıl çözebilirim... Lütfen yardım Teşekkürler

adotek

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar,

hepinize Harika Faydalı bir bilgi!!!
ID'da olmaz diye birşey hemen hemen yok.

Aşağıdaki bağlantıdan indirdiğimiz Convert All Text to Outlines SCRIPTINI ID Script klasorüne (Jawa) taşıyorsunuz. (Adobe.com sitesini üye olamınaz gerekiyor.)

https://www.adobe.com/cfusion/excha...icky=true&sort=0&rnav_dummy_tmpfield=&Submit=

Sonra
Window> Utilities > Script panelinden scripte tıklayıp çalışmanızdaki bütün yazıları konvertlemiş oluyorsunuz.

Sizlere tavsiyem çok iyi bilmeden ID'da bu yokkmuş dememeniz;)

dediğiniz işlem gerçekten tüm sayfaladı konvertledi ancak master page'de yer alan sayfa numaraları konvertlendiğinde sorun çıktı. master sayfada yer alan otomatik sayfa numarasını konvertlemenin bir yolu var mı acaba

chabalco

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bu nasıl bir keşmekeş arkadaş programı kullanmadım ama gelen işlerde fontlarla alakalı sorunlar yaşanıyor .. bu bir hakikat .. ben anlamadım çok ciddi çekincelerim var bu yazılımla alakalı ... iş indesign mı geldi aman yarabbi hele birde gönderen konuya vakıf değilse gör şamatayı ... en sağlıklısı pdf ve kullandığı fontları birlikte istemek diyeceğim ama öylede sorun oluyor.

yurteri

🌱Yeni Üye🌱
"AllText_Outlines_1_2" isimli java script var. Dokümanı baştan sona fontu convert yapıyor.

Master Page sayfanızda şablonunuz varsa onları kaldırın. Yoksa diğer sayfalarla karışıp çorbaya dönüyor.

betus1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.adanzyekadin.com
Arkadaşlar,

hepinize Harika Faydalı bir bilgi!!!
ID'da olmaz diye birşey hemen hemen yok.

Aşağıdaki bağlantıdan indirdiğimiz Convert All Text to Outlines SCRIPTINI ID Script klasorüne (Jawa) taşıyorsunuz. (Adobe.com sitesini üye olamınaz gerekiyor.)

Adobe - Adobe Exchange Search

Sonra
Window> Utilities > Script panelinden scripte tıklayıp çalışmanızdaki bütün yazıları konvertlemiş oluyorsunuz.

Sizlere tavsiyem çok iyi bilmeden ID'da bu yokkmuş dememeniz;)

tesekkürler arkadaşım ben Mac kullanıyorum bunlar Mac içinde geçerlimi. Birde Mac için hangi linkten indirmem lazım?

Yardımcı olursan sevinirim.

serguzest2

🌱Yeni Üye🌱
Şu şekilde;
Edit/Transparency flattener presets'a tıklıyoruz.
"High resolution" seçili iken "new"e basıyoruz.
Alttaki, "Convert All Text to Outlines" işaretliyoruz ve OK'ye basıyoruz.
Yani yeni bir preset yaratmış oluyoruz.
PDF export ederken "Advanced" sekmesinde "Transparency Flattener" preset'inde kendi kaydettiğimizi işaretleyerek export ediyoruz. Bu kadar.

serguzest2

🌱Yeni Üye🌱
Yukarıdaki açıklamama ek olarak; bu fonksiyonun çalışabilmesi için sayfanızda herhangi bir transparan öğe olmalıdır. Yani transparan değeri 0 olan bir öğe koymanız gerekir.

kanzo

🌱Yeni Üye🌱
Öncelikle konuya açan arkadaşa ve sonra da serguzest isimli arkadaşa teşekkür ediyorum. Gerçekten çok arayıpda bulamadığım sorunun cevabını verdi.